Βάλε τις γνώσεις σε τάξη!
Νέα | 16/09/2020


«Τι τάξη πηγαίνεις στο σχολείο;»

«Ποιο είναι το αγαπημένο σου μάθημα;»

«Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;»

Κατά 99% αυτή ήταν, είναι και θα είναι η σειρά των ερωτήσεων που έχει ακούσει κάθε μαθητής και μαθήτρια δημοτικού. Και η αλήθεια είναι πως συχνά το παιδί φανερώνει από νωρίς την κλίση ή και την προτίμησή του σε ένα συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο, κάνοντας έτσι τα ανάλογα όνειρα:

«Όταν μεγαλώσω θα γίνω αστροναύτης/αρχαιολόγος/συγγραφέας…»

Για τα παιδάκια που έχουν ήδη δείξει δυσκολία σε κάποιο μάθημα αλλά και για εκείνα που εξερευνούν με ενθουσιασμό πολλά πεδία μάθησης, τα βιβλία γνώσεων των Εκδόσεων Παπαδόπουλος «βάζουν τις γνώσεις τους σε τάξη», συμπληρώνοντας και ενισχύοντας με τρόπο συναρπαστικό την ύλη του σχολείου:

Για τους μικρούς λάτρεις των Μαθηματικών οι προτάσεις μας είναι:

Μαθηματικά Μυστήρια (Α’, Β ‘, Γ Δημοτικού)

Η Σοφία και ο Ιάσονας είναι αδέρφια που έχουν μια αγαπημένη συνήθεια: κάνουν ταξίδια στον χώρο και στον χρόνο δίνοντας λύση σε… μαθηματικά μυστήρια! Μαζί τους έχουν πάντοτε τα αγαπημένα τους εντομο-ρομποτάκια Συν και Πλην, που αναλύουν τα δεδομένα και τους βοηθούν να παίρνουν τις κατάλληλες αποφάσεις.

Μια πρωτότυπη και διασκεδαστική προσέγγιση για την κατανόηση και επανάληψη της ύλης των Μαθηματικών της εκάστοτε τάξης.

Η γλώσσα του Σύμπαντος – Μια οπτική εξερεύνηση των Μαθηματικών

Από τα άτομα μέχρι τις κυψέλες των μελισσών και την κίνηση των πλανητών, τα πάντα γύρω μας σφύζουν από μαθηματικά. Αυτό το υψηλής αισθητικής βιβλίο αναπαριστά μοναδικά τη γλώσσα των αριθμών και των συμβόλων, αποδεικνύοντας πως όλα γύρω μας είναι μια τέλεια εξίσωση!

Προειδοποίηση: Αυτό το βιβλίο δεν το αφήνουν από τα χεριά τους μικροί και μεγάλοι, οπότε προτιμήστε να το διαβάσετε οικογενειακώς.

Για τους μικρούς λάτρεις της Ιστορίας οι προτάσεις μας είναι:

μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ & μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ

Υπάρχει πιο συναρπαστικός τρόπος να μάθει το παιδί Ιστορία και να εμπνευστεί για το δικό του μέλλον από το να διαβάσει τις αληθινές ιστορίες ανθρώπων που επηρέασαν την ανθρωπότητα με το ταλέντο, το έργο και την προσωπικότητά τους; Από τους σπουδαίους φυσικούς Μαρί Κιουρί και Στίβεν Χόκινγκ έως τη σχεδιάστρια μόδας Κοκό Σανέλ, στην ηρωίδα του Ολοκαυτώματος Άννα Φρανκ και στην ακτιβίστρια Ρόζα Παρκς, η σειρά μικρά κορίτσια/μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ παρουσιάζει σπουδαίες προσωπικότητες, από τα παιδικά τους χρόνια έως το μεσουράνημα και την κληρονομιά τους.

Ανακαλύψτε ακόμα τα βιβλία: 40 μοναδικές Ελληνίδες – Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια και το graphic novel Γυναίκες στη μάχη: 150 χρόνια αγώνων για ελευθερία, ισότητα και γυναικεία αλληλεγγύη.

Βιβλιομουσείο

Αν η αγάπη για την Ιστορία οδηγεί σε ένα πάθος για ανακάλυψη, τότε μια περιήγηση σε μια εκπληκτική συλλογή με περισσότερα από 130 τεχνουργήματα αρχαίων πολιτισμών από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, όπως το Βρετανικό Μουσείο, το Λούβρο, το ΜΟΜΑ, το Εθνικό Μουσείο της Κίνας κ.ά., είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο μελλοντικός/ή σας αρχαιολόγος!

Για τους μικρούς λάτρεις των Φυσικών Επιστημών οι προτάσεις μας είναι:

Η σειρά ΜΙΚΡΟΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ: Ο θαυμαστός κόσμος των Επιστημών, Ο θαυμαστός κόσμος των Μαθηματικών, Ο θαυμαστός κόσμος της Μηχανικής

Με τον πρωταρχικό «αναγεννησιακό άνθρωπο» Λεονάρντο ντα Βίντσι ως πηγή έμπνευσης, τα βιβλία της σειράς ΜΙΚΡΟΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ αποτελούν μία πολύχρωμη και διασκεδαστική εισαγωγή στον θαυμαστό κόσμο των εφαρμοσμένων επιστημών, ενισχύοντας με τον καλύτερο τρόπο το αρχικό ενδιαφέρον των παιδιών (4+ ετών) για τους τομείς εκπαίδευσης STEM: Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά.

Η σειρά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για ακόμα μικρότερα παιδιά (3+ ετών) –ναι, καλά διαβάσατε, δεν είναι τυπογραφικό λάθος– τα βιβλία της συγκεκριμένης σειράς φανερώνουν πως ποτέ δεν είναι νωρίς για να καταλάβουν τα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας τις έννοιες της Κβαντικής Φυσικής ή της Θεωρίας της Σχετικότητας, και έχουν τις κατάλληλες εικόνες και μικρά, κατανοητά κειμενάκια για να το αποδείξουν!

Η σειρά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ περιλαμβάνει τους τίτλους: Αστροφυσική, Η Επιστήμη των Πυραύλων, Η Φυσική του Νεύτωνα, Κβαντική Φυσική και Γενική Θεωρία της Σχετικότητας.

Και αν το παιδί έχει αρχίσει να αναρωτιέται πόσο μεγάλο είναι το Σύμπαν και τι μυστήρια κρύβει, τότε η φαντασμαγορική συλλογή αστρονομικών αντικειμένων που παρουσιάζονται στο Πλανητάριο είναι ο καλύτερος τρόπος για να έρθει σε μια πρώτη επαφή με τη μαγεία του Σύμπαντος μέσα από τις σελίδες μιας πολυτελούς έκδοσης.

Και επειδή όποιο γνωστικό πεδίο και αν επιλέξει τελικά το παιδί, η άνθιση θα έρθει μέσα από την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης και της κριτικής ικανότητας, στους μαθητές των τεσσάρων τελευταίων τάξεων του Δημοτικού (Γ΄-Δ΄και Ε΄-ΣΤ΄) προτείνουμε τα Out of the Box Challenge 1 και Out of the Box Challenge 2 της Χαρισμάθειας, τα οποία περιλαμβάνουν τα θέματα του πιο πρωτότυπου μαθητικού διαγωνισμού στην Ελλάδα.

Τέλος, εκτός από τάξη στις γνώσεις, εξίσου σημαντικό είναι να μπει τάξη και στα συναισθήματα, και αυτό ακριβώς κάνει η ολοκαίνουργια σειρά μας ΤΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ της διακεκριμένης ψυχοθεραπεύτριας Ιζαμπέλ Φιλιοζά. Μέσα από τις πρωτότυπες ασκήσεις των βιβλίων τα παιδιά ενθαρρύνονται να επεξεργαστούν συναισθήματα και καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά, κατακτώντας έτσι έναν τρόπο να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται όσα νιώθουν αλλά και να εκφράζουν τον πραγματικό τους εαυτό. Και τα τρία βιβλία της σειράς (Αυτοπεποίθηση, Φόβοι: Φίλοι ή Εχθροί; και Φιλία: Οι φίλοι μου κι εγώ) περιλαμβάνουν στο τέλος ξεχωριστό βιβλιαράκι με χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής