heart-iconheart-icon
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Διαδραστικό, διεπιστημονικό και διαθεματικό πρόγραμμα.
 
 
 
Το πρόγραμμα αυτό έχει ως σκοπό να εντείνει την οικειότητα και την άνεση με τις φυσικές επιστήμες μέσα από την επαφή με τη λογοτεχνία και να ενεργοποιήσει τη μαθητοκεντρική διαδικασία ώστε η πρωτοβουλία για τις δραστηριότητες να προέρχεται από τους μαθητές, ενισχύοντας παράλληλα το ομαδικό πνεύμα και την αλληλοϋποστήριξη.
 
Οι δραστηριότητες έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τη βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση μέσα από την προσωπική μελέτη και τη διεξαγωγή έρευνας, δίνοντας δημιουργικά ερεθίσματα και ελεύθερη έκφραση στους μαθητές να προσεγγίσουν τον τομέα των επιστημών.
 
Τέλος, είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Ε΄, Στ΄ Δημοτικού καθώς και Α΄, Β΄ Γυμνασίου και μπορεί να αποτελέσει μέρος του προγράμματος Φιλαναγνωσίας, ενώ ταυτόχρονα οι προτεινόμενες δράσεις μπορούν να λειτουργήσουν και ως Πρότζεκτ.
Α. Ύλη του Προγράμματος
 
(συγγραφέας: Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, διαστημικός επιστήμονας, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών)
Μια συναρπαστική περιπέτεια εξερεύνησης, από τον Ερμή μέχρι πέρα από το όριο του Ηλιακού Συστήματος. Ένα βιβλίο που βασίζεται στο υλικό των παρουσιάσεων που ο συγγραφέας πραγματοποιεί ακούραστα σε σχολεία όλης της Ελλάδας, ξεσηκώνοντας τον ενθουσιασμό των μαθητών και των δασκάλων τους, που βλέπουν ζωντανά μπροστά στα μάτια τους ως πού μπορεί να φτάσει, και πόσα μπορεί να κατακτήσει, ένα παιδί από μια μικρή πόλη της Ελλάδας, βασιζόμενο αποκλειστικά στην ακαταπόνητη προσπάθεια, στην επιμέλεια και στο μυαλό του!
 
2. Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο – αυτοβιογραφία για παιδιά
(συγγραφέας: Γουίλιαμ Καμκγουάμπα, νεαρός αυτοδίδακτος εφευρέτης – Μπράιαν Μίλερ, δημοσιογράφος. Απόδοση: Αργυρώ Πιπίνη ).
Η ιστορία ενός αγοριού γεννημένου στο Μαλάουι, σε μια χώρα και σε μια εποχή στην οποία ακόμα βασίλευε η μαγεία και η επιστήμη αποτελούσε μυστήριο, που κατάφερε παρά τις αντίξοες συνθήκες και με μοναδικά όπλα την αποφασιστικότητα και κάποια εγχειρίδια από τη δανειστική βιβλιοθήκη του χωριού να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων της κοινότητάς του.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τον τρόπο συμμετοχής πατήστε εδώ.
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής
kids reading

Δώρα για το παιδικό πάρτι

Ήρθε η ώρα του παιδικού πάρτι!
Όλοι ξέρουμε πόση οργάνωση χρειάζεται… δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό και –φυσικά– τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.
Αυτό το τελευταίο, αφήστε το πάνω μας!

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία, ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που έχετε καλέσει.
  2. Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα δώρων, με βιβλία επιλεγμένα από εμάς με φροντίδα και αγάπη.
  3. Στο τέλος του πάρτι μοιράστε τα δωράκια στα παιδιά, χαρίζοντας τους έτσι… ακόμα περισσότερη χαρά!

*Στο κάθε σετ περιλαμβάνονται τα βιβλία και χάρτινες σακούλες για τη συσκευασία δώρου.