Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.
Νέα | 01/04/2022


Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στην επέτειο γενεθλίων του σπουδαίου Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζουν πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Έπειτα από δύο χρόνια αναγκαστικής παύσης λόγω της πανδημίας, συγγραφείς και εικονογράφοι επισκέπτονται βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες και σχολεία, στρέφοντας ξανά την προσοχή του κοινού στον κόσμο του παιδικού βιβλίου.Στις δράσεις συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, αγαπημένοι συγγραφείς όπως ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, ο Φίλιππος Μανδηλαράς, ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη, ο Θοδωρής Τσεκούρας και ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, ενώ η Βίκυ Ξανθοπούλου με τη σειρά της συμμετέχει σε ημερίδες για γονείς και εκπαιδευτικούς με στόχο να αγαπήσουν τα παιδιά το βιβλίο.

Με σχεδόν εβδομήντα χρόνια πείρας στο παιδικό βιβλίο, στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος έχουμε λόγο να γιορτάζουμε κάθε μέρα και με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε τις δράσεις που έχουμε διοργανώσει για αυτό το πολύ σημαντικό διήμερο! Από το Σύνταγμα μέχρι την Κομοτηνή, από το Θησείο μέχρι την Πετρούπολη και από την Πλάκα μέχρι τα Ιωάννινα, τα βιβλία και οι συγγραφείς μας «ταξιδεύουν» σε όλη την Ελλάδα ώστε να φτάσει παντού το μήνυμα της IBBY – το οποίο υιοθετήσαμε κι εμείς:

«Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα».

Οι εκδηλώσεις μας

Η χώρα των τεράτων Maurice Sendak, με τη θεατροπαιδαγωγό Μαρία Τερζάκη, το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 12:00, στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο, τηλ. 210 3252214).

Συνέντευξη με έναν καρχαρία και άλλους θαλάσσιους γίγαντες, με τον θεατροπαιδαγωγό Χρήστο Χριστόπουλο, το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 12:00, στο βιβλιοπωλείο Pick a Βook (Αγίας Λαύρας 70, Πετρούπολη, τηλ. 211 1111064).

Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, Η ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα μαθηματικού. Θα μιλήσουν ο συγγραφέας του graphic novel Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης και η Μαρούλα Παπαευσταθίου, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου φιλολόγων ΠΕΚΕΣ Ηπείρου. Σάββατο 2 Απριλίου, στις 12:00, στο βιβλιοπωλείο Μωβ Κουκουβάγια (Νικοπόλεως 117, Ιωάννινα, τηλ. 26510 36198).

Κατασκευάζουμε και ζωγραφίζουμε εικόνες από την Ελληνική Μυθολογία και τους Μύθους του Αισώπου, παρέα με την εικονογράφο/ αρχιτέκτονα  Άννα Γκουτζουρή. Σάββατο 2 Απριλίου, 11:00-13:00 και 13:00-15:00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (Δημοκρίτου και Στουκόπουλου, Κομοτηνή, τηλ. 25310 22589).

Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει & Φίλοι πάνω κάτω –Άγγελος Αγγέλου& Έμη Σίνη, το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 18:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα Διδασκαλίας του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1, Αθήνα).

Στην ουρά για την Κιβωτό Αντώνης Παπαθεοδούλου & Ίρις Σαμαρτζή, την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 18:00, στο Μουσείο Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα, τηλ. 210 3689510).

Διήμερο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου – Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Απριλίου, 11:00-20:00.

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής