Τιμητικές διακρίσεις για τους τίτλους «Μικρά Ασία» και «Σμύρνη 1922» των Εκδόσεων Παπαδόπουλος
Νέα | 15/10/2019


Το απόγευμα της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου 2017 απονεμήθηκαν από την Εστία Νέας Σμύρνης τα βραβεία και οι έπαινοι του «Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιβλίων Μικρασιατικού Περιεχομένου Εκδόσεως 2013 – 2014 – 2015 εις Μνήμην Πάνου Χαλδέζου» σε μια τελετή που έλαβε χώρα στη βιβλιοθήκη του ιδρύματος.

Στο πλαίσιο του εν λόγω διαγωνισμού δύο βιβλία των Εκδόσεων Παπαδόπουλος απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις: Συγκεκριμένα, το ιστορικό βιβλίο «Μικρά Ασία: Ένας οδυνηρός μετασχηματισμός (1908-1923)» του Βλάση Αγτζίδη τιμήθηκε με το Πρώτο Βραβείο και η ιστορική μελέτη «Σμύρνη 1922, Η καταστροφή μιας πόλης» της Marjorie Dobkin Housepian απέσπασε τον Πρώτο Έπαινο.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι ιδιαίτερα τιμητική για τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος καθώς επισφραγίζει την αφοσίωση του εκδοτικού οίκου – που ξεκίνησε την πορεία του στις αρχές του 20ου αιώνα στη Μερσίνα της Ιωνίας – στην προβολή της μικρασιατικής ιστορίας.

Συγχαρητήρια στους συγγραφείς για την έρευνα και το συνολικό έργο τους.


 

Η βράβευση των τίτλων “Μικρά Ασία” και “Σμύρνη 1922” από την Εστία Νέας Σμύρνης στο πλαίσιο διαγωνισμού για εκδόσεις μικρασιατικού περιεχόμενου

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής