heart-iconheart-icon
Αληθινές ιστορίες με αφορμή την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος
Νέα | 26/01/2021


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος που τιμάται κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου –στην επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς ΙΙ Μπίρκεναου, του μεγαλύτερου στρατοπέδου συγκέντρωσης στην Πολωνία– σας προτείνουμε πραγματικές ιστορίες και ιστορικές έρευνες για μικρούς, νεαρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες. Γιατί, όπως έλεγε ο Κικέρων, «φως της αλήθειας, μάρτυρας των καιρών, δάσκαλος της ζωής είναι η Ιστορία».

Παιδικό & Νεανικό βιβλίο

μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ:
ΑΝΝΑ ΦΡΑΝΚ

Κείμενο: Maria Isabel Sánchez Vegara
Εικονογράφηση: Sveta Dorosheva
Ηλικία: 4+ ετών

Η Άννα Φρανκ ήταν μια μικρή Γερμανίδα εβραϊκής καταγωγής, η οποία έζησε για πολλά χρόνια κρυμμένη μαζί με την οικογένειά της προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη από τους ναζί. Το ημερολόγιο όπου κατέγραψε τις σκέψεις της όσο ζούσε μυστικά σε ένα πατάρι, δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατό της σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και έδωσε φωνή στα χιλιάδες παιδιά που πέθαναν στη διάρκεια του ναζιστικού ολοκαυτώματος. Έτσι πραγματοποιήθηκε το όνειρο της μικρής Άννας, που έγινε τελικά μια διάσημη συγγραφέας.

ΚΑΠΟΥ ΛΑΜΠΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΗΛΙΟΣ: ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΕ ΑΦΗΓΕΤΑΙ

Michael Gruenbaum & Todd Hasak – Lowy
Μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο
Ηλικία: 12+ ετών

Στο Κάπου λάμπει ακόμα ο ήλιος ο Michael Gruenbaum αφηγείται την προσωπική εμπειρία του ως παιδί σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Τσεχοσλοβακία. Ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα για το Ολοκαύτωμα, μια διήγηση αληθινό μάθημα ζωής για τους αναγνώστες προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας.

Βιβλία για Ενήλικες

«ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΗΡΟΙ ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ, 1941-1945

Αννίτα Π. Παναρέτου

Περισσότερες από 9.500 σελίδες προσωπικών μαρτυριών που περιγράφουν τη δραματική καθημερινότητα της κακουχίας, της εξοντωτικής εργασίας, της αναμέτρησης με τον θάνατο, των ακραίων ψυχικών μεταπτώσεων σε στρατόπεδα και φυλακές της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Σερβίας και της Πολωνίας, συγκεντρώνει η Αννίτα Π. Παναρέτου σε μια ιστορική έρευνα που αποτυπώνει μια πραγματικότητα πέρα από κάθε φαντασία.

ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ:
Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝ

Timothy Snyder
Μετάφραση: Ανδρέας Παππάς

Καταδεικνύοντας τις προμελετημένες πολιτικές εξόντωσης του Χίτλερ και του Στάλιν, ο σπουδαίος ιστορικός γράφει ένα βιβλίο τεκμηριωμένο αλλά και βαθιά ανθρώπινο, καθώς αξιοποιεί στην έρευνα του πέρα από επίσημα έγγραφα, και γραπτές ή προφορικές προσωπικές μαρτυρίες θυμάτων, εβραίων και μη. Το έργο Αιματοβαμμένες Χώρες διαφωτίζει μία τραγωδία της σύγχρονης ιστορίας.

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής
kids reading

Δώρα για το παιδικό πάρτι

Ήρθε η ώρα του παιδικού πάρτι!
Όλοι ξέρουμε πόση οργάνωση χρειάζεται… δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό και –φυσικά– τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.
Αυτό το τελευταίο, αφήστε το πάνω μας!

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία, ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που έχετε καλέσει.
  2. Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα δώρων, με βιβλία επιλεγμένα από εμάς με φροντίδα και αγάπη.
  3. Στο τέλος του πάρτι μοιράστε τα δωράκια στα παιδιά, χαρίζοντας τους έτσι… ακόμα περισσότερη χαρά!

*Στο κάθε σετ περιλαμβάνονται τα βιβλία και χάρτινες σακούλες για τη συσκευασία δώρου.