ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Η διαφορετική πρόταση στο εκπαιδευτικό βιβλίο
Νέα | 15/10/2019


Το τέλος κάθε σχολικής χρονιάς φέρνει συνήθως χαμόγελα ανεμελιάς στα παιδιά και ανακούφισης στους γονείς. Τι προκαλεί αυτά τα χαμόγελα; Δεν είναι ούτε το τέλος του πρωινού ξυπνήματος, ούτε η παύση της υποχρεωτικής παρακολούθησης του σχολείου, αλλά το διάλειμμα από την καθημερινή σχολική μελέτη που προκαλεί το άγχος απόδοσης στους μαθητές και το άγχος του προγραμματισμού στους γονείς.
Λίγο οξύμωρο λοιπόν που τα εκπαιδευτικά βιβλία της Ευαγγελίας Δεσύπρη, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, φέρουν τον τίτλο Πάμε Διακοπές

Αυτή, ίσως να είναι η πρώτη εντύπωση, αφού μόλις ανοίξετε τα βιβλία της συγκεκριμένης σειράς θα διαπιστώσετε πως πρόκειται για σελίδες γεμάτες δημιουργικές και ευχάριστες δραστηριότητες που έχουν στόχο να συμβάλλουν στην επανάληψη της ύλης που έχει ήδη διδαχτεί το παιδί, στην επιμόρφωση του γύρω από σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στη διασκέδασή του.


Η ίδια η συγγραφέας, έχοντας την πολύχρονη εμπειρία της εκπαιδευτικού, έχει την ακλόνητη πεποίθηση πως τα παιδιά έτσι κι αλλιώς διψούν για μάθηση και μαθαίνουν να αγαπούν το βιβλίο όταν το συνδυάζουν με τη διασκέδαση και όχι με ένα καταναγκαστικό έργο.


Σύμφωνοι, ένα μυθοπλαστικό βιβλίο μπορεί να προσφέρει ατέλειωτες ώρες διασκέδασης και αμέτρητα ταξίδια φαντασίας στους μικρούς αναγνώστες, ωστόσο ένα εκπαιδευτικό βιβλίο, ειδικά γραμμένο για την καλοκαιρινή περίοδο, δεν είναι μοιραίο να καταλήξει σκονισμένο στο ράφι της βιβλιοθήκης;


Αυτή μπορεί να είναι η μοίρα πολλών εκπαιδευτικών βιβλίων, όχι όμως των τριών τίτλων της σειράς Πάμε Διακοπές (για παιδιά που τελείωσαν το Προνήπιο, το Νηπιαγωγείο και την Α’ Δημοτικού) αλλά και των τίτλων της σειράς Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό με τους τίτλους Μαθαίνω Σωστά – Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό ). Ο λόγος;

Πρόκειται για βιβλία που στην κυριολεξία έχουν γραφτεί μέσα στη σχολική τάξη. Η Ευαγγελία Δεσύπρη αντλώντας έμπνευση από τις ώρες που πέρασε διπλά στους μαθητές της κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αλλά και από τις ώρες που πέρασε βοηθώντας το δικό της παιδί να μελετήσει, έγραψε τα βιβλία που θα ήθελε η ίδια ως εκπαιδευτικός και ως μητέρα να υπάρχουν στο εμπόριο.

Οι εργασίες που θα βρείτε στις σελίδες των εν λόγω βιβλίων καλλιεργούν τις δεξιότητες των παιδιών, εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και τα προετοιμάζουν με τον πιο ευχάριστο τρόπο για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ παράλληλα προσφέρουν μια πολύτιμη χείρα βοηθείας στους γονείς που ανακαλύπτουν έναν εναλλακτικό, πιο δημιουργικό τρόπο οργάνωσης της μελέτης των παιδιών τους και παίρνουν ιδέες για τον δικό τους βοηθητικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.


Καθώς η απομάκρυνση από την αγχωτική καθημερινότητα του σχολείου δημιουργεί την ωφέλιμη απόσταση για να αγαπηθεί πραγματικά η γνώση, τα εκπαιδευτικά βιβλία της Ευαγγελίας Δεσύπρη κατορθώνουν σίγουρα να ενδυναμώσουν την αγάπη αυτή!

Γιατί οι 3 τίτλοι της σειράς ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ αποτελούν την εναλλακτική πρόταση στο εκπαιδευτικό βιβλίο και από που άντλησε έμπνευση για τη δημιουργία τους η συγγραφέας τους Ευαγγελία Δεσύπρη.

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής