Οι «Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια: 40 μοναδικές Ελληνίδες» στον κατάλογο White Ravens με τα 200 καλύτερα παιδικά βιβλία του κόσμου
Νέα | 15/10/2019


Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ανακοινώνουν με μεγάλη υπερηφάνεια πως το παιδικό βιβλίο «Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια: 40 μοναδικές Ελληνίδες» της Κατερίνας Σχινά έλαβε την τιμητική διάκριση White Ravens για το 2018 και έτσι συγκαταλέγεται στα 200 καλύτερα παιδικά βιβλία του κόσμου!

Στο βιβλίο, η γνωστή συγγραφέας, μεταφράστρια και κριτικός Κατερίνα Σχινά συνθέτει τα πορτρέτα σαράντα Ελληνίδων που αψήφησαν τους περιορισμούς που συνήθως έθετε η κοινωνία για το φύλο τους, εργάστηκαν με επιμονή για την κατάκτηση των στόχων τους και έμειναν ονομαστές για το έργο τους, εμπνέοντας σήμερα μικρές – αλλά και μικρούς – αναγνώστες. Την απεικόνιση Ελληνίδων όπως η Καλλιπάτειρα και η Υπατία, η Μαντώ Μαυρογένους και η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η Μαρία Πολυδούρη και η Ρόζα Ιμβριώτη, η Μαρία Κάλλας και η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, ανέλαβαν δεκαέξι καταξιωμένοι εικονογράφοι, οι οποίοι είναι με αλφαβητική σειρά: Κλαίρη Γεωργέλλη, Μυρτώ Δεληβοριά, Σάντρα Ελευθερίου, Κώστας Θεοχάρης, Μιχάλης Καζάζης, Ναταλία Καπατσούλια, Μάρια Μπαχά, Πέτρος Μπουλούμπασης, Νέαρχος Ντάσκας, Αχιλλέας Ραζής, Ίρις Σαμαρτζή, Ντανιέλα Σταματιάδη, Μαργαρίτα Τζαννέτου, Φωτεινή Τίκκου, Σοφία Τουλιάτου, Κατερίνα Χαδουλού.
 
(αριστερά Υπατία: εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου | δεξιά Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή)
 
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ο ετήσιος κατάλογος The White Ravens αποτελεί την πιο σημαντική έκδοση της Διεθνούς Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου. Ο κατάλογος εκδίδεται κάθε φθινόπωρο ενόψει της Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης. Οι τίτλοι που περιλαμβάνονται στον εκάστοτε κατάλογο παρουσιάζονται στην επόμενη Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια.
 
Η επιλογή των τίτλων που αποκτούν τη διάκριση White Raves πραγματοποιείται μέσα από αξιολόγηση βιβλίων που η Βιβλιοθήκη λαμβάνει μέσω δωρεών από εκδοτικούς οίκους, ινστιτούτα, οργανισμούς και φίλους της Βιβλιοθήκης. Η επιτροπή διαλέγει 200 νέους τίτλους, από περισσότερες από 50 χώρες που έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες οι οποίοι ξεχωρίζουν για τα παγκόσμια θέματα που πραγματεύονται, αλλά και για το πρωτοπόρο συγγραφικό και εικαστικό στυλ τους. 
 
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένα τόσο σημαντικό βιβλίο που διαπαιδαγωγεί τα παιδιά ιστορικά, κοινωνικά και αισθητικά μέσα από την αφήγηση αληθινών ιστοριών, κατορθώνει να γίνει γνωστό σε παγκόσμιο επίπεδο.
Συγχαρητήρια στη συγγραφέα και τους εικονογράφους, και στα ατρόμητα κορίτσια όλου του κόσμου!
 

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ανακοινώνουν με μεγάλη υπερηφάνεια πως το παιδικό βιβλίο «Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια: 40 μοναδικές Ελληνίδες» της Κατερίνας Σχινά έλαβε την τιμητική διάκριση White Ravens για το 2018 και έτσι συγκαταλέγεται στα 200 καλύτερα παιδικά βιβλία του κόσμου!

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής