heart-iconheart-icon
Το Εκδοτικό Πρόγραμμα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος για το 2022
Νέα | 18/01/2022


Μια καινούργια χρονιά ξεκινάει και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος μάς επιφυλάσσουν πολλές και όμορφες εκπλήξεις για μικρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες. Το 2021 έκλεισε με την κυκλοφορία του εμβληματικού έργου του Αριστείδη Ν. Χατζή Ο ενδοξότερος αγώνας: Η ελληνική επανάσταση του 1821, ενός βιβλίου που συνδυάζει τη συναρπαστική μυθιστορηματική γραφή με την έγκυρη ιστορική έρευνα, καθώς και με την κυκλοφορία του βραβευμένου με Πούλιτζερ μυθιστορήματος Ο γιος του αφέντη των ορφανών του Adam Johnson.

Τη χρονιά που πέρασε, κυκλοφόρησε και ο Δον Κιχώτης ή ο ιππότης που βγήκε από τα βιβλία για να αλλάξει τον κόσμο, το όγδοο βιβλίο της σειράς Μικρά Μεγάλα Κλασσικά που περιλαμβάνει εικονογραφημένες διασκευές για παιδιά κλασικών έργων της παγκόσμιας λογοτεχνίας, από τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και την εικονογράφο Ίρις Σαμαρτζή.

Για τη νέα χρονιά, με χαρά και περηφάνια ανακοινώνουμε την απόκτηση των δικαιωμάτων του έργου ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς και εικονογράφους στον κόσμο, του Maurice Sendak. Το κλασικό, παγκόσμιο best seller βιβλίο του Η χώρα των τεράτων (Where the Wild Things Are), ένα βιβλίο που βρίσκεται στην κορυφή κάθε λίστας με τα σημαντικότερα παιδικά βιβλία παγκοσμίως, σε εξαιρετική μετάφραση του Γιάννη Παλαβού, θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2022 για να συνοδεύσει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου.

Το 2022 θα κυκλοφορήσει επίσης το συγκλονιστικό ιστορικό της σημαντικότερης ίσως επιστημονικής ανακάλυψης των τελευταίων χρόνων, που έσωσε άμεσα εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές μέσα στην πανδημία: ο αγώνας ενάντια στον χρόνο για τη δημιουργία του πρώτου εμβολίου mRNA κατά του Covid-19, από τους Uğur Şahin και Özlem Türeci, τους ερευνητές που ίδρυσαν την BioNTech, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ανακάλυψη του εμβολίου κατά του ιού SARS-CoV-2. Το βιβλίο, με προσωρινό τίτλο Το εμβόλιο – Αγώνας ενάντια στον χρόνο,είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο ερευνητών με τον δημοσιογράφο Joe Miller, ο οποίος παρακολουθούσε πολύ στενά τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους και παρουσιάζει, με μεστή αφήγηση που κόβει την ανάσα, την εκπληκτική πορεία προς έναν τεράστιο επιστημονικό θρίαμβο.

Το καλοκαίρι θα ακολουθήσει η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου νέου μυθιστορήματος του Andy Weir, Project Hail Mary, ενώ το βραβευμένο με Πούλιτζερ (1983) μυθιστόρημα της Alice Walker, The Color Purple θα κυκλοφορήσει σε νέα μετάφραση του Αντώνη Καλοκύρη.

Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή μερικών από τους πιο σημαντικούς τίτλους που θα κυκλοφορήσουν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος μέσα στο 2022.

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Project Hail Mary είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Andy Weir –συγγραφέα του best seller Άνθρωπος στον Άρη και του Artemis– που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2022. Η Γη έχει μια τελευταία ευκαιρία να επιβιώσει. Ένας αστροναύτης κρατάει την τύχη του πλανήτη στα χέρια του. Ο Ράιλαντ Γκρέις ξυπνά σε ένα άγνωστο διαστημικό σκάφος έτη φωτός μακριά από τη Γη. Δεν θυμάται πώς κατέληξε εκεί ή γιατί το υπόλοιπο πλήρωμα είναι νεκρό. Όσο οι χώρες του πλανήτη περιμένουν από τον Ράιλαντ να σταματήσει τη θανάσιμη απειλή που θα αφανίσει τη ζωή στη Γη, εκείνος ανατρέχει στα απομεινάρια της μνήμης του για να φέρει σε πέρας την καθοριστική αποστολή. Θα τα καταφέρει;

Ο Andy Weir επιστρέφει με μια περιπέτεια φαντασίας γεμάτη χιούμορ, αγωνία και μυστήριο, ευφάνταστες ανατροπές και έναν ανέλπιστο σύμμαχο.

Το εμβληματικό μυθιστόρημα Το πορφυρούν χρώμα (The color purple) της Alice Walker κυκλοφορεί το καλοκαίρι του 2022 σε μετάφραση του Αντώνη Καλοκύρη. Βραβευμένο με Πούλιτζερ, το μυθιστόρημα αφηγείται την ιστορία της Αφροαμερικανής Σίλι σε μια νότια πολιτεία των ΗΠΑ στις αρχές του 20oύ αιώνα. Με τη μοναδική γραφή της Walker και τις συγκλονιστικές εικόνες που πλάθει, θα δούμε με νέα ματιά την ανθρώπινη σκληρότητα όταν γίνεται δεύτερη φύση, αλλά και τις αμυχές ελπίδας που μένουν μόλις επουλωθούν τα σημάδια της κακοποίησης.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Πριν από το έθνος – Η συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Ανατολία και η κατάρρευσή της

Οι πάνω από 5.000 μαρτυρίες Μικρασιατών προσφύγων, που βρίσκονται στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών –και στις οποίες ο ιστορικός Νικόλας Ντουμάνης βάσισε την έρευνά του–, αποδεικνύουν ότι η αντίληψη πως οι Μουσουλμάνοι και οι Χριστιανοί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας διαποτίζονταν από κάποια προαιώνια αντιπαλότητα είναι λανθασμένη· κι ότι η συνύπαρξή τους ήταν πολύ πιο ανεπτυγμένη και θαλερή από αυτό που ίσως έχει αφήσει η επίσημη ιστοριογραφία να εννοηθεί. Η συναρπαστική έρευνα του Νικόλα Ντουμάνη διαβάζεται απνευστί και αποτελεί σταθμό στην ιστοριογραφία της Μικρασιατικής ιστορίας και της Καταστροφής.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Την άνοιξη του 2022 αναμένεται η κυκλοφορία της συγκλονιστικής αφήγησης της δημιουργίας και κυκλοφορίας του πρώτου εμβολίου mRNA κατά του Covid-19, μέσα από την οποία θα μάθουμε όλα τα μυστικά του νέου θαύματος της επιστήμης που έδωσε ελπίδες για εμβόλια κατά ασθενειών όπως ο καρκίνος. Ο δημοσιογράφος Joe Miller παρακολουθούσε πολύ στενά τις προσπάθειες των δύο ιδρυτών της BioNTech, Uğur Şahin και Özlem Türeci, στη Γερμανία, και έγραψε μαζί τους το ιστορικό ντοκουμέντο The Vaccine: Inside the Race to Conquer the COVID-19 Pandemic (προσωρινός τίτλος Το εμβόλιο – Αγώνας ενάντια στον χρόνο). Το βιβλίο καθιστά τον αναγνώστη κοινωνό της απίστευτης επιστημονικής προόδου που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια σαν αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των ερευνητών, αλλά και της αγωνίας και των ελπίδων τους, που ζωντανεύουν μέσα από την παραστατική γραφή και τους διαλόγους. Τη μετάφραση έκανε ο Κωστής Πανσέληνος.

Γενιές Ελλήνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μεγάλωσαν με τον θρύλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας των πέντε ηπείρων. Ίσως οι περισσότεροι να αγνοούν, όμως, τις λεπτομέρειες, τις ζυμώσεις και το παρασκήνιο που οδήγησαν στη δημιουργία της αεροπορικής εταιρείας με τους ολυμπιακούς κύκλους, που επιβιώνει μέχρι τις μέρες μας. Σε αυτή την άκρως μυστηριώδη ιστορία ενεπλάκησαν κορυφαίοι πολιτικοί, ξακουστοί επιχειρηματίες όπως ο Ωνάσης, ο Νιάρχος και ο Γουλανδρής, τραπεζίτες όπως ο Πεσμαζόγλου, ο Κωστόπουλος, o Ζολώτας και ο Ηλιάσκος, κέντρα αποφάσεων στο Λονδίνο και την Ουάσιγκτον, αλλά και ξένοι και εντόπιοι επενδυτές. Το βιβλίο Ο Ωνάσης και ο Σμηναγός Χ: Η μεταπολεμική αναγέννηση της πολιτικής αεροπορίαςτου Αχιλλέα Χεκίμογλου παρουσιάζει τη συναρπαστική πορεία των αεροπορικών συγκοινωνιών της Ελλάδας μέσα από τα αδημοσίευτα αρχεία της Πολιτικής Αεροπορίας, ανατρέποντας μύθους και παραδοχές που επιβίωναν για δεκαετίες μέχρι τις μέρες μας.

ΜΕΛΕΤΕΣ

Μέσα στο 2022, με σεβασμό στους αναγνώστες μας, θα εγκαινιάσουμε μια καινούργια σειρά βιβλίων που απευθύνεται σε γονείς και έχει σκοπό να τους συντροφεύσει ώστε να νιώσουν δυνατοί και σίγουροι απέναντι στις προκλήσεις της ανατροφής των παιδιών στον σύγχρονο κόσμο. Ο πρώτος τίτλος της σειράς είναι ένα εξαιρετικό και ισορροπημένο βιβλίο, που δεν έγινε τυχαία διεθνές best seller.

Ο παιδοψυχολόγος Álvaro Bilbao δεν εκφράζεται ως αυθεντία στο βιβλίο του The childs brain explained to parents, που έχει διαβαστεί ήδη από πάνω από 300.000 γονείς, αλλά απευθύνεται με αμεσότητα στον αναγνώστη, μιλώντας για τον εαυτό του ως γονέα, κι έτσι επιτυγχάνει συναισθηματική σύνδεση και κερδίζει το ενδιαφέρον από τις πρώτες σελίδες. Το παιδί είναι ένα δέντρο, εξηγεί, που πρέπει να το βοηθήσεις να φτάσει στην πλήρη ανάπτυξη και να ανθίσει, παρόλο που δεν ξέρεις από την αρχή τι είδους δέντρο θα γίνει. Μιλάει με απλά λόγια για τη δομή του εγκεφάλου και τον διαχωρισμό συναισθηματικού και λογικού μέρους, τονίζει τον ρόλο του παιχνιδιού στη μάθηση, διαλύει την ψευδαίσθηση που έχουν πολλοί γονείς ότι το υψηλότερο διανοητικό επίπεδο εξασφαλίζει ευτυχία στη μετέπειτα ζωή, τονίζει ξανά και ξανά την ανάγκη για ενσυναίσθηση, για κατανόηση, για σύνδεση με το παιδί, δίνει εξαιρετικές εναλλακτικές στην τιμωρία και βασίζει ό,τι πρεσβεύει σε μελετημένα στοιχεία.

Την άνοιξη θα κυκλοφορήσει το συλλογικό έργο Απορία και Θαυμασμός στη Φιλοσοφία, σε επιμέλεια της Βάσως Κιντή και της Ελένης Φιλιππάκη. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η απορία και ο θαυμασμός θεωρούνται σύμφυτα με τη φιλοσοφική δραστηριότητα. Για πολλούς σημαντικούς φιλοσόφους, το θαυμάζειν δεν είναι μόνο η χρονική αφετηρία αλλά και η αιτιώδης αρχή του φιλοσοφείν, η διανοητική στάση και η θυμική διάθεση που κινητοποιούν την άσκηση της φιλοσοφίας τροφοδοτώντας τη διάνοια, το συναίσθημα και τη φαντασία του φιλοσόφου. Στην επιστήμη [από την άλλη] το διακύβευμα είναι η ένταση ανάμεσα στην επιστημονική απορία και στον θαυμασμό. Αίρεται, άραγε, ο θαυμασμός για να εγκατασταθεί η επιστημονική απορία, ή μπορούν αυτά με κάποιον τρόπο να συνυπάρχουν; Είναι το θαυμάζειν προϋπόθεση και αφετηρία, ή παρελκόμενο της επιστημονικής απορίας και διερεύνησης – μιλάμε άλλωστε για την ίδια σημασία του όρου στη μία και στην άλλη περίπτωση; Τα ερωτήματα αυτά βρίσκονται στην καρδιά σύγχρονων φιλοσοφικών συζητήσεων και επιστημονικών πρακτικών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με το ΚΕΦΙΜ, εγκαινιάζουν την άνοιξη του 2022 μία νέα σειρά με σύντομες βιογραφίες ιδεών μερικών από τις μεγάλες μορφές του πολιτικού και οικονομικού φιλελευθερισμού, όπως αυτές πρωτοπαρουσιάστηκαν από το καναδέζικο Fraser Institute. Τα δύο πρώτα βιβλία, που θα κυκλοφορήσουν σε μετάφραση του Γεώργιου Αρχόντα, αναφέρονται στον Robert Nozick και τον John Stuart Mill.

Ο Robert Nozick (1938-2002), καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, είναι διάσημος για τη συμβολή του στην πολιτική φιλοσοφία. Το βιβλίο του Anarchy, State, and Utopia (Αναρχία, Κράτος και Ουτοπία), του 1974, βοήθησε στη θεμελίωση του ελευθεριασμού (libertarianism) ως βιώσιμη εναλλακτική λύση στον αναδιανεμητικό φιλελευθερισμό και τον εξισωτικό κοινοτισμό. Τα επιχειρήματα του Νόζικ έχουν υπάρξει πηγή τεράστιου βιβλιογραφικού και πολιτικού διαλόγου στους χώρους της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς και, όσο κι αν διαφωνεί κανείς μαζί τους, είναι τόσο κλασικά που είναι αδύνατον να αγνοηθούν από οποιονδήποτε θέλει να μιλά εμπεριστατωμένα για την πολιτική θεωρία σήμερα.

Ο John Stuart Mill (1806-1873) είναι ίσως ο μεγαλύτερος φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής φιλόσοφος. Με πνεύμα χαρισματικό και φωτεινό, έδωσε μάχη για να καταργηθεί η δουλεία, να θεσπιστεί το δικαίωμα ψήφου και ιδιοκτησίας στις γυναίκες, για να ακούγονται οι φωνές των μειονοτήτων όταν καταπιέζονται από την πλειονότητα και την «κοινή γνώμη».

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Κατάθλιψη

Όποιος έχει παλέψει με την κατάθλιψη, ξέρει πολύ καλά τους τρόπους με τους οποίους το μυαλό του μπορεί να κατακυριεύσει τη ζωή και την καθημερινότητά του. Ξέρει όμως και το πόσο ακατανόητη μπορεί να είναι αυτή η εμπειρία για τους ανθρώπους γύρω του και, συνεπώς, πόσο δύσκολο είναι να εκφράσει την πάλη και την εμπειρία του στους άλλους. Τι είναι όμως τελικά η κατάθλιψη; O ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης γράφει έναν απλό, πλήρως εμπεριστατωμένο οδηγό για την κατάθλιψη, παρουσιάζοντας τα πολλαπλά πρόσωπά της.

GRAPHIC NOVEL

Στο graphic novel H Πτώση της Πατριαρχίας: Η ιστορία του σεξισμού και η αντίσταση των γυναικών,το βραβευμένο δίδυμο Marta Breen και Jenny Jordhal προσκαλεί τους αναγνώστες σε μια ανασκόπηση της πολιτισμικής ιστορίας της πατριαρχίας και –με πολύ χιούμορ– παρουσιάζει πώς το «αντρικό βλέμμα» έχει περιγράψει και περιορίσει τον κόσμο αιώνες τώρα. Όμως στο πέρασμα των χρόνων, οι γυναίκες έχουν πολεμήσει ενάντια στην καταπίεση – κι αυτό αναδεικνύεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Τη μετάφραση από τα νορβηγικά έκανε η Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος από την ίδρυσή τους αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους εκδότες εικονογραφημένων βιβλίων. Εικονογραφημένα βιβλία, κλασικά αναγνώσματα που δεν χάνουν την αξία τους μέσα στον χρόνο και θα συντροφεύουν γενιές παιδιών για πολλά χρόνια ακόμα. Μερικά μόνο παραδείγματα αποτελούν οι τίτλοι Η τίγρη που ήρθε επίσκεψη της Judith Kerr, το Μάντεψε πόσο σ’ αγαπώ του Sam McBratney, η σειρά βιβλίων του Geffroy de Pennart, το Γιατί δεν έχω κέφια; της Charlotte Zolotow, Ο Σιδερένιος Γίγαντας του Ted Hughes, το Θαύμα της R. J. Palacio.

Η απόκτηση των δικαιωμάτων για την έκδοση των βιβλίων του Maurice Sendak στην ελληνική γλώσσα αποτελεί το εκδοτικό γεγονός του 2022. Το εμβληματικό έργο του Η χώρα των τεράτων (Where the Wild Things Are) είναι ένα βιβλίο σταθμός για τα εκδοτικά δεδομένα παγκοσμίως. Κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1963. Έχει πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια αντίτυπα, έχει διασκευαστεί για ταινίες, όπερα κ.ά., και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Μέσα στη χρονιά θα εκδοθούν και οι πρώτοι τίτλοι της σειράς Little Bear σε κείμενο Else Holmelund Minarik και εικονογράφηση Maurice Sendak. Τα βιβλία του Maurice Sendak μεταφράζει ο Γιάννης Παλαβός.

Ο Maurice Bernard Sendak (Ιούνιος 1928 – Μάιος 2012) ήταν Αμερικανός εικονογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έγινε ευρέως γνωστός μετά την έκδοση του βιβλίου του Η χώρα των τεράτων. Οι γονείς του ήταν Πολωνοεβραίοι. Η παιδική του ηλικία στιγματίστηκε από την απώλεια πολλών μελών της οικογένειάς του στο Ολοκαύτωμα. Έχει γράψει και εικονογραφήσει πολλά βιβλία για παιδιά. Τιμήθηκε το 1964 με το μεγάλου κύρους βραβείο Caldecott Medal για το Η χώρα των τεράτων, ενώ το 1970 του απονεμήθηκε το βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (Hans Christian Andersen Award for Illustration) για την προσφορά του ως εικονογράφου βιβλίων για παιδιά. Το 1983 έλαβε το βραβείο Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ (Laura Ingalls Wilder Award) της Αμερικανικής Ένωσης Βιβλιοθηκών για το σύνολο του έργου του και το 1996 τιμήθηκε με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών των ΗΠΑ (National Medal of Arts) ως αναγνώριση για τη συμβολή του στην αμερικανική τέχνη. Το 2003 του απονεμήθηκε το πρώτο Βραβείο στη Μνήμη της Άστριντ Λίντγκρεν (Astrid Lindgren Memorial Award), σημαντικό διεθνές βραβείο παιδικής λογοτεχνίας που θέσπισε η σουηδική κυβέρνηση.

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το αχτύπητο δίδυμο Έμη Σίνη και Άγγελος Αγγέλου κάνει πανηγυρική εμφάνιση με ένα εικονογραφημένο βιβλίο που θα φέρει τα πάνω κάτω! Κι εμείς καλύτερα… Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα… Καλύτερα εμείς ζήσετε, να, καλά εσείς καλύτερα και…

Όχι δεν θα μάθετε τίποτα περισσότερο. Ούτε αν έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα ούτε αν καλύτερα εμείς ζήσετε! Παρά μόνο ότι εικονογραφεί και ζει καλά και αυτός καλύτερα ο Πέτρος Χριστούλιας! Θα ζήσουμε όλοι καλύτερα τον Απρίλιο του 2022.

Υπάρχουν 1000 τρόποι για να στύψεις ένα λεμόνι; Στου μολυβιού τη μύτη, στου Εσκιμώου το σπίτι; Κι όμως υπάρχουν. Ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό εικονογραφημένο βιβλίο από την πρωτοεμφανιζόμενη Δανάη Δάσκα με εικονογράφηση από την Χρύσω Χαραλάμπους.

Όταν ο θυμός μες στο στήθος σου μεγαλώνει μήπως, μήπως αισθάνεσαι ότι μέσα σου φουσκώνει ένα μπαλόνι; Κι αν ο θυμός είναι μπαλόνι μπορούμε να το σπάσουμε; Μια ιστορία για τον θυμό και πώς μπορούμε να τον ξεφουσκώσουμε! Το μπαλόνι του θυμού το έγραψε η Δανάη Δάσκα και το εικονογραφεί η Zafouko Yamamoto.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Μάριος Μάζαρης είναι ένας υπέροχος δάσκαλος που αγαπάει τα βιβλία. Φέτος θα κυκλοφορήσουν δύο εικονογραφημένοι τίτλοι γραμμένοι με αγάπη για τα παιδιά: Η αγκαλιά που ψήλωνε σε εικονογράφηση Άρτεμις Πρόβουκαι Τα χρώματα έχουν πόλεμο σε εικονογράφηση Ιφιγένειας Καμπέρη.

Ακόμα ένας κλασικός τίτλος θα προστεθεί στον κατάλογό μας. Το βιβλίο Goodnight Moon της Margaret Wise Brown σε εικονογράφηση Clement Hurd πρωτοεκδόθηκε το 1947 και θεωρείται μία από τις πιο κλασικές παιδικές ιστορίες «Καληνύχτας». Το βιβλίο έχει ξεπεράσει τις 50 εκατομμύρια πωλήσεις στον κόσμο κι έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Ένα εικονογραφημένο βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη. Μεταφράζει ο Αντώνης Παπαθεοδούλου.

Η Τίλυ ανησυχεί γιατί θα πάει στο καινούργιο σχολείο. Θέλει να πάρει μαζί της το σκυλάκι της τον Σκιά. Αλλά δεν μπορεί. Και νιώθει μόνη. Τότε ο δάσκαλός της της προτείνει να καθίσει στο Παγκάκι της φιλίας. Το παγκάκι όμως είναι πιασμένο… Μια εικονογραφημένη ιστορία γεμάτη φιλία, θάρρος, γαβγίσματα και ουρές που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2022. Το κείμενο υπογράφει η Wendy Meddour, την εικονογράφηση ο μόνιμα εγκατεστημένος στη χώρα μας Daniel Egnéus και τη μετάφραση ο Αντώνης Παπαθεοδούλου.

Πόσο εύκολες είναι οι καινούργιες εμπειρίες; Όπως όταν αλλάζουμε γειτονιά; Η Κολέτ βρίσκει έναν τρόπο να αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της και ξεκινά να εφευρίσκει ιστορίες για ένα ζωάκι που έχασε. Τα παιδιά της γειτονιάς θα συμπληρώσουν τη διήγησή της το καθένα με τον τρόπο και τη φαντασία του. Κι έτσι νέες φιλίες γεννιούνται και καινούργιες εμπειρίες γίνονται αφορμή για συναρπαστικές περιπέτειες στο Ζωάκι Χάθηκε! Η Isabelle Arsenault γράφει και εικονογραφεί, και η Αργυρώ Πιπίνη μεταφράζει.

Το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει άλλος ένας τίτλος σε εικονογράφηση της Isabelle Arsenault και κείμενο του Mac Barnett, το Just Because, σε μετάφραση Πολυχρόνη Κουτσάκη. Μια ιστορία για μυαλά γεμάτα ερωτήσεις ακόμα και λίγο πριν από τον ύπνο!

Φάλαινες μπελούγκα βολτάρουν στην Μπολόνια, φάλαινες όρκα και μπλε φάλαινες παίζουν σκοινάκι και τρώνε στο Παρίσι. Κανείς όμως δεν αναρωτιέται ΓΙΑΤΙ έφυγαν από τους ωκεανούς και τι δουλειά έχουν εκεί. Ώσπου ένα κοριτσάκι θα τις ρωτήσει. Το Οι φάλαινες βγήκαν στη στεριά είναι μια δυνατή ιστορία για το περιβάλλον, την κοινότητα, αλλά και την επίλυση προβλημάτων. Σε κείμενο και εικονογράφηση του Nick Blad και μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου.

Ο Τζιμ έχει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόκληση που προκύπτει από μια απλή… πρόσκληση. Ποιος τολμάει να τον καλέσει σε πάρτι; Και μάλιστα να του ζητάει να χορέψει; Αμάν! Ναι, αυτός είναι λόγος για νεύρα! Μετά το ξεκαρδιστικό Τέλεια μέρα για νεύρα, το Τέλεια μέρα για πάρτι θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Η διαχείριση του άγχους απέναντι σε μια πρόκληση μας αφορά όλους! Από τους Suzanne & Max Lang σε μετάφραση γεμάτη νεύρα του Γιώργου Τσακνιά.

