heart-iconheart-icon
Geoffroy de Pennart


Η ιστορία του πιο αγαπητού «λύκου» της Γαλλίας

Ο Geoffroy de Pennart γεννήθηκε το 1951 στο Παρίσι. To 1974 αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Γραφιστικών Τεχνών Pennighen (École supérieure d’arts graphiques Penninghen) και ξεκίνησε να εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Η πρώτη του αμειβόμενη εργασία ήταν να σχεδιάζει γεωγραφικούς χάρτες και στη συνέχεια κερδίζει τα προς το ζην κάνοντας διάφορες εικονογραφήσεις για εφημερίδες και γραφιστικά για επιχειρήσεις, όπως διαφημίσεις και σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας.

Η γνωριμία του Pennart με την Isabel Finkerstaedt αλλάζει τελείως απρόσμενα τα δεδομένα της ζωής του. Η Finkerstaedt είχε μόλις ιδρύσει τον εκδοτικό οίκο Kaléidoscope και ενδιαφέρεται να δει ένα βιβλίο που ετοιμάζει. Θα του πάρει δύο χρόνια για να το ολοκληρώσει και έτσι το 1992 κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο του Geoffroy de Pennart με τίτλο La reine des abeilles (Η βασίλισσα των μελισσών) που βασίστηκε σε μια ιστορία των αδερφών Γκριμ. Ωστόσο ήταν το 1994 όταν συστήνει για πρώτη φορά στο αναγνωστικό κοινό τον Λύκο του με τον τίτλο Ο λύκος ξαναγύρισε!(Le loup est revenu!).Ο Pennart είχε δημιουργήσει έναν ήρωα που ανέτρεπε τα στερεότυπα του κακού λύκου μέσα από τις γεμάτες χιούμορ, συναισθήματα, αλλά όχι αυστηρά διδακτικές ιστορίες του. Η επιτυχία της σειράς ήταν τεράστια και ο Γάλλος συγγραφέας και εικονογράφος δεν έχει πάψει να την ανανεώνει με νέες ιστορίες μέχρι σήμερα. Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν από το 1995 τις ιστορίες του λύκου του Geoffroy de Pennart με πιο πρόσφατη έκδοση τον τίτλο Ψέματα! (Mensonges!)[2019].

Εκτός από τις ιστορίες με τον λύκο, ο Pennart δημιούργησε και άλλα εικονογραφημένα βιβλία, όπως τους τίτλους Ο Γιάννος ο σκυλάκος και η Μαρίκα Φουντωτή (Jean Toutou et Marie Pompon), Η πριγκίπισσα, ο δράκος και ο ατρόμητος ιππότης (La princesse, le dragon et le chevalier intrépide) και Σοφία, η αγελαδίτσα τραγουδίστρια (Sophie la vache musicienne), τα οποία έχουν κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Παράλληλα, δεν έπαψε ποτέ να δέχεται αναθέσεις από τον Τύπο και τις επιχειρήσεις με την ιδιότητα του εικονογράφου-γραφίστα.

Το σπίτι του δεν βρίσκεται στο πολύβουο Παρίσι. Ζει στην ύπαιθρο μαζί με τη σύζυγό του και τη μικρότερη από τις δύο κόρες του. Η μεγάλη κόρη του Chloé είναι δασκάλα. Μεταφέροντας τις εμπειρίες της από το σχολείο, η Chloé πληροφόρησε κάποτε τον πατέρα της πως έχει πάρει «προαγωγή» ως δάσκαλος, αφού οι ιστορίες του λύκου δουλεύονται συχνά στο πλαίσιο κάποιας σχολικής εργασίας ή ενός θεατρικού έργου. Ο Pennart αποδέχτηκε με χαρά τη συγκεκριμένη προσφώνηση γι’ αυτό και δηλώνει στην ενότητα που αφιερώνει στους εκπαιδευτικούς στο site του:

Σε εσάς τους δασκάλους, οφείλω ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Σας ευχαριστώ για την υποδοχή που είχαν τα βιβλία μου είκοσι και πλέον χρόνια, από την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου της σειράς «Ο λύκος ξαναγύρισε!». Εκείνη την εποχή (1994) η υποδοχή σας συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία του βιβλίου, γεγονός που με ενθάρρυνε να δημιουργήσω κι άλλα. Φυσικά, συνέχισα και εξακολουθώ μέχρι σήμερα να συνεργάζομαι με εταιρείες ως εικονογράφος, αλλά με την πάροδο των ετών και με τη συνεχή υποστήριξη σας, τα παιδικά βιβλία κατέχουν μεγαλύτερη θέση στην καριέρα μου. Σας ευχαριστώ και πάλι!

Ο Geoffroy de Pennart παραμένει μέχρι σήμερα ένας ασταμάτητος, ευγνώμων, χαρούμενος δουλευτής της γραφίδας, είτε πρόκειται για λέξεις είτε για εικόνες.

(σκίτσο του Geoffroy de Pennart που απεικονίζει τον εαυτό του)
Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής
kids reading

Δώρα για το παιδικό πάρτι

Ήρθε η ώρα του παιδικού πάρτι!
Όλοι ξέρουμε πόση οργάνωση χρειάζεται… δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό και –φυσικά– τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.
Αυτό το τελευταίο, αφήστε το πάνω μας!

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία, ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που έχετε καλέσει.
  2. Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα δώρων, με βιβλία επιλεγμένα από εμάς με φροντίδα και αγάπη.
  3. Στο τέλος του πάρτι μοιράστε τα δωράκια στα παιδιά, χαρίζοντας τους έτσι… ακόμα περισσότερη χαρά!

*Στο κάθε σετ περιλαμβάνονται τα βιβλία και χάρτινες σακούλες για τη συσκευασία δώρου.