heart-iconheart-icon
ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΝΙΝΑΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ «ΚΑΚΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ – ΜΕΤΡΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ – ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΜΑΝΑ» ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΚωνσταντίνος Ιωακειμίδης | 03/01/24


ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΓΡΑΦΕΙ:

Πώς είναι άραγε να χαρακτηρίζεσαι «κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα», στα πενήντα-φεύγα σου, όταν ακόμα κι αν το θέλεις είναι πολύ αργά για να αλλάξεις εν κινήσει; Όταν η κόρη σου σού τη λέει γιατί είναι στο τέλος της εφηβείας (17), ο γιος σου σού τη λέει γιατί είναι στην αρχή της εφηβείας (14), ο άντρας σου, που σου έχει πει όλα τα παραπάνω σε παρατάει γιατί είσαι όλα τα παραπάνω, κι εσύ που δούλευες σε τσίρκο μέχρι προχθές μένεις σόλο αρκούδα να φέρνεις βόλτα τα παιδιά και τα καθημερινά της δράματα, το σπίτι και τη λάτρα του, τα πλυντήρια, τα μαγειρέματα, τα κουζινικά και τα εξωκουζινικά, φίλες, φίλους, (ψιλο)δουλειές και το ζοφερό “Club27”, που ασχολείται μόνο με καλλιτέχνες οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή νέοι…

Ειλικρινά, αν δεν ήμουν η Σόνια, η εν λόγω πενήντα-φεύγα μητέρα των δύο εν λόγω παιδιών, άρτι χωρισμένη, πρώην καλλιτέχνιδα του τσίρκου και νυν ταχυδακτυλουργός, αν δεν είχα μια «ηλίθια» αίσθηση του χιούμορ και φίλες με αντίστοιχη αίσθηση του χιούμορ, δεν έχω ιδέα πώς θα απαντούσα σε αυτές της ερωτήσεις. Αλλά επειδή είμαι, ευτυχώς, η Σόνια, δηλαδή όλα τα παραπάνω, ίσως καταφέρω να βγάλω άκρη. Ίσως λύσω το μυστήριο του πώς έγινα «κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα» και ίσως γελάσω λίγο λύνοντάς το. Όσο μπορεί να γελάσει μια γυναίκα που είναι όλα τα παραπάνω και επιπλέον έχει την τάση να ξεχνάει της πρακτικές υποχρεώσεις της (αλήθεια, μαλακτικό πήρα;)

Μυθιστόρημα σε ενεστώτα χρόνο, από τη Μανίνα Ζουμπουλάκη

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ…

ΝΑΙ έχω στην βιβλιοθήκη μου (σε περίοπτη θέση παρακαλώ) όλα τα βιβλία της Μανίνας Ζουμπουλάκη από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο.

ΝΑΙ τα έχω διαβάσει όλα (μερικά από αυτά με ενθουσίασαν τόσο πολύ που τα διάβασα και δυο φορές)

ΝΑΙ η έμπειρη πένα της πολύ απλά «τα σπάει»

ΝΑΙ η φαντασία της οργιάζει

ΝΑΙ η συγγραφέας δεν επαναλαμβάνεται, τα βιβλία της δεν είναι βαρετά το αντίθετο θα έλεγα:

είναι σύγχρονα, μιλάνε από μόνα τους, σε ταξιδεύουν, σε μαγεύουν και όλα είναι οκ.

Το τελευταίο της βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό είναι μια ευχάριστη έκπληξη και αυτό το γουστάρω πολύ.

Το διάβασα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Και γέλασα με την ψυχή μου αλλά και δάκρυσα εκεί που δεν το περίμενα. Είναι ένα σπουδαίο βιβλίο που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσει κάθε ελληνίδα νοικοκυρά και μαγείρισσα και μάνα. Δεν το αφιερώνω στην μητέρα μου γιατί έχει πετύχει σε όλα αλλά το αφιερώνω σε όλες εκείνες τις ηρωίδες της ζωής που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Μανίνα, εύγε!

Πηγή: Μεθυσμένες Ιστορίες

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής
kids reading

Δώρα για το παιδικό πάρτι

Ήρθε η ώρα του παιδικού πάρτι!
Όλοι ξέρουμε πόση οργάνωση χρειάζεται… δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό και –φυσικά– τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.
Αυτό το τελευταίο, αφήστε το πάνω μας!

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία, ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που έχετε καλέσει.
  2. Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα δώρων, με βιβλία επιλεγμένα από εμάς με φροντίδα και αγάπη.
  3. Στο τέλος του πάρτι μοιράστε τα δωράκια στα παιδιά, χαρίζοντας τους έτσι… ακόμα περισσότερη χαρά!

*Στο κάθε σετ περιλαμβάνονται τα βιβλία και χάρτινες σακούλες για τη συσκευασία δώρου.