Χταπόδι το ’σκασε! Και πού πήγε; Μακριά από το σπίτι του. Ένας δύτης θα αιχμαλωτίσει το χταπόδι της ιστορίας της Maile Maloy και θα το κλείσει σε ένα ενυδρείο. Όμως εκεί δεν συμβαίνει τίποτα το συναρπαστικό. Και το χταπόδι δεν το νιώθει σπίτι του. Και τότε θα ξεκινήσει έναν αγώνα απόδρασης. Άραγε θα τα καταφέρει; Εικονογράφηση Felicita Salla και μετάφραση σε οκτώ πόδια Γιώργου Τσακνιά.

Ο Ντέιβιντ, το αγόρι με τα λουλούδια στα μαλλιά, παίζει και γελά, και όλοι τον αγαπούν πολύ. Ώσπου μια μέρα, κάτι άλλαξε. Τα πέταλα έπεσαν απαλά από το κεφαλάκι του κι έχασε την όρεξη για παιχνίδι… Πώς θα τον βοηθήσει ο καλύτερός του φίλος να αποκτήσει χρώμα ξανά; Μια τρυφερή και δυνατή ιστορία που ζωντανεύει μια αγνή και συγκινητική φιλία. Η δύναμη της αγάπης και της αποδοχής στην αντιμετώπιση μιας δυσκολίας δοσμένη με τρόπο που τα παιδιά θα μπορέσουν να κατανοήσουν. Το κείμενο και την εικονογράφηση του βιβλίου Το αγόρι με τα λουλούδια στα μαλλιά υπογράφει ο Jarvis και τη μετάφραση η Αλίκη Γιαννάκη.

Η Maria Popova γεννήθηκε στη Βουλγαρία και ζει στην Αμερική. Είναι συγγραφέας και τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στη λογοτεχνία και τις τέχνες. Έγινε ευρέως γνωστή με το blog της Brain Pickings (μετονομάστηκε σε The Marginalian την ημέρα των 15ων γενεθλίων του το 2021). Το φθινόπωρο θα εκδώσουμε το βιβλίο της The Snail with the Right Heart σε εικονογράφηση Ping Zhu. Πρόκειται για μια ιστορία που αφορά την επιστήμη και τη μαγεία της ύπαρξης, τον χρόνο και την αλλαγή, τη γενετική και το φύλο, την αγάπη και τον θάνατο, την εξέλιξη και το άπειρο. Σε μετάφραση Μάνου Μπονάνου.

ΣΕΙΡΕΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά

Ποια σειρά Ιστορίας για μικρούς αναγνώστες έχει τους περισσότερους τίτλους; Η πρώτη μου Ιστορία του Φίλιππου Μανδηλαρά σε εικονογράφηση Ναταλίας Καπατσούλια! 21 τίτλοι ως τώρα και θα προστεθούν δύο καινούργιοι το 2022: Καποδίστριας και Ιπποκράτης. Τα παιδιά μαθαίνουν για σημαντικά ιστορικά γεγονότα και μεγάλες προσωπικότητες της χώρας μας μέσα από το τεκμηριωμένο κείμενο, γραμμένο σε ομοιοκαταληξία, του Φίλιππου Μανδηλαρά.

Τα βιβλία της Μυθολογίας μας τα αγαπάμε πολύ. Έχουμε εκδώσει σειρές για κάθε ηλικία σε συνεργασία με αναγνωρισμένους συγγραφείς και εικονογράφους. Τι έλειπε από τη βιβλιοθήκη μας; Ιστορίες που αφορούν τα ζωάκια της μυθολογίας! Δύο νέοι τίτλοι έρχονται τον Μάρτιο να εμπλουτίσουν την πολύ επιτυχημένη σειρά μας Η πρώτη μου Μυθολογία, που υπογράφει ο Φίλιππος Μανδηλαράς: ο Άργος, ο πιστός σκύλος του Οδυσσέα και Ο Αετός του Δία. Η Ναταλία Καπατσούλια θα ζωντανέψει με τα χρώματά της τους ήρωες των μύθων. Θα ακολουθήσουν άλλοι δύο τίτλοι μέσα στο έτος.

Σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη κρύβεται ένας… λύκος Ζαχαρίας! Εικονογραφημένα βιβλία, παιχνιδοκάρτες, σημειωματάριο συναισθημάτων και πολλά άλλα σε μια σειρά βιβλίων με 25 τίτλους και πωλήσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων αντιτύπων στην Ελλάδα! Τον Μάρτιο, μέσα από έναν καινούργιο εικονογραφημένο τίτλο, θα μάθουμε ποιος καταστρέφει τα δέντρα που τόσο πολύ αγαπάει ο λύκος Ζαχαρίας, ενώ τον Μάιο θα γίνουμε όλοι Σούπερ ήρωες! Ένα βαλιτσάκι, με περιεχόμενο-έκπληξη που οι μικροί αναγνώστες θα μεταφέρουν παντού.

Οι περιπέτειες του αγαπημένου μας λύκου, όμως, θα συνεχιστούν και σ’ ένα ακόμα εικονογραφημένο βιβλίο που θα εκδοθεί τον Ιούνιο: Ο λύκος Ζαχαρίας αγαπάει το σχολείο.

Αργότερα μέσα στη χρονιά οι δημιουργοί του λύκου Ζαχαρία, Orianne Lallemand και Eléonore Thuillier θα μας συστήσουν έναν νέο ήρωα από την παρέα του λύκου Ζαχαρία! Το Λυκάκι θα συναρπάσει τους μικρούς αναγνώστες με τέσσερα βιβλία πάνω σε θέματα που απασχολούν μικρούλια και γονείς: Το Λυκάκι φοβάται το σκοτάδι, Το Λυκάκι πάει σχολείο, Το Λυκάκι λέει ΟΧΙ! και Το Λυκάκι και τα Χριστούγεννα.

Σε μετάφραση Κέλλυς Δημοπούλου.

Νεανικά

Όταν ο Τριπτόλεμος αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται να φυτρώσει εκείνη την άνοιξη το πολύτιμο σιτάρι που του έχει αναθέσει να φυλάει αιώνες τώρα η θεά Δήμητρα, το Γραφείο Ερευνών «Οι 12 θεοί» αναλαμβάνει να ανακαλύψει τι έχει συμβεί. Στην τέταρτη υπόθεσή τους, Οι φύλακες του σιταριού, θα χρειαστεί να ταξιδέψουν σε απέραντους σιτοβολώνες, αλλά και σε εργαστήρια εταιρειών που παράγουν χημικά λιπάσματα και βελτιωτικά, ώστε να καταλάβουν τι συνέβη στο πολύτιμο σιτάρι του Τριπτόλεμου. Όταν το ανακαλύψουν, θα χρειαστούν τη βοήθεια όλων των παιδιών του κόσμου ώστε να το αναγεννήσουν!

Η σειρά Οι 12 θεοί ντετέκτιβ του Φίλιππου Μανδηλαρά σε εικονογράφηση Ναταλίας Καπατσούλια χρησιμοποιεί το μυθολογικό πλαίσιο σαν όχημα για να διηγηθεί στα παιδιά σύγχρονες ιστορίες που θα τα προβληματίσουν.

Τον Μάρτιο του 2021 γνωρίσαμε τους άσπονδους «φίλους» Σάιμον, ο γάτος, και Μπάξτερ, ο σκύλος. Και οι δύο πιστοί στο αφεντικό τους, τον Άντι, ζουν σε διαφορετικά σπίτια όπως και οι γονείς του Άντι. Ο Σάιμον δυσκολεύεται να δεχτεί την παρουσία του Μπάξτερ και η μεταξύ τους αλληλογραφία μας έκανε όλους να γελάσουμε δυνατά! Οι περιπέτειες των δύο τετράποδων δεν έχουν τελειωμό κι έτσι το Αγαπητό Τέρας – Νο 2 θα ακολουθήσει τον Μάρτιο. Στη νέα τους περιπέτεια ο γάτος και ο σκύλος θα βρουν άλλη μια αιτία διαμάχης και ανταλλαγής πυρών: τι θα ντυθούν στην παρέλαση κατοικίδιων!

Ξεκαρδιστικές ατάκες, γέλια για γερά μουστάκια χάρη στην απολαυστική μετάφραση του Γιώργου Τσακνιά!

Οι εκδόσεις μας έχουν συστήσει στο ελληνικό κοινό τον εξαιρετικό δημιουργό Rob Biddulph με τα εικονογραφημένα βιβλία του! Ήρθε η ώρα για μια καινούργια σειρά βιβλίων για μεγαλύτερους αναγνώστες, από 8 ετών, η Πίνατ Τζόουνς! Ένα ταξίδι σε έναν μαγικό κόσμο που το συνοδεύει η όμορφη εικονογράφηση του Biddulph. Η ζωγραφική για την ηρωίδα Πίνατ Τζόουνς είναι ένας μαγικός τρόπος για να διορθώνει τα προβλήματα. Ο μπαμπάς της έχει εξαφανιστεί, εκείνη είναι καθηλωμένη στο βαρετό καινούργιο σχολείο της. Μια ημέρα θα ανακαλύψει ένα μαγικό μολύβι με απίστευτες δυνάμεις. Ξαφνικά θα βρεθεί σε έναν πολύχρωμο κόσμο, γεμάτο απίθανες καταστάσεις αλλά και κινδύνους που δεν είχε ποτέ φανταστεί. Μπορεί αυτό το συναρπαστικό ταξίδι να τη βοηθήσει να μάθει τι πραγματικά συνέβη στον μπαμπά της; Σε μετάφραση Γιώργου Τσακνιά. Ο πρώτος τίτλος της σειράς, Η Πίνατ Τζόουνς και η εικονογραφημένη πόλη, θα εκδοθεί την άνοιξη και έπεται συναρπαστική συνέχεια!

Χαρτονένια

Συνεχίζουμε την κυκλοφορία χαρτονένιων βιβλίων δικής μας δημιουργίας και παραγωγής, σε συνεργασία με την Άννα Γκουτζουρή στον σχεδιασμό και την εικονογράφηση των μηχανισμών.

Οι σειρές μας Η πρώτη μου Μυθολογία και Ο μικρός μου Αίσωπος αποτελούνται από 6 τίτλους στα ελληνικά και τα αγγλικά, και συνεχώς εμπλουτίζονται!

Τον Μάρτιο θα κυκλοφορήσει ο νέος τίτλος Γιορτάζω το 1821, για να μάθουν και οι μικροί αναγνώστες Ιστορία… διασκεδάζοντας! Τον Μάιο θα προστεθούν δύο καινούργιοι τίτλοι στη σειρά Ο μικρός μου Αίσωπος: Ο ποντικός του αγρού και ο ποντικός της πόλης και Η Αλεπού και τα σταφύλια, ενώ στο τέλος του χρόνου μια έκπληξη περιμένει τα μικρά χεράκια καθώς ένας χριστουγεννιάτικος τίτλος θα κλέψει τις καρδιές τους. Το καλύτερο δώρο!

Παζλάκια για μικρά χεράκια: Η σειρά μας λανσαρίστηκε το 2021 με τέσσερις τίτλους (Τα σχήματα, Οι αριθμοί, Τα αντίθετα, Τα χρώματα) σε εικονογράφηση Κώστα Θεοχάρη. Του χρόνου η σειρά θα μεγαλώσει και θα παραμείνει η αγαπημένη των μικρών αναγνωστών: Καληνύχτα φεγγαράκι, Ώρα να ντυθώ, Ώρα για φαγητό και Πρώτες λέξεις, σε εικονογράφηση Σοφίας Τουλιάτου.

Βιβλία γνώσεων – εκπαιδευτικά

Η έκδοση των βιβλίων της Ιζαμπέλ Φιλιοζά θα συνεχιστεί και αυτή τη χρονιά. Έπειτα από τη σειρά Τα σημειωματάρια των Συναισθημάτων και τη σειρά εικονογραφημένων βιβλίων Θετική Γονεϊκότητα, τον Απρίλιο θα εκδοθούν τρεις τίτλοι σε μια νέα σειρά βιβλίων Μυστήρια και Απαντήσεις: Κοιμάμαι και μεγαλώνω! (τα μυστικά του ύπνου για υγιή εγκέφαλο και ανάπτυξη), Μαθαίνω καλύτερα (τα μυστικά του εγκεφάλου), Σταμάτα να μ’ ενοχλείς! (πώς να σταματήσεις την παρενόχληση). Τα Μυστήρια και Απαντήσεις (προσωρινός τίτλος) είναι βιβλία γεμάτα πληροφορίες, δραστηριότητες και ερωτήσεις για να ανακαλύψουν τα παιδιά από 8 ετών τα μυστικά του εγκεφάλου τους, της μάθησης, του ύπνου αλλά και πώς μπορούν να σταματήσουν την παρενόχληση στον φυσικό και ηλεκτρονικό κόσμο. Με ζωντανή και σύγχρονη εικονογράφηση που δίνει στο κείμενο έναν δυναμικό χαρακτήρα. Σε μετάφραση από τα γαλλικά της Κέλλυς Δημοπούλου.

