My Bookish Valentine – Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος προτείνουν.
Νέα | 11/02/2022


Αν και η φράση «η αγάπη βρίσκεται γύρω μας» ακούγεται φοβερά κλισέ, όσοι εργαζόμαστε στον χώρο τον εκδόσεων περιστοιχιζόμαστε, κυριολεκτικά, από τη μεγάλη μας αγάπη: τα βιβλία!

Με αφορμή λοιπόν την 14η Φεβρουαρίου, τη Γιορτή των Ερωτευμένων, σας προτείνουμε μερικά από τα βιβλία που ερωτευτήκαμε. Εννοείται ότι δεν θα ζηλέψουμε καθόλου αν τα ερωτευτείτε κι εσείς!

Στο Εκδοτικό Τμήμα Βιβλίων Ενηλίκων η Κατερίνα είναι σίγουρη ότι θα αγαπήσουμε όπως κι εκείνη το βιβλίο Ο γιος του αφέντη των ορφανών του Adam Johnson. Η εξουσία του έρωτα αντιμάχεται την πολιτική εξουσία, ενδυναμώνοντας εκείνους που αγαπιούνται ώστε να υπομείνουν ένα δυσβάσταχτο καθεστώς.

Η Κρυστάλλη πρότεινε χωρίς δεύτερη σκέψη Το θαύμα της Emma Donoghue. Ένα μυθιστόρημα εποχής, με αφορμή μια πραγματική ιστορία. Ο φλογερός έρωτας δύο νέων ανθρώπων με φόντο τη θρησκευτική υστερία και τις δεισιδαιμονίες μιας κλειστής κοινότητας.

Η Σαπφώ διάλεξε ένα διαχρονικό μυθιστόρημα βασισμένο σε έναν διαχρονικό έρωτα. Ο υπέροχος Γκάτσμπυ από την πένα του F. Scott Fitzgerald, παραλληλίζει τη φρενήρη ευημερία των Roaring Twenties με τη φρενήρη φαντασίωση που μόνο ο νεανικός έρωτας προκαλεί.

Στο Εκδοτικό Τμήμα Παιδικού Βιβλίου, η Χριστίνα διάλεξε την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου και το βιβλίο Η κυρία Άιφελ της Γαλλίδας Alice Haquet-Brière. Μια πρωτότυπη –φανταστική– ιστορία με γλυκιά εικονογράφηση για την πιθανότητα ο Πύργος του Άιφελ να κατασκευάστηκε… λόγω αγάπης!

Η Κέλλυ παραμένει πιστή στη μεγάλη της αγάπη, τον λύκο Ζαχαρία! Στο βιβλίο Ο λύκος Ζαχαρίας κάνει έναν καινούργιο φίλο τα παιδιά εξοικειώνονται με τις πιο ακριβές αξίες. Τι πιο πολύτιμο από τη φιλία; Αγάπη για τους φίλους μας. Αγάπη από τους φίλους μας. Δεν υπάρχει πιο πολύτιμο συναίσθημα. Ο λύκος Ζαχαρίας το γνωρίζει καλά!

Στο Γραφείο Τύπου η Άντζελα ερωτεύτηκε δικαίως το βιβλίο Ερωτευμένος Χέμινγουεϊ του Aaron Hotchner. Στις σελίδες του ξετυλίγεται η ρομαντική ζωή του Νομπελίστα συγγραφέα στο Παρίσι και το ερωτικό τρίγωνο με τις γυναίκες που τον στιγμάτισαν συναισθηματικά.

Στο Τμήμα Marketing η Τζέμα έπαθε ό,τι και εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως! Διάλεξε τη μοναδική ιστορία ανιδιοτελούς αγάπης που παραμένει στην κορυφή των πωλήσεων από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας! Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο από τον χαρισματικό δημιουργό Charlie Mackesy διαβάζεται από αναγνώστες κάθε ηλικίας σαν ωδή στην αγάπη και την καλοσύνη. 

Στο Εμπορικό Τμήμα ο Τάσος αγαπά την κλασική λογοτεχνία και Το μαργαριτάρι του John Steinbeck. Σε αυτή τη νουβέλα, που μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο, ένα αντρόγυνο βασανισμένο από τη φτώχεια και τις ατυχίες εναποθέτει όλες τις ελπίδες του στον εύκολο πλουτισμό, δοκιμάζοντας την αγάπη του στο έπακρο.

Κλείνοντας, ο Πάνος από το τμήμα IT, συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική και τη λογοτεχνία με το εμβληματικό Jazz της Toni Morrison. Η βραβευμένη με Πούλιτζερ και Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέας συνθέτει, σαν μουσική σύνθεση της τζαζ, μια παθιασμένη ιστορία έρωτα και εμμονής στο Χάρλεμ του Μεσοπολέμου.

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής