heart-iconheart-icon
Μουσικά ερεθίσματα για βρέφη, της Μάρως ΘεοδωράκηΑπόστολος Πάππος | 29/01/2024


Η Μάρω Θεοδωράκη σε 25 απλές κι ωραίες μουσικές δραστηριότητες για μαμάδες με βρέφη 0-24 μηνών (και λίγο παραπάνω).

Περί τίνος πρόκειται

Στοιχεία μουσικοθεραπείας και μουσικής παιδαγωγικής δομημένα σε δύο ενότητες, απευθυνόμενα σε μικρές μανούλες που βιώνουν το θαύμα της μητρότητας και αναζητούν τρόπους να ανοίξουν δημιουργικές οδούς στη ζωή του παιδιού τους.

Η ευεργετική επίδραση της μουσικής αποτυπώνεται μέσα από 25 ερεθίσματα δράσεις για τη συναισθηματική και επικοινωνιακή ανάπτυξη του βρέφους και την ψυχική του σύνδεση με τη μητέρα, μέσω τραγουδιών, ρυθμού και κίνησης. Τι είναι αυτά τα ερεθίσματα;

Ας δούμε ένα παράδειγμα: Θηλασμός- όλα τα σ’ αγαπώ του κόσμου.
“Δράση (για βρέφη 0-24 μηνών). Βάζουμε το μωράκι μας να ακούσει το πρώτο κομμάτι (θα το βρείτε με qr code στο βιβλίο). Είναι γραμμένο για τη διαδικασία του θηλασμού. Μπορούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του θηλασμού να έχουμε τη μουσική να παίζει. Η άνετη στάση του σώματος είναι σημαντική για έναν αποτελεσματικό θηλασμό. Έτσι θα απολαύσουμε τη διαδικασία κι εμείς και το μωρό μας με τη συνοδεία μουσικής. […] Αλλά και για τη μητέρα η μουσική λειτουργεί θεραπευτικά, αφού ενισχύει την επίδραση και τις ευεργετικές ιδιότητες του θηλασμού. Η μουσική επικοινωνία της μητέρας με το βρέφος γίνεται μια αυτονόητη ανάγκη και των δύο, σαν να υπήρχε εκεί από την ημέρα της σύλληψης. Με την πάροδο του χρόνου το βρέφος εξοικειώνεται με τη συγκεκριμένη μελωδία, με αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται καλύτερα αλλά και να χορταίνει πιο εύκολα. Όταν πια κι εμείς θα έχουμε αποκωδικοποιήσει τη μελωδία, τότε θα μπορούμε να τη σιγοτραγουδάμε την ώρα του θηλασμού. Ένα ακόμα παιχνίδι που μπορούμε να εφαρμόσουμε κατά τη διαδικασία είναι να του λέμε “σ’ αγαπώ”. Το βρέφος ακούγοντας τη φωνή μας, νιώθει ασφάλεια και θαλπωρή. Ας μην ξεχνάμε πως κάθε πλάσμα γεννιέται έχοντας την ανάγκη να αγαπηθεί. Κι η αγάπη της μητέρας δημιουργεί τον πρώτο ασφαλή τόπο κάθε παιδιού…”

Στα 25 αυτά ερεθίσματα (μουσικές) θα βρούμε νανουρίσματα, θα βρούμε ξυπνήματα παίζοντας με χεράκια και ποδαράκια, κούνια μπέλα πάνω κάτω πίσω μπρος, κούκου…τζα εξασκώντας το βλέμμα και την παρατήρηση, παλαμάκια, ανοργάνωτους ήχους, το πρόσωπό μας καθρέφτης, μπουσουλήματα και περπατήματα και πολλά άλλα.

Στη δεύτερη ενότητα του βιβλίου (Τα εργαλεία του γονιού στην καθημερινή σύνδεση), η συγγραφέας δημιουργεί έναν οδηγό δέκα εργαλείων (συμβουλών) με τα οποία δουλεύουμε τα 25 αυτά ερεθίσματα. Από τη δύναμη της φωνής και την αναπνοή, μέχρι τον ύπνο και την απόλαυση της γονεϊκής φροντίδας.

Είκοσι πέντε μουσικά παιχνίδια, μουσικές δραστηριότητες, απλές, απολύτως εφικτές για να χτίσετε τη σχέση σας με το παιδί σας. Το βιβλίο συνοδεύεται από 25 ορχηστρικά κομμάτια τα οποία λειτουργούν ως οδηγός στις προτεινόμενες δράσεις και θα τα βρείτε στην αρχή κάθε κεφαλαίου με ανάγνωση του κωδικού QR.

Ενδιαφέρον για μαμάδες παιδιών μέχρι 2,5-3 ετών (σίγουρα).

Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Πηγή: Elniplex

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής
kids reading

Δώρα για το παιδικό πάρτι

Ήρθε η ώρα του παιδικού πάρτι!
Όλοι ξέρουμε πόση οργάνωση χρειάζεται… δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό και –φυσικά– τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.
Αυτό το τελευταίο, αφήστε το πάνω μας!

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία, ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που έχετε καλέσει.
  2. Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα δώρων, με βιβλία επιλεγμένα από εμάς με φροντίδα και αγάπη.
  3. Στο τέλος του πάρτι μοιράστε τα δωράκια στα παιδιά, χαρίζοντας τους έτσι… ακόμα περισσότερη χαρά!

*Στο κάθε σετ περιλαμβάνονται τα βιβλία και χάρτινες σακούλες για τη συσκευασία δώρου.