«Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο» μεταφέρεται στον κινηματογράφο
Νέα | 15/10/2019


Ο Chiwetel Ejiofor, ο ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός με την καθηλωτική ερμηνεία του στην ταινία «12 χρόνια σκλάβος», λαμβάνοντας το βραβείο BAFTA και υποψηφιότητα για το Όσκαρ Α’ αντρικού ρόλου, πραγματοποιεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο αναλαμβάνοντας να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο «Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο», το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.


 «Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο» είναι η αληθινή ιστορία του William Kamkwamba, κατοίκου ενός χωριού στο Μαλάουι, ο οποίος λόγω των οικονομικών δυσκολιών που επέφερε μια παρατεταμένη ξηρασία, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο. Η δίψα για γνώση και η επιθυμία να βοηθήσει τους συγχωριανούς του, έχουν ως αποτέλεσμα τις συχνές επισκέψεις του δεκατριάχρονου – τότε – William στη δανειστική βιβλιοθήκη της περιοχής του. Σύντομα χάρη σε μερικά βασικά εγχειρίδια και σε εξαρτήματα όπως σπασμένα ποδήλατα, μια πλακέτα ραδιοφώνου, παλιά αμορτισέρ, ελαστικά και άλλα, κατορθώνει να κατασκευάσει μια ανεμογεννήτρια, εξασφαλίζοντας έτσι στο σπίτι και την κοινότητά του καθαρό νερό, ηλιακή ενέργεια και φωτισμό. Η ανεμογεννήτρια του Kamkwamba ουσιαστικά εξασφάλισε στην οικογένεια και τους συγχωριανούς του τις παροχές εκείνες στις οποίες έχει πρόσβαση μόνο το 2% των πολιτών του Μαλάουι!


( O Chiwetel Ejiofor)

 

Η παραγωγή της ταινίας έχει ήδη ξεκινήσει στο Μαλάουι, ενώ το ρόλο του William Kamkwamba – ο οποίος έχει συγγράψει το αυτοβιογραφικό  μυθιστόρημα του μαζί με τον δημοσιογράφο Bryan Mealer – θα ενσαρκώσει ο πρωτοεμφανιζόμενος Maxwell Simba. Ο Chiwetel Ejiofor εκτός  από τη σκηνοθεσία, ανέλαβε να υποδυθεί το ρόλο του πατέρα του William στην ταινία. ‘’ Αυτό που θέλω, είναι η ταινία να κάνει τον κόσμο να δει πως το Μαλάουι, αλλά και όλος ο πλανήτης, μπορούν να αναπτυχθούν, αν σε άτομα όπως ο William τους δίνονται οι ευκαιρίες να  συνεισφέρουν και να χαράξουν το δικό τους, πολύ ξεχωριστό πεπρωμένο’’  δήλωσε ο Ejiofor.

Κυρίαρχοι στόχοι της ταινίας, που πλαισιώνει ένα δυνατό καστ ηθοποιών, είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από θέματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και να αναδείξει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και της μόρφωσης. 

 

 

(Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο, William Kamkwamba)

Προς το παρόν δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την ημερομηνία προβολής της ταινίας, οπότε την αναμένουμε με ενδιαφέρον.

 

 

«Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο» η αληθινή ιστορία του William Kamkwamba, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Chiwetel Ejiofor.

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής