Οι Βιβλιοναύτες ρωτούν τον Θοδωρή Τσεκούρα
Νέα | 10/12/2021


Οι ήρωες του πρωτότυπου μυθιστορήματος Πώς να ταξιδέψεις στο διάστημα χωρίς να βγεις από το σπίτι σου, το πρώτο βιβλίο της σειράς ΒΙΒΛΙΟΝΑΥΤΕΣ ρωτούν τον δημιουργό τους – συγγραφέα του βιβλίου Θοδωρή Τσεκούρα για όλα όσα θα ήθελαν να ξέρουν οι αναγνώστες ή οι ίδιοι για το μέλλον τους…

Θα ήθελα να μπω σε ένα βιβλίο ιστορίας και να δω από κοντά τα πιο σημαντικά σημεία της ανθρώπινης ιστορίας. Να δω να χτίζουν τις πυραμίδες, τον Παρθενώνα και τη Ρώμη, να δω τους Βίκινγκς, τους Πέρσες, τους Γαλάτες, να γνωρίσω τον Ναπολέοντα, τον Ντα Βίντσι, τον Σωκράτη και τον Δαίδαλο.

Γιατί βλέποντας το πολύ έξω, μπορούμε να δούμε πιο ξεκάθαρα το μέσα μας. Μπροστά στο αχανές διάστημα με τους άπειρους γαλαξίες, η καθημερινότητά μας φαίνεται απείρως ασήμαντη. Από τη μία, συναντώ τη γαλήνη παρατηρώντας νεφελώματα. Από την άλλη συναρπάζομαι με την ανθρώπινη ικανότητα να χρησιμοποιεί τη φυσική και τα μαθηματικά για να μετράει το άπειρο.

Ο σκύλος είναι ο φίλος του ανθρώπου που δεν του αξίζει. Έχουμε πολλά να μάθουμε από τους σκύλους. Από την αισιοδοξία τους, από την αξιοπιστία τους, από την αυταπάρνησή τους. Είναι σαν αυτά τα πλάσματα να φτιάχτηκαν από συμπυκνωμένη αγάπη.

Οι ατάκες σου και ο χαρακτήρας σου βγαίνει τόσο αυθόρμητα και αβασάνιστα στο χαρτί που ακόμα δεν σε έχω σκεφτεί καθόλου. Συγγνώμη.

Είναι ακόμα όλα μυστικά! Μία φράση μπορώ να πω μόνο: Θα γίνει χαμός!

Το βιβλίο ΒΙΒΛΙΟΝΑΥΤΕΣ 1: Πώς να ταξιδέψεις στο διάστημα χωρίς να βγεις από το σπίτι σου του Θοδωρή Τσεκούρα, σε εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις μας σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής