«Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων» θα σας κρατήσουν συντροφιά στο ταξίδι σας ως γονείς
Νέα | 09/11/2021


«Αγαπημένο μου παιδί, σ’ αγαπώ! Αξίζεις το καλύτερο!»

Μια ευχή που έχει κάθε γονέας στην καρδιά του για το παιδί του. Το να είσαι γονιός είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης νέων προορισμών τόσο για σας όσο και για το παιδί σας. Κάθε ταξίδι, ανεξαρτήτως προορισμού, ενέχει προκλήσεις, όπως ένα ταξίδι στη φύση, με ανηφόρες και κατηφόρες, δρόμους φιδογυριστούς, εμπόδια, αλλά και οάσεις με γάργαρο νερό και μέρη για ξεκούραση.

Για να μάθει το παιδί σας να διαχειρίζεται τις προκλήσεις της ζωής, σας χρειάζεται στο πλευρό του. Η παρουσία σας και η αγκαλιά σας είναι σημαντική. Ξέρετε ότι μια αγκαλιά για να είναι αποτελεσματική χρειάζεται να διαρκεί 20 δευτερόλεπτα για τη μείωση του άγχους; Ή ότι ο πραγματικός θυμός είναι το συναίσθημα της ταυτότητας και της αυτοπεποίθησης; Ή ότι η σύγκρουση αναπτύσσει την ενσυναίσθηση, τον σεβασμό και την ευφυΐα; Αυτά και άλλα πολλά πραγματεύεται η σειρά των βιβλίων Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων της ψυχοθεραπεύτριας Ιζαμπέλ Φιλιοζά για παιδιά από 5 έως 12 ετών και για τους γονείς τους.

Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων, δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά και γονείς να έρθουν πιο κοντά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες και παιχνίδια που αφορούν θέματα της καθημερινότητας, όπως τα συναισθήματα, τη φιλία, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, τη διατήρηση της ηρεμίας, τη συμφιλίωση και τη διαχείριση του φόβου και του θυμού. Όλοι μας μαθαίνουμε πιο εύκολα όταν περνάμε καλά.

Κάθε γονιός στο ταξίδι του χρειάζεται συνοδοιπόρους και ενίοτε και κάποιον οδηγό. Ειδικά όταν συναντά μια πρόκληση ή μια αβεβαιότητα. Στα σημειωματάρια για τους γονείς, στο παράρτημα που βρίσκεται στο τέλος κάθε βιβλίου αυτής της σειράς, οι γονείς μπορούν να πάρουν χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για το πώς να κατανοήσουν θέματα που απασχολούν τους ίδιους και το παιδί (π.χ. πώς να αντιμετωπίζουμε τις συγκρούσεις χωρίς βία, πώς να ηρεμούμε, πώς να καθησυχάζουμε τους χρήσιμους φόβους κ.λπ.) και να δείξουν στο παιδί το μονοπάτι για μια καλύτερη ζωή. Με λόγια απλά, με τρόπο ζεστό και φιλόξενο, Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων θα σας κρατήσουν συντροφιά στο ταξίδι σας ως γονείς. Στα όμορφα και στα δύσκολα χρειάζεται να είμαστε μαζί.

Σας ευχόμαστε καλή διαδρομή!

Δρ Μαργαρίτα Καραβέλλα, CPsychol, EuroPsy

DPsych, Διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Εκτός από Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων, οι Εκδόσεις μας συνεχίζουν να μεταφράζουν το συγγραφικό έργο της Ιζαμπέλ Φιλιοζά, εκδίδοντας τη νέα σειρά βιβλίων Θετική Γονεϊκότητα. Κάθε βιβλίο της σειράς περιλαμβάνει από τρεις μικρές ιστορίες με καταστάσεις από την καθημερινότητα των παιδιών που θα τα βοηθήσουν να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους. Στους δύο πρώτους τίτλους της νέας σειράς Πιστεύω στον εαυτό μου και Ο θυμός μου κι εγώ, οι μικροί μας φίλοι θα αναγνωρίσουν – χάρη στην διασκεδαστική εικονογράφηση και το προσιτό κείμενο – οικείες καταστάσεις, ενώ οι γονείς θα βρουν κι εδώ χρήσιμες συμβουλές της Ιζαμπέλ Φιλιοζά.

Μια υπέροχη προσθήκη στη βιβλιοθήκη μικρών και μεγάλων!

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής