Artscript.gr
«Νομίζω ότι αυτό σημαίνει να είσαι γονιός – να αγαπάς κάτι και να το αφήνεις να φύγει».
Δεκαέξι χρόνια από τη μέρα που έδωσε τη νεογέννητη κόρη της για υιοθεσία, η ζωή της Μίκα είναι ένα χάος. Η εμφάνιση της έφηβης Πένι, και η διάθεσή της να γνωρίσει τη βιολογική της μητέρα θα φέρει καινούργια πνοή στη ζωή της. Νιώθοντας ανεπαρκής και ανησυχώντας ότι θα απογοητεύσει την κόρη της, η Μίκα στην επικοινωνία τους θα της παρουσιάσει μια διαφορετική καθημερινότητα από την πραγματική. Τι θα γίνει όμως όταν η Πένι θα αποφασίσει να επισκεφτεί τη μητέρα της και παρά την αντίθετη γνώμη του θετού πατέρα της; Οι επιλογές είναι δύο, είτε αποκαλύπτει στην κόρη της τη μίζερη πραγματικότητα, απογοητεύοντάς την είτε προσπαθεί να στήσει μια εικονική πραγματικότητα στηριγμένη στα ψέματα που έχει πει και που έχει αφήσει να πιστέψει το νεαρό κορίτσι. Και φυσικά δεν είναι μόνο η Πένι που πρέπει να πείσει αλλά και ο πατέρας της ο οποίος είναι επιφυλακτικός απέναντι στην άγνωστη βιολογική μητέρα της κόρης του.
Πόσο όμως μπορεί να διατηρηθεί ένα ψέμα; Θα μπορέσει η επανασύνδεση με την κόρη της να δώσει δύναμη στη Μίκα να αλλάξει τη ροή της ζωής της, να βρει ξανά αυτά που αγαπούσε και που υποχρεώθηκε να τα αφήσει στο παρελθόν της; «Η αληθινή ζωή της Μίκα» είναι μια ιστορία που εξετάζει τη μητρότητα. Η κεντρική ηρωίδα μένει σε νεαρή ηλικία έγκυος, αναγκάζεται να δώσει το κοριτσάκι της αλλά της λείπε κάθε μέρα. Μέσα από το ταξίδι της στη μητρότητα, η Μίκα εξετάζει τη σχέση της με τη δική της μητέρα. Πώς θα ήταν αν είχε τη στήριξή της, πώς θα ήταν αν είχε μεγαλώσει την Πένι;
Όμως κυρίως μέσα από τη μητρότητα και την αγάπη αλλά και τα λάθη του γονιού προς το παιδί, εξετάζει τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη δυτική κοινωνία. Είναι οι γυναίκες ουσιαστικά ίσες με τους άντρες ή μήπως η κοινωνία είναι δύσπιστη απέναντι τους; Έχουν τις ίδιες δυνατότητες τα δύο φύλα και τι ρόλο παίζουν στην πρόοδό τους η καταγωγή, η οικογένεια, η κοινωνική θέση;
Μαίρη Β.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ
Για να διεκδικήσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου της Emilo Jean «Η αληθινή ζωή της Μίκα» , το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Παπαδόπουλος».
- Πατήστε Like στη σελίδα των εκδόσεων «Παπαδόπουλος» και του ArtScript στο Facebook
- Κοινοποιήστε Δημόσια το αρχικό Post και πατήστε like ή γράψτε σχόλιο.
Ο διαγωνισμός ισχύει για κατοίκους Ελλάδος.
Ο νικητής παραλαμβάνει ο ίδιος το βιβλίο, αν είναι κάτοικος Αττικής, έπειτα από συνεννόηση μαζί μας.
Μπορείτε να λάβετε μέρος ως την Τετάρτη 6/11/2024.
Πηγή: Artscript