heart-iconheart-icon
Εξερευνούμε από το σπίτι χωρίς περιορισμό στη γνώση
Νέα | 30/03/2020


Τι κι αν «Μένουμε Σπίτι»; Ποιος είπε πως η γνώση και η φαντασία των παιδιών, αλλά και των μεγάλων, μπορεί να περιοριστεί σε τέσσερις τοίχους; Το ταξίδι στη γνώση παραμένει συναρπαστικό, ειδικά όταν γίνεται με «όχημα» βιβλία που έχουν πρωτότυπα και κατανοητά κείμενα και ολοζώντανη εικονογράφηση.
Αφού η συγκυρία επιβάλλει να μείνουμε σπίτι για την ασφάλεια όλων, ας εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα για να εμπλουτίσουν οι νεαροί αναγνώστες τις γνώσεις τους, να έρθουν σε επαφή με τη μαγεία των επιστημών και των εφαρμογών τους και, γιατί όχι, να θυμηθούμε κι εμείς οι μεγάλοι πόσο μαγευτική είναι η εξερεύνηση στη γνώση…
… με βιβλία όπως:


ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
Συγγραφέας: Raman Prinja | Μετάφραση: Βαγγέλης Πρατικάκης

Για αναγνώστες 8+ ετών

Η γνώση δεν γνωρίζει γεωγραφικούς περιορισμούς, πόσο μάλλον η διαστημική γνώση, και το βιβλίο αυτό σας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό διαγαλαξιακό ταξίδι. Θα σας μεταφέρει αρχικά μέχρι τις εσχατιές του Ηλιακού Συστήματος, για να διασχίσει στη συνέχεια τον Γαλαξία μας και να φτάσει μέχρι τους πιο μακρινούς γαλαξίες, με μοναδικές εικόνες που βασίζονται κυρίως σε φωτογραφίες από διαστημόπλοια και τηλεσκόπια.
Αξίζει να σημειωθεί πως τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης έχει γράψει ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και διαστημικός επιστήμονας της NASA Δρ. Σταμάτης Κριμιζής.


ΒΙΒΛΙΟΜΟΥΣΕΙΟ

Συγγραφέας: Jo Nelson | Μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο

Για αναγνώστες 8+ ετών

Όταν όλα τα υπόλοιπα μουσεία είναι κλειστά, εμείς μπορούμε να «περιηγηθούμε» στις σελίδες του Βιβλιομουσείου. Γιατί αυτό το μουσείο δεν κλείνει ποτέ! Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα και φιλοξενεί μια μοναδική συλλογή με περισσότερα από 130 τεχνουργήματα αρχαίων πολιτισμών. Μια περιπλάνηση στην καθημερινότητα του αρχαίου κόσμου μέσα από την εκπληκτική απεικόνιση εκθεμάτων από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.
Το Βιβλιομουσείο βρίσκεται στον Βραχύ Κατάλογο του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ (Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου) για το Βραβείο σε ξένο συγγραφέα, Έλληνα εκδότη και μεταφραστή βιβλίου μεταφρασμένου στα ελληνικά για παιδιά ή νέους.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Συγγραφέας: Δρ. Σταμάτης Κριμιζής

Για αναγνώστες 12 +ετών

Μια συναρπαστική περιπέτεια εξερεύνησης, από τον Ερμή μέχρι πέρα από το όριο του Ηλιακού Συστήματος, με τη ματιά του ∆ρ. Σταμάτη Κριμιζή, του μοναδικού Έλληνα επιστήμονα που διαδραμάτισε κορυφαίο ρόλο σε ιστορικές αποστολές της NASA που εξερεύνησαν όλους τους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΠΛΕ ΚΥΚΛΟΥ
Κείμενο: Αντώνης Παπαθεοδούλου | Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Για αναγνώστες 6+ ετών


Ένα μυστικό βιβλίο που έχει σκοπό να διαδοθεί, αφού μέσα από τις σελίδες του αποκαλύπτονται οι ιδιότητες που κάνουν το Νερό τόσο πολύτιμο!
Στο βραβευμένο Το μυστικό βιβλίο του μπλε κύκλου (Βραβείο Βιβλίου Public 2019) η επιστημονική ομάδα του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου Νερού Νηρέας του Πανεπιστημίου Κύπρου συμπράττει με τους δημιουργούς Αντώνη Παπαθεοδούλου και Ίριδα Σαμαρτζή, για να μιλήσουν στα παιδιά για τον κύκλο του Νερού στη φύση και στην πόλη και για τους τρόπους που ολοένα ανακαλύπτουν οι επιστήμονες για να αφαιρούν τους ρύπους, ώστε να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί προς όφελος όλων.
Ένα πρωτότυπο βιβλίο που έχει στόχο να διαμορφώσει τους επόμενους προστάτες του Νερού στον πλανήτη μας!

Σειρά Ο ΜΙΚΡΟΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ
Συγγραφέας: Bob Cooper | Εικονογράφηση: Greg Paprocki | Μετάφραση: Σπύρος Γιαννακόπουλος


Ο Λεονάρντο είναι ένας ήρωας εμπνευσμένος από τον πρωταρχικό «Αναγεννησιακό Άνθρωπο» Λεονάρντο ντα Βίντσι και ξεναγεί τους μικρούς μας φίλους στον θαυμαστό κόσμο των επιστημών. Με το απλοποιημένο κείμενο του συγγραφέα Bob Cooper, που χρησιμοποιεί παραδείγματα από την καθημερινότητα των παιδιών, και μέσα από τη χιουμοριστική εικονογράφηση του Greg Paprocki, τα τρία βιβλία της σειράς ΜΙΚΡΟΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.
Ο μικρός Λεονάρντο «ξεναγεί» τους μικρούς του φίλους στα βιβλία Ο θαυμαστός κόσμος των Επιστημών, Ο θαυμαστός κόσμος της Μηχανικής και Ο θαυμαστός κόσμος των Μαθηματικών.

Σειρά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Συγγραφέας: Chris Ferrie | Μετάφραση: Τίνα Νάντσου


Δεν είναι ποτέ νωρίς για να γνωρίσουν τα παιδιά τον ξέφρενο και υπέροχο κόσμο της Φυσικής! Έτσι, ο Chris Ferrie βρήκε τον τρόπο να εξηγήσει σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας σύνθετες έννοιες της Φυσικής και των θετικών επιστημών. Τα σύντομα κειμενάκια συμπληρώνονται από απολύτως κατανοητές εικόνες. Τα βιβλία γνώσεων της σειράς ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ είναι τα πρώτα βιβλία STEM στην Ελλάδα, τη μετάφραση έχει επιμεληθεί η γνωστή Φυσικός Τίνα Νάντσου και οι πέντε τίτλοι της σειράς ασχολούνται με τα πεδία της Αστροφυσικής, της Κβαντικής Φυσικής, της Φυσικής του Νεύτωνα, της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας και της Επιστήμης των Πυραύλων.

«Προσδεθείτε» και ξεφυλλίστε άφοβα, η εξερεύνηση ξεκινά!


Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής
kids reading

Δώρα για το παιδικό πάρτι

Ήρθε η ώρα του παιδικού πάρτι!
Όλοι ξέρουμε πόση οργάνωση χρειάζεται… δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό και –φυσικά– τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.
Αυτό το τελευταίο, αφήστε το πάνω μας!

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία, ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που έχετε καλέσει.
  2. Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα δώρων, με βιβλία επιλεγμένα από εμάς με φροντίδα και αγάπη.
  3. Στο τέλος του πάρτι μοιράστε τα δωράκια στα παιδιά, χαρίζοντας τους έτσι… ακόμα περισσότερη χαρά!

*Στο κάθε σετ περιλαμβάνονται τα βιβλία και χάρτινες σακούλες για τη συσκευασία δώρου.