Και τώρα παγιδεύτηκες; Πώς θα αποδράσεις; Έπειτα από την επιτυχημένη έκδοση του πρώτου βιβλίου της σειράς Escape Books, Μια νύχτα στην Ακρόπολη, θα ακολουθήσει η απόδραση από τη Χαμένη Ατλαντίδα! Ποιος τολμάει να μπει στο παιχνίδι;

Γράφει η Βίκυ Ξανθοπούλου και εικονογραφεί η Νίκη Λεωνίδου. Η σειρά θα συνεχιστεί με καινούργιους τίτλους-έκπληξη!

Μια καινούργια σειρά βιβλίων δραστηριοτήτων, Άνοιξε το παράθυρό σου (προσωρινός τίτλος), θα έρθει να συντροφεύσει τους πολύ μικρούς αναγνώστες για ώρες χαράς, δημιουργικότητας και μάθησης! Βιβλία διασκεδαστικά, με αυτοκόλλητα, για παιδιά προσχολικής ηλικίας από τη Βίκυ Ξανθοπούλου σε εικονογράφηση Νίκης Λεωνίδου. Οι τίτλοι που θα εκδοθούν τον Μάιο: Η φύση, Τα συναισθήματα και Η τέχνη.

Μυστήρια, μυστήρια, μυστήρια! Σε ποιον δεν αρέσει να λύνει μυστήρια; Η σειρά Μαθηματικά Μυστήρια (Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού) συνάρπασε τους μικρούς ντετέκτιβ. Ώρα να πιάσουν μολύβια και να λύσουν τα Γλωσσικά Μυστήρια (Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού) που ετοιμάζουν με μαεστρία και κατασκοπική ακρίβεια οι εκπαιδευτικοί Γιάννης Ζαχαρόπουλος και Βίκυ Ζωγοπούλου. Σε εικονογράφηση Νικολέττας Φιλιππίδη.

Η σειρά βιβλίων Παίζουμε βιβλίο; – Πώς να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα, της παγκοσμίως πολυβραβευμένης εκπαιδευτικού Βίκυς Ξανθοπούλου, ξεκίνησε το ταξίδι της τη φετινή χρονιά και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2022 με έναν νέο τίτλο που προτείνει αναγνωστικές δράσεις πάνω σε βιβλία διαφόρων εκδοτικών οίκων, αλλά και των εκδόσεών μας, για παιδιά 9-12 ετών.

ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ

Στις εκδόσεις μας συνεχίζουμε να προσφέρουμε στα παιδιά βιβλία γνώσεων υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής. Το 2020 εκδώσαμε τη Γλώσσα του Σύμπαντος του Colin Stuart σε εικονογράφηση Ximo Abadia. Από τους ίδιους δημιουργούς θα κυκλοφορήσει ο τίτλος Η αστρόσκονη που μας δημιούργησε – Μια οπτική εξερεύνηση της χημείας: άτομα, στοιχεία, σύμπαν. Από τα ψάρια μέχρι τα νύχια μας, και από την άμμο μέχρι τον Κρόνο, τα πάντα γύρω μας αποτελούνται από μικροσκοπικά χημικά τουβλάκια, τα χημικά στοιχεία. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε 118 τέτοια στοιχεία. Άλλα από αυτά υπάρχουν παντού γύρω μας και άλλα δημιουργούνται μόνο στο εργαστήριο. Ο εικονογράφος Ximo Abadia κάνει εφικτή την εικονοποίηση του μαγικού κόσμου που μας περιβάλλει με έναν σουρεαλιστικά γοητευτικό τρόπο. Σε μετάφραση Βαγγέλη Πρατικάκη.

Η γνώση νικά όταν η συζήτηση ξεκινά! Η παγκόσμια πολιτική σε 100 λέξεις της Eleanor Levenson σε εικονογράφηση Paul Boston είναι ένα βιβλίο που θα λύσει πολλές απορίες και ίσως δημιουργήσει ακόμα περισσότερες. 100 λήμματα των 100 λέξεων που εξηγούν όρους της παγκόσμιας πολιτικής: δημοκρατία, δημοσκόπηση, γραφειοκρατία, ντιμπέιτ, φιλελευθερισμός κ.ά. Μαθαίνοντας πράγματα που μπορεί να νιώθουμε μερικές φορές ότι δεν μας αφορούν, αντιλαμβανόμαστε καλύτερα πού τοποθετείται ο εαυτός μας σε παγκόσμια κλίμακα: ποια είναι τα δικαιώματά μας! Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε αναγνώστες από 9 ετών αλλά και κάθε ηλικίας. Σε μετάφραση Γιώργου Τσακνιά.

Πώς είναι να είσαι καρχαρίας; Για ποιο πράγμα είναι περισσότερο περήφανη μια γαλάζια φάλαινα; Το γιγάντιο καλαμάρι επιτίθεται σε πλοία; Τα σαλάχια μάντα έχουν σκεφτεί ποτέ να φορέσουν ρούχα; Μπορεί να σου φαίνονται ανόητες αυτές οι ερωτήσεις, αλλά αν όχι, τότε έχεις στα χέρια σου το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΒΙΒΛΙΟ. Η συνέντευξη με έναν καρχαρία και άλλους θαλάσσιους γίγαντες του Andy Seed σε εικονογράφηση Nick East είναι ο πρώτος τίτλος μιας νέας σειράς βιβλίων γνώσεων για παιδιά από 6 ετών. Θα ακολουθήσει το Η συνέντευξη με μια τίγρη. Σε μετάφραση Πετρούλας Γαβριηλίδου.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Το πολυαναμενόμενο καινούργιο βιβλίο της παγκοσμίως αναγνωρισμένης και βραβευμένης R. J. Palacio είναι μια ιστορία που δύσκολα θα ξεχάσουν οι αναγνώστες. Η συγγραφέας των βιβλίων Θαύμα, Είσαι ένα θαύμα, Ο Όγκι κι εγώ και Λευκό πουλί επανέρχεται με μια ιστορία που θα συγκινήσει και θα μαγέψει.

