Οι υποψηφιότητες των Εκδόσεων Παπαδόπουλος στους βραχείς καταλόγους διαγωνισμών του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ 2018
Νέα | 15/10/2019


Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ανακοινώνουν με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια την ένταξη των κάτωθι τίτλων στους βραχείς καταλόγους διαγωνισμών του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ 2018:


Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια, 40 μοναδικές Ελληνίδες της Κατερίνας Σχινά και Ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα: Από τον Ερμή στον Πλούτωνα σε 50 χρόνια του Σταμάτη Κριμιζή στον βραχύ κατάλογο για το Βραβείο «Βίτω Αγγελοπούλου» σε συγγραφέα βιβλίου με πληροφοριακά κείμενα (γνώσεων) για παιδιά.


Στον βραχύ κατάλογο του Βραβείου σε ξένο συγγραφέα, Έλληνα εκδότη και μεταφραστή βιβλίου μεταφρασμένου στα ελληνικά, για παιδιά ή νέους, συμπεριλήφθηκε το βιβλίο Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο των William Kamkwamba και Bryan Mealer, σε μετάφραση της Αργυρώς Πιπίνη.


Οι βραχείς κατάλογοι των βραβείων για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και νέους του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου αφορούν την εκδοτική παραγωγή του 2017.
Τα αποτελέσματα των διαγωνισμών και η απονομή των βραβείων θα ανακοινωθούν στην ετήσια γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2018, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 στις 6.30 μ.μ., στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους συγγραφείς και τη μεταφράστριά μας.

“Ιστορίες για Ατρόμητα Κορίτσια”, “Ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα” και “Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο” στους βραχείς καταλόγους του Ελληνικού Τμήματος της IBBY 2018.

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής