heart-iconheart-icon
200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Τι να διαβάσουμε μικροί και μεγάλοι
Νέα | 19/03/2021


Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου, που φέτος συνδέεται με την ιστορική επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή να δούμε πως μπορεί η φετινή εθνική εορτή – αλλά και όλη η χρονιά- να είναι επετειακή σε βάθος και όχι επιφανειακά.

Και μπορεί για τους μικρούς μας φίλους, η συμβολή μας να είναι πιο προφανής: να τους δώσουμε αληθινές ιστορίες για τους σπουδαίους ήρωες και ηρωίδες της Επανάστασης, αλλά και φανταστικές ιστορίες που αντλούν έμπνευση από τις ιδέες και τις αξίες του 1821 γνωρίσουν με τον πιο ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο διαφορετικές πλευρές του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, για τους ενήλικες η πρόκληση που είχαμε ως εκδοτικός οίκος ήταν τα έργα μας να απαντούν σε ένα σημαντικό ερώτημα: Τι έχουμε μάθει, δύο αιώνες τώρα;

Απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνουν τρία βιβλία που δεν εστιάζουν μόνο στην ιστορική γνώση αλλά και στο πώς εξελίχθηκε το ελληνικό κράτος από την Επανάσταση έως σήμερα. Τρία βιβλία που εξετάζουν σφαιρικά την πορεία του νεοελληνικού κράτους στον χρόνο, με τα ζενίθ και τα ναδίρ της, προσφέροντας ένα πολύτιμο μάθημα για το μέλλον.

Περήφανα, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τις δικές μας εκδοτικές προτάσεις για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821:

Βιβλία για παιδιά

21+1
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΝ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥΝ
για το 1821

Επιμέλεια έκδοσης:
Μαρίζα Ντεκάστρο – Ελένη Σβορώνου
Εικονογράφηση: Συλλογικό έργο
Ηλικία: 7+ ετών

Στο βιβλίο αυτό δεν κάνουμε μάθημα Ιστορίας. Νιώθουμε την Ιστορία διαβάζοντας τα λογοτεχνικά γραπτά άξιων συγγραφέων! Και τη βλέπουμε, την Ιστορία, στις εικόνες που μας περπατούν σε μία πινακοθήκη μικρών έργων τέχνης σύγχρονων καλλιτεχνών και μας γεμίζουν χρώματα και συναισθήματα!

Σειρά: Η πρώτη μου Ιστορία

Κείμενο: Φίλιππος Μανδηλαράς – Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Ηλικία: 5+ ετών

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Ένα ταξίδι από τους Ευρωπαίους φιλοσόφους, τον Θούριο του Ρήγα, τη Φιλική Εταιρεία, τους πρώτους αγώνες με την απελευθέρωση των κάστρων της Πελοποννήσου, τους Φιλέλληνες, το Ελληνικό Ζήτημα έως τον Καποδίστρια, το Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτελεί μια συμπυκνωμένη ιστορική αναδρομή που θα διαφωτίσει μικρούς και μεγάλους.

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Στην πολιορκία και την ιστορική έξοδο του Μεσολογγίου εστιάζει ο αγαπημένος συγγραφέας στον τίτλο Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Μεσολογγίου. Μέσα από μία μοναδική αφήγηση με πρωταγωνιστές τους Ομέρ Βρυώνη, Κιουταχή, Τζαβέλα, Μπότσαρη και Ιμπραήμ, οι μικροί μας αναγνώστες μαθαίνουν για το χρονικό της πολιορκίας και για τη γενναιότητα των Ελλήνων που ενέπνευσε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ η ατμοσφαιρική εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια θα τους μεταφέρει στα γεγονότα της εποχής εκείνης.

Νέος τίτλος:
ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ:
ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ – ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ

Ο βραβευμένος συγγραφέας μας συστήνει δυο σπουδαίες Ελληνίδες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον αγώνα για την απελευθέρωση: τη Μαντώ Μαυρογένους και τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Μέσα από την προσεγμένη εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια που θυμίζει πίνακες ελαιογραφίας, ζωντανεύουν στιγμιότυπα από τις ζωές των δύο γυναικών, το θάρρος και η δυναμικότητά τους, αλλά και το τοπίο, οι παραδοσιακές φορεσιές και τα πλοία της εποχής.

Κυκλοφορούν ακόμα οι τίτλοι με τους ήρωες του 1821:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

1821 ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΩ

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Χρωμάτισε το 1821, διασκέδασε με τις δραστηριότητες και κόλλησε τα απίθανα αυτοκόλλητα!

Βιβλία για ενήλικες

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
C.M. Woodhouse
Μετάφραση: Γιώργος Καράμπελας

Ο Woodhouse, ένας από τους λίγους Δυτικούς φιλέλληνες που δεν άφησαν ποτέ τα –πραγματικά ή φανταστικά– αρχαιοελληνικά ιδεώδη να επηρεάσουν τη ματιά τους για τους Νεοέλληνες και την αγάπη τους για τη νεότερη Ελλάδα, προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη ένα έργο φρέσκο, σαν να γράφτηκε μόλις χθες, αντάξιο της άσβεστης λάμψης του θέματός του.

Η έκδοση καλύπτει χρονολογικά όλη την περίοδο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821 έως την πρώτη περίοδο της ελληνικής ανεξαρτησίας το 1832 και περιλαμβάνει ενδεικτική βιβλιογραφία και ευρετήριο σημαντικών προσώπων και γεγονότων της περιόδου.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΙ:
ΟΙ 7 ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Στάθης Ν. Καλύβας

Ο Στάθης Ν. Καλύβας «ξαναδιαβάζει» την ιστορία του σύγχρονου ελληνισμού, από την ανεξαρτησία της Ελλάδας ως σήμερα. Καταγράφει με κατανοητό και σφαιρικό -αλλά συγχρόνως έγκυρο και ουσιαστικό- τρόπο τους σημαντικότερους σταθμούς της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, από τη γέννηση της ιδέας της εθνικής παλιγγενεσίας ως σήμερα.
Η ερμηνεία του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης – κατόχου της έδρας Gladstone στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, διαφοροποιείται τόσο από την αυτομαστιγωτική οπτική του σήμερα, όσο και από τα ψυχωφελή αφηγήματα του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος.

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ
Μιχάλης Ψαλιδόπουλος

Ο συγγραφέας Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, καθηγητής Οικονομικών Επιστημών και Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διερευνά την ιστορία της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας μέχρι σήμερα και παραδίδει μια μελέτη που συμβάλλει καθοριστικά στην αναγκαία προσπάθεια εθνικής αυτογνωσίας.

Χρόνια πολλά μέσα σε κλίμα υπερηφάνειας και συλλογισμού για το μέλλον!

*Εικόνα εξωφύλλου από την εικονογράφηση της Μάρως Κάτσικα για την ιστορία «Το μπουρλότο του Δημήτρη» των Αγγέλου Αγγέλου-Έμη Σίνη από το βιβλίο 21+1 για το 1821.

Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής
kids reading

Δώρα για το παιδικό πάρτι

Ήρθε η ώρα του παιδικού πάρτι!
Όλοι ξέρουμε πόση οργάνωση χρειάζεται… δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό και –φυσικά– τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.
Αυτό το τελευταίο, αφήστε το πάνω μας!

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία, ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που έχετε καλέσει.
  2. Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα δώρων, με βιβλία επιλεγμένα από εμάς με φροντίδα και αγάπη.
  3. Στο τέλος του πάρτι μοιράστε τα δωράκια στα παιδιά, χαρίζοντας τους έτσι… ακόμα περισσότερη χαρά!

*Στο κάθε σετ περιλαμβάνονται τα βιβλία και χάρτινες σακούλες για τη συσκευασία δώρου.