Συζήτηση για το ρόλο της εργαζόμενης γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία με τους Μπάμπη Παπαδημητρίου, Αντιγόνη Λυμπεράκη και Αριστείδη Χατζή
Νέα | 15/10/2019


Στο πλαίσιο του κύκλου «Συζητήσεις με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου στο Public Συντάγματος» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 16 Ιανουαρίου 2018 η συζήτηση με θέμα «Ο ρόλος της γυναίκας εργαζόμενης στη σύγχρονη, ανταγωνιστική κοινωνία».
Ο εν λόγω κύκλος συζητήσεων βασίζεται σε θεματικές ενότητες που αναλύονται μέσα από τους τίτλους της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

  Τον γνωστό δημοσιογράφο πλαισίωσαν η Αντιγόνη Λυμπεράκη, καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγγραφέας του βιβλίου «Γυναίκες στην Οικονομία» και ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συγγραφέας του βιβλίου «Φιλελευθερισμός».


  Στην εισαγωγή του ο Μπάμπης Παπαδημητρίου σημείωσε ‘’Μεγαλώσαμε όλοι με την αρχή πως η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Σε αυτή την αρχή είναι βασισμένη και η αρχή της ισότητας μεταξύ των δύο φίλων.’’


  Στην τοποθέτησή της η συγγραφέας του βιβλίου «Γυναίκες στην Οικονομία», θέλησε να επισημάνει πως: η ισότητα και η ανισότητα σε μία κοινωνία παράγουν οικονομικό αντίκτυπο, καθιστώντας σαφές πως η ανισότητα κοστίζει, ενώ η ισότητα παράγει καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα.
Επίσης, θέλησε να τονίσει πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει και να εφαρμόζεται μια νομοθεσία υπέρ της ισότητας των δύο φύλων, μην παραλείποντας να αναφέρει πως όπου υπήρχε ένα ισχυρό φεμινιστικό κίνημα ήταν πιο εύκολο να φέρει καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα μια τέτοια νομοθεσία.


  Παίρνοντας το λόγο ο συγγραφέας του βιβλίου «Φιλελευθερισμός» και «Επιχειρήματα Ελευθερίας» υπογράμμισε πως ‘’Μόνο η φιλελεύθερη δημοκρατία και η ελεύθερη αγορά μπορούν να αποτελέσουν το ιδανικότερο κλίμα για να ενισχυθεί η θέση των γυναικών στην κοινωνία. Πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να εξαλειφθούν οι όποιες διαφορές υπάρχουν ακόμα μεταξύ ανδρών και γυναικών.’’


  Αφού ολοκλήρωσαν τις τοποθετήσεις τους, οι ομιλητές δέχτηκαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους εμβαθύνοντας περαιτέρω τη συζήτηση για το ρόλο της εργαζόμενης γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.
  Μπορείτε να παρακολουθήσετε το live streaming της εκδήλωσης, πατώντας εδώ
  Οι «Συζητήσεις με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου στο Public Συντάγματος» θα συνεχιστούν με νέες θεματικές ενότητες.

 

Στο πλαίσιο του κύκλου «Συζητήσεις με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου στο Public Συντάγματος» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 16 Ιανουαρίου 2018 η συζήτηση με θέμα «Ο ρόλος της γυναίκας εργαζόμενης στη σύγχρονη, ανταγωνιστική κοινωνία».

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής