Προτάσεις βιβλίων για τη Γιορτή της Μητέρας
Νέα | 15/10/2019


Κάθε χρόνο η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη στις μαμάδες. Από τη μυθολογία μέχρι τη σύγχρονη λογοτεχνία, η μητέρα έχει αποτελέσει πολλές φορές το κεντρικό πρόσωπο μιας ιστορίας, ειδικά παιδικής. Παρακάτω θα βρείτε μερικές προτάσεις μας με παιδικά – νεανικά βιβλία που μιλούν για τις πολλές μορφές και εκφράσεις της μητρικής αγάπης:

(Κείμενο:Barbara M. Joosse – Εικονογράφηση: Barbara Lavalle)
 
Δεν ξέρουμε αν η μάνα πάντα ζητάει από το παιδί της πριν βγει «να πάρει το ζακετάκι» σε όποια γωνιά του πλανήτη κι αν βρίσκεται, ξέρουμε όμως πως ακόμα και στη μακρινή Αλάσκα όπου ζουν οι Εσκιμώοι, οι μαμάδες αγαπούν πολύ τα παιδιά τους και τους συγχωρούν, πολλές, μα πάρα πολλές σκανταλιές!
Μια ιστορία με θέμα τη μητρική κατανόηση και αγάπη που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες σε έναν σχεδόν άγνωστο τόπο και την κουλτούρα του.
 
 
(Κείμενο – Εικονογράφηση: Emma Levey)
 
Ποιος είπε πως μαμά γίνεται μόνο όποια μπορεί να κυοφορήσει ένα παιδί;
«Η Κοτούλα Τούλα λάτρευε τ’ αυγά. Όλα τ’ αγαπούσε και τα μεγάλα και τα μικρά. Μονάχα στο φτερό της αχ, και να κρατούσε ένα δικό της!»
Μια υπέροχη ιστορία για καληνύχτα με πρωταγωνίστρια μια κοτούλα που αποδεικνύει πως δεν υπάρχει αντιξοότητα που να μην μπορείς υπερβείς όταν ο στόχος που έχεις είναι η πιο βαθιά σου ανάγκη και αποτελεί έκφραση απεριόριστης αγάπης.
 
 
 
 
 
 
 
 
(Κείμενο: Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου & Κατερίνα Κουφοπούλου – Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη)
 
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό, ένα φιλάκι γεννιέται και ταξιδεύει ανάμεσά μας αφήνοντας χαμόγελα και ξυπνώντας συναισθήματα: από τους πρώτους του «μεταφορείς» η μαμά που αφήνει ένα γλυκό φιλί στο μάγουλο του γιου της ξεπροβοδίζοντάς τον για το σχολείο. 
Ένα τρυφερό βιβλίο που είναι αφιερωμένο στη μάνα που μας έδωσε το πρώτο φιλί…της ζωής!
 
(Kimberly Brubaker Bradley)
 
Οι μητέρες στο μυθιστόρημα της Bradley είναι δύο εντελώς αντίθετες προσωπικότητες. Η πρώτη είναι εκείνη που γέννησε την Έιντα αλλά δεν την αποδέχτηκε ποτέ. Αιτία της αποστροφής της είναι η εκ γενετής δυσπλασία της Έιντα στα πόδια. Όταν ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος αναγκάζει τα παιδιά του Λονδίνου να βρουν καταφύγιο στη βρετανική επαρχία, η δεκάχρονη Έιντα βρίσκει στο πρόσωπο της Σούζαν, της γυναίκας που αναλαμβάνει την κηδεμονία τη δική της και του μικρού αδερφού της Τζίμι, τη μητρική τρυφερότητα και αποδοχή που δεν είχε γνωρίσει στη ζωή της.
Μια δυνατή ιστορία για την προσωπική αναγέννηση και το δεσμό ανάμεσα σε μάνα και κόρη που δεν υπαγορεύεται με όρους βιολογικούς.
 
 
Χρόνια πολλά μανούλες! Σας ευχαριστούμε!
 

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, μερικές προτάσεις με παιδικά | νεανικά βιβλία που μιλούν για τις πολλές μορφές και εκφράσεις της μητρικής αγάπης.

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής
kids reading

Δώρα για το παιδικό πάρτι

Ήρθε η ώρα του παιδικού πάρτι!
Όλοι ξέρουμε πόση οργάνωση χρειάζεται… δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό και –φυσικά– τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.
Αυτό το τελευταίο, αφήστε το πάνω μας!

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία, ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που έχετε καλέσει.
  2. Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα δώρων, με βιβλία επιλεγμένα από εμάς με φροντίδα και αγάπη.
  3. Στο τέλος του πάρτι μοιράστε τα δωράκια στα παιδιά, χαρίζοντας τους έτσι… ακόμα περισσότερη χαρά!

*Στο κάθε σετ περιλαμβάνονται τα βιβλία και χάρτινες σακούλες για τη συσκευασία δώρου.