Ο 12χρονος Σίλας ξυπνά ξαφνικά καθώς τρεις απειλητικοί καβαλάρηδες αναγκάζουν τον πατέρα του να τους ακολουθήσει. Ο Σίλας βρίσκεται μόνος του φοβισμένος. Η μόνη παρουσία δίπλα του είναι ο Μίτενγουλ, ο σύντροφός του, ο φίλος του από πάντα, η μόνιμη συντροφιά του, που όμως είναι φάντασμα. Όταν εμφανίζεται ένα πόνι με παράξενη μορφή έξω από την πόρτα του, ο Σίλας παίρνει τη θαρραλέα απόφαση να ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης του πατέρα του. Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού θα αντιμετωπίσει τους φόβους του, τα μυστικά του παρελθόντος αλλά και τα μυστήρια του κόσμου στον οποίο ζει. Το Πόνι είναι μια ιστορία ενηλικίωσης που μιλά για τη δύναμη της αγάπης και τους δεσμούς που μας κρατούν ενωμένους είτε στον χρόνο είτε στον χώρο.

Σε μετάφραση Πετρούλας Γαβριηλίδου.

Η πολυβραβευμένη συγγραφέας Kimberly Brubaker Bradley δεν είναι άγνωστη στο ελληνικό κοινό. Την έχουμε συστήσει με τους τίτλους Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου και Ο πόλεμος που κέρδισα. Στο νέο της μυθιστόρημα, η δεκάχρονη Ντέλα είχε πάντοτε στο πλάι της τη μεγάλη της αδελφή, τη Σούκι: Όταν η μαμά τους μπήκε στη φυλακή, όταν ο φίλος της μαμάς τους τις πήρε για να ζήσουν μαζί του, όταν αυτός έκανε κάτι τόσο φρικτό που αναγκάστηκαν να το σκάσουν. Η Σούκι είναι η λύκαινα της Ντέλα – η προστάτιδά της. Αλλά ποιος προστατεύει τη Σούκι τόσα χρόνια; Η Ντέλα συχνά δέχεται επιπλήξεις στο σχολείο επειδή βρίζει, αλλά ξέρει πότε πρέπει να κρατάει το στόμα της κλειστό. Όταν όμως η Σούκι κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ο κόσμος της Ντέλα έρχεται τα πάνω κάτω και χάνει το πάτημά της. Ίσως να ήταν λάθος που δεν είχε μιλήσει για ορισμένα πράγματα. Ίσως ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή της.

Το καινούργιο της βιβλίο, Μας μεγάλωσαν λύκοι, έχει λάβει μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις, το βραβείο Newbery Honor Book, έχει τιμηθεί ως το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς με τα βραβεία: Boston Globe, Horn Book Fanfare, School Library Journal, Booklist, Kirkus, BookPage, New York Public Library, Chicago Public Library, ενώ έχει δεχθεί πολυάριθμες ακόμα διακρίσεις και κριτικές: Kirkus Prize Finalist, A Junior Library Guild selection, Goodreads Choice Awards semifinalist, Horn Book, BookPage, Publishers Weekly, Booklist, BCCB, School Library Journal, and Kirkus.

Μια δυνατή ιστορία, σε μετάφραση Bάσιας Τζανακάρη, για τη σχέση δύο αδερφών, τον αγώνα τους για επιβίωση και τη μάχη με τους δαίμονες του παρελθόντος. Μέσα από μια διήγηση που θα κρατήσει τον αναγνώστη καθηλωμένο, ξεδιπλώνεται η ζωή των δύο κοριτσιών και το καλά κρυμμένο μυστικό της σεξουαλικής κακοποίησης.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ

Το αγαπημένο τρενάκι όλων των παιδιών συνεχίζει τα ταξίδια του στις εκδόσεις μας. Ο Τόμας το Τρενάκι θα γιορτάσει γενέθλια, Χριστούγεννα, θα ζωγραφίσει, θα κολλήσει και θα χαρίσει ώρες διασκέδασης στους μικρούς του φίλους!

Όταν βρεθείς σε ανάγκη, όταν ο κίνδυνος παραμονεύει, όταν χρειάζεσαι βοήθεια ποιον θα φωνάξεις; Μα φυσικά 4 πόδια και μια ουρά! Τα απίθανα κουτάβια Paw Patrol ήρθαν τρέχοντας κουνώντας αυτιά και ουρές στις εκδόσεις μας! Βιβλία ζωγραφικής, με αυτοκόλλητα, ιστορίες αλλά και παιχνιδοκάρτες θα προστεθούν στο εκδοτικό μας πρόγραμμα!

Η κορυφαία αγαπημένη εταιρεία μικρών και μεγάλων είναι η LEGO! Για πρώτη φορά κυκλοφορούν ιστορίες με τους ήρωες της LEGO για παιδιά 6+. Βιβλία γεμάτα περιπέτεια, δράση και απίθανες ανατροπές για τους φαν με την υπογραφή των πιο αγαπημένων τούβλινων ηρώων! Οι εκδόσεις μας προσφέρουν αμέτρητους τίτλους με ιστορίες για ηλικίες από 3 ως 12 ετών. Και τα τουβλάκια θα συνεχίσουν να μας ταξιδεύουν και την επόμενη χρονιά!

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής
kids reading

Δώρα για το παιδικό πάρτι

Ήρθε η ώρα του παιδικού πάρτι!
Όλοι ξέρουμε πόση οργάνωση χρειάζεται… δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό και –φυσικά– τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.
Αυτό το τελευταίο, αφήστε το πάνω μας!

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία, ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που έχετε καλέσει.
  2. Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα δώρων, με βιβλία επιλεγμένα από εμάς με φροντίδα και αγάπη.
  3. Στο τέλος του πάρτι μοιράστε τα δωράκια στα παιδιά, χαρίζοντας τους έτσι… ακόμα περισσότερη χαρά!

*Στο κάθε σετ περιλαμβάνονται τα βιβλία και χάρτινες σακούλες για τη συσκευασία δώρου.