heart-iconheart-icon
Σπιτοδιαβάζω & Διασκεδάζω: Ιδέες για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι
Νέα | 29/03/2021


Σπίτι μου, σπιτάκι μου και… βιβλιαράκι μου! 

Σας θυμίζει κάτι η παραφρασμένη λαϊκή παροιμία; Εμάς πάντως μας ενέπνευσε! Δημιουργήσαμε λοιπόν, σε συνεργασία με τους αγαπημένους σας συγγραφείς και εικονογράφους, πρωτότυπες δραστηριότητες που βασίζονται στα παιδικά βιβλία μας.

Η είσοδος των παιδιών στον μαγικό κόσμο των βιβλίων ξεκινά με το διάβασμα της ιστορίας, γίνεται όμως μια ολοκληρωμένη εμπειρία όταν το βιβλίο ανοίγει νέους δρόμους και εξάπτει τη φαντασία των μικρών μας φίλων. Σπιτοδιαβάζω και διασκεδάζω λοιπόν, για να γίνει η μάθηση διασκέδαση και να μπορέσουν οι μικροί αναγνώστες να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους στο σπίτι.

Ανακαλύψτε τις πιο ευφάνταστες δραστηριότητες κι ένα σωρό ακόμα εκπλήξεις πατώντας πάνω στις εικόνες ή όπου υπάρχει χρωματική επισήμανση:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΡΙ ΚΙΟΥΡΙ

Ποια ήταν η Μαρί Κιουρί; Πώς έζησε τη ζωή της και πόσα σπουδαία πράγματα κατάφερε στη ζωή της; Αυτός ο εκπαιδευτικός οδηγός δραστηριοτήτων θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους να κατανοήσουν το βιβλίο Μαρί Κιουρί από τη σειρά μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ, να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να δημιουργήσουν.

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΜΙΑ ΤΙΓΡΗ

Με αφορμή το βιβλίο του Από Μέσα μου, ο Θοδωρής Παπαϊωάννου μας παρουσιάζει το τραγούδι που έγραψε ο ίδιος και προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να φτιάξουν ένα δικό τους μουσικό όργανο για να τραγουδήσουν μαζί του. 

ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ!

Με αφορμή το βιβλίο Ο παππούς μου ο Αϊ Βασίλης – που μπορεί να διαβαστεί όλες τις εποχές χάρη στο υπέροχο μήνυμά του – μαθαίνουμε να σχεδιάζουμε τους ήρωες της ιστορίας, τις διαφορετικές στάσεις σώματος και την κινησιολογία των εικονογραφημένων ηρώων.

ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟ ΖΩΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΡΙΔΑ ΣΑΜΑΡΤΖΗ

Όποιος ή όποια αγαπάει τα ζωάκια όπως εμείς να σηκώσει το χέρι ψηλά! Η Ίρις Σαμαρτζή μας δείχνει πως να φτιάξουμε το δικό μας ιατρείο ζώων με αφορμή το βιβλίο που εικονογράφησε Δρ. Ντούλιτλ ή ο γιατρός που μιλούσε τη γλώσσα των ζώων. Πάρτε ένα κουτί παπουτσιών, χρώματα, κόλλα και ψαλίδι και μερικά από τα αγαπημένα σας παιχνίδια και φτιάξτε το πιο πολύχρωμο ιατρείο ζώων.

Για την κατασκευή θα χρειαστεί να εκτυπώσετε αυτή τη σελίδα.

Η ΜΑΥΡΗ ΚΑΛΛΟΝΗ-ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΛΑΣΙΚΑ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΚΑΛΛΟΝΗ

Ο αγαπημένος συγγραφέας παρουσιάζει σε ένα απολαυστικό βίντεο το βιβλίο του Η Μαύρη Καλλονή ή ένα βιβλίο στη γλώσσα των αλόγων, τον έκτο τίτλο της σειράς ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΛΑΣΙΚΑ, στους μικρούς μας φίλους.

ΦΥΛΛΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟ ΜΟΛΕΜΑ

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς έγραψε το επίκαιρο Μόλεμα και εμείς εμπνευστήκαμε από το βιβλίο έναν δημιουργικό οδηγό δραστηριοτήτων για τους μικρούς μας φίλους ώστε να κατανοήσουν σε βάθος την ιστορία και τα μηνύματά της, να παίξουν και να δημιουργήσουν με οδηγό τη φαντασία τους.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ORIGAMI ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ

Σας αρέσουν τα origami; Αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο μας Χάρτινα Αεροπλανάκια, δημιουργήσαμε έναν υπέροχο οδηγό που θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους να κατασκευάσουν εύκολα, γρήγορα και με λίγα φύλλα χαρτιού, τα δικά τους χάρτινα αεροπλανάκια!

ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 1821

Η αγαπημένη εικονογράφος Ναταλία Καπατσούλια εμπνεύστηκε από την Ελληνική Επανάσταση και δημιούργησε το βιβλίο ζωγραφικής 1821 Χρωματίζω και Κολλάω. Σχεδίασε και το πυρπολικό πλοίο του Κωνσταντίνου Κανάρη και καλεί τους μικρούς μας φίλους να το χρωματίσουν και να το διακοσμήσουν με τη δική τους φαντασία!

ΦΥΛΛΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ με την ιστορία της ΑΝΝΑ ΦΡΑΝΚ

Ποια ήταν η Άννα Φρανκ; Πώς έζησε τη ζωή της και γιατί έγινε τόσο γνωστό το ημερολόγιο της; Αυτός ο εκπαιδευτικός οδηγός δραστηριοτήτων θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους να κατανοήσουν το βιβλίο Άννα Φρανκ από τη σειρά μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ, να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να δημιουργήσουν.

Η ΤΙΓΡΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΦΥΛΛΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Η αγαπημένη μας Τίγρη ήρθε για επίσκεψη και έμεινε μαζί μας 50 χρόνια! Για τους μικρούς μας φίλους που το βιβλίο αυτό έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους, ετοιμάσαμε έναν πρωτότυπο οδηγό δραστηριοτήτων που συνδυάζει το παιχνίδι με τη δημιουργικότητα.

ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΡΙΛΙΖΑ!

Φτιάξτε τη δική σας τρίλιζα! Με τη βοήθεια ενός μεγαλύτερου, κόψτε τα σχήματα και παίξτε με τους φίλους σας ή την οικογένειά σας το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ήρωα από το βιβλίο Τέλεια μέρα για νεύρα.

ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ κορίτσια και αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ

ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ

Είστε έτοιμοι και έτοιμες να ζωγραφίσετε τους αγαπημένους σας ήρωες; Εφοδιαστείτε με νερομπογιές, μαρκαδόρους και ξυλομπογιές, χρωματίστε τα μικρά κορίτσια και αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ που σας εμπνέουν περισσότερο και φτιάξτε το δικό σας εξώφυλλο βιβλίου!

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΓΚΑΡΟΥ ΤΗΣ ΛΗΔΑΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗ

Ένας δημιουργικός οδηγός δραστηριοτήτων εμπνευσμένος από το βιβλίο Γκαγκαρού. Παίξτε και ζωγραφίστε παρέα με τον μικρό γαϊδαράκο που ονειρεύεται να ταξιδέψει μέχρι τη…σελήνη!

ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ ΤΟΝ SUPERMAN

Επιλέξαμε τις πιο ξεχωριστές χρωμοσελίδες και προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους να χρωματίσουν τον αγαπημένο τους σούπερ ήρωα Superman και στη συνέχεια να διακοσμήσουν με τις δημιουργίες τους τα δωμάτιά τους.

ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ ΤΗ WONDER WOMAN

Επιλέξαμε τις πιο ξεχωριστές χρωμοσελίδες και προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους να χρωματίσουν την αγαπημένη σούπερ ηρωίδα τους Wonder Woman και στη συνέχεια να διακοσμήσουν με τις δημιουργίες τους τα δωμάτιά τους.

Από το 1953 ταξιδεύουμε τα παιδιά σε κόσμους παραμυθένιους και συνεχίζουμε!

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής
kids reading

Δώρα για το παιδικό πάρτι

Ήρθε η ώρα του παιδικού πάρτι!
Όλοι ξέρουμε πόση οργάνωση χρειάζεται… δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό και –φυσικά– τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.
Αυτό το τελευταίο, αφήστε το πάνω μας!

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία, ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που έχετε καλέσει.
  2. Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα δώρων, με βιβλία επιλεγμένα από εμάς με φροντίδα και αγάπη.
  3. Στο τέλος του πάρτι μοιράστε τα δωράκια στα παιδιά, χαρίζοντας τους έτσι… ακόμα περισσότερη χαρά!

*Στο κάθε σετ περιλαμβάνονται τα βιβλία και χάρτινες σακούλες για τη συσκευασία δώρου.