heart-iconheart-icon
Maria Popova. Μια διανοούμενη blogger.


«Γράφω πρωτίστως σχετικά με ιδέες αέναης θρέψης» παραδέχεται η Μαρία Πόποβα στον διαχρονικό ιστότοπο The Marginalian. Το ιδιότυπο αυτό blog ξεκίνησε την πορεία του με την ονομασία Brain Pickings στα πρώτα δεκαπέντε χρόνια ζωής, πριν λάβει το δεύτερο βάπτισμα. Πολύ πιο ταιριαστό στο είδος του περιεχομένου και στην ιδιοσυγκρασία της αφοσιωμένης συντάκτριάς του, το The Marginalian αποτελεί στάση ζωής της ίδιας και στάση περιήγησης των αναγνωστών του. Ένα αρχείο σκέψεων και σημειώσεων του περιθωρίου μιας σελίδας, μιας ιστοσελίδας, η καταγραφή της πνευματικής, δημιουργικής, διανοητικής και ποιητικής αναζήτησης της ίδιας της Πόποβα στην πορεία της προς την αυτοπραγμάτωση. 

Η βουλγαρικής καταγωγής πάλαι ποτέ συντάκτρια σε αμερικανικά Μέσα όπως τα Wired, The Atlantic και The New York Times, επιλέγει με κάθε άρθρο στο  www.themarginalian.org να εμβαθύνει σε απλά και περίπλοκα ζητήματα της ζωής, επίγειας και επουράνιας. Άρθρα-καταθέσεις άκρατης πνευματικότητας, όπως ξεχειλίζει από κάθε κύτταρο της βαθυστόχαστης ύπαρξής της, γεμίζουν εβδομαδιαία την αρχική σελίδα του site και αποστέλλονται στους εγγεγραμμένους παραλήπτες newsletter. Με στόχο ζωής την ολοκληρωτική ενοποίηση σκέψης και συναισθήματος, φαινομενικά εκτός εποχής μέσα στους καιρούς της ταχύτητας που ζούμε, φαντάζει σαν μοναχική αναβάτης πάνω στο άτι του κύματος slow reading.

Η απόφοιτη Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια συνειδητοποίησε σε νεαρή ηλικία ότι η αναζήτηση γνώσης δεν εξαντλείται στα αυστηρά όρια μιας βασικής εκπαίδευσης ή του αντικειμένου επαγγελματικής εξειδίκευσης, αν η πρόθεσή μας είναι να ζήσουμε έναν ολοκληρωμένο και δημιουργικό βίο. Όλα παρουσιάζουν ενδιαφέρον στον φιλοπερίεργο νου: η φιλοσοφία, οι εικαστικές τέχνες, ο χορός, η φυσική, η ποίηση, η αστρονομία, τα μαθηματικά, η μουσική…

Στη δια βίου εξέλιξη του ανθρώπου η έκταση της πνευματικής επανεφεύρεσης και εξυγίανσης καλύπτει ατελείωτες μονάδες ψυχικού εμβαδού. Τα γραπτά της marginalian Πόποβα γεμίζουν το κενό σε εύρος πλατύ και ύψος ανώτερο από το νοητό περιθώριο. Διαβάζοντας τα άρθρα και τα βιβλία της, εκτελούμε πνευματικές διατάσεις, οι ευθείες της σκέψης ταυτίζονται στα σημεία «περισυλλογή» και «χρόνος», στην ατέρμονη εκστρατεία για την κατάκτηση ενός βαθύτερου νοήματος.  

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής
kids reading

Δώρα για το παιδικό πάρτι

Ήρθε η ώρα του παιδικού πάρτι!
Όλοι ξέρουμε πόση οργάνωση χρειάζεται… δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό και –φυσικά– τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.
Αυτό το τελευταίο, αφήστε το πάνω μας!

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία, ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που έχετε καλέσει.
  2. Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα δώρων, με βιβλία επιλεγμένα από εμάς με φροντίδα και αγάπη.
  3. Στο τέλος του πάρτι μοιράστε τα δωράκια στα παιδιά, χαρίζοντας τους έτσι… ακόμα περισσότερη χαρά!

*Στο κάθε σετ περιλαμβάνονται τα βιβλία και χάρτινες σακούλες για τη συσκευασία δώρου.