Πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού ο Σταμάτης Κριμιζής
Νέα | 15/10/2019


Ο νεοσύστατος Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ) απέκτησε νέο διοικητικό συμβούλιο με Πρόεδρο τον Επίτιμο Διευθυντή του τµήµατος Διαστηµικής στο φηµισµένο Εργαστήριο Εφαρµοσµένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστηµίου Johns Hopkins, Δρ. Σταμάτη Κριμιζή.
Χρέη διευθύνοντα συμβούλου ανέλαβε ο Σμήναρχος  ε.α. Κωνσταντίνος Πιλαφτσής και ως μέλη του Δ.Σ. ορίσθηκαν οι κ. Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς (HellasSat), Βασίλειος Αναστασόπουλος, Βασίλειο Κωστόπουλο, Αθανάσιο Πότση και Γεώργιο Μαντζούρη.
Ο Δρ. Κριμιζής έχει εκλεχθεί από το 2004 Ακαδημαϊκός στην έδρα «Επιστήμη του Διαστήματος» της Ακαδημίας Αθηνών και από το 2006 αποτελεί Εθνικό Εκπρόσωπο της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Το βιογραφικό του περιλαµβάνει 23 αποστολές της NASA και τηςESA, περισσότερες από 600 επιστηµονικές δηµοσιεύσεις αλλά και πολλά βραβεία.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σταμάτης Κριμιζής είναι ο μόνος διαστημικός επιστήμονας που έχει συµµετάσχει σε αποστολές προς όλους τους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήµατος. Τη συναρπαστική πορεία της ζωής του που ξεκίνησε από το Βροντάδο της Χίου, έφτασε μέχρι το τελευταίο όριο του Ηλιακού μας Συστήματος και συνεχίζει, διηγείται ο ίδιος σε πρώτο πρόσωπο στο βιβλίο «Ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο νεοσύστατος Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ) απέκτησε νέο διοικητικό συμβούλιο με Πρόεδρο τον Επίτιμο Διευθυντή του τμήματος Διαστημικής στο φημισμένο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Δρ. Σταμάτη Κριμιζή.

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής