Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Μπουραντάς συζήτησαν «Τι είναι Ηγεσία»
Νέα | 15/10/2019


Στην κατάμεστη αίθουσα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 24ης Μαΐου 2018 η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και στον καθηγητή Μάνατζμεντ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντά με θέμα «Τι είναι ηγεσία», με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του καθηγητή με τίτλο Ηγεσία που περιλαμβάνεται στη σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ των Εκδόσεων Παπαδόπουλος.

Τον διάλογο προλόγισε ο διευθυντής της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ, δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου ο οποίος προτού παραδώσει τη θέση του στο κέντρο της αίθουσας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ρώτησε τον Δημήτρη Μπουραντά γιατί θέλησε να γράψει ένα βιβλίο με θέμα την ηγεσία. Ο συγγραφέας απάντησε πως κυρίως ήθελε να αποσαφηνίσει την παρεξηγημένη έννοια της ηγεσίας έτσι ώστε οι πολίτες να έχουν κριτήρια ορθολογικά και όχι διαισθητικά όταν επιλέγουν τους ηγέτες τους, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Μπουραντάς ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την τιμή που του έκανε να συμμετάσχει σε μια δημόσια συζήτηση περί ηγεσίας με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο του, του ζήτησε να κάνει ένα σχόλιο πάνω στη σύγχυση που παρατηρείται συχνά ανάμεσα στον ηγέτη και τον λαϊκιστή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον καθηγητή για την ευκαιρία που του δόθηκε να παρευρεθεί σε έναν διάλογο πάνω σε ένα αντικείμενο που τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα και αναφερόμενος στις σελίδες του βιβλίου όπου αναλύεται το «έλλειμμα ηγεσίας» τόνισε τη σημασία που έχει να μπορεί ένας ηγέτης να συμπαρασύρει μια ομάδα ανθρώπων προς ένα κοινό στόχο, με βάση ένα πλαίσιο αξιών και με διαδικασίες.

 

 

((από αριστερά Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Μπουραντάς)

Στην πορεία της συζήτησης οι δύο συνομιλητές είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν τη σημασία που έχει ο ηγέτης να είναι και μάνατζερ ενώ τονίστηκε η χρησιμότητα αξιών όπως η εντιμότητα, η υπευθυνότητα και η ταπεινότητα. Ο Δημήτρης Μπουραντάς σημείωσε πόσο σημαντικοί είναι οι συμβολισμοί στην ηγεσία και πως είναι καλύτερο να υπάρχει μια a priori εμπιστοσύνη στους πολίτες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμφωνεί και να προσθέτει τη λέξη: σεβασμό.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο εξαιρετικά γόνιμος διάλογος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλησε να σταθεί στο σημείο του βιβλίου όπου αναφέρεται η περίπτωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Αβραάμ Λίνκολν και αναπτύσσοντας τις δικές του σκέψεις περί ηγεσίας δήλωσε πως «η αλαζονεία είναι η πληγή της ηγεσίας γιατί όταν γίνεσαι αλαζόνας παύεις να ακούς κριτική».

Στο τέλος της συζήτησης οι δύο συνομιλητές καταχειροκροτήθηκαν ενώ ο συγγραφέας είχε την ευκαιρία να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του Ηγεσία και να μιλήσει με τους παρευρισκομένους.

(από αριστερά ο εκδότης Γιάννης Παπαδόπουλος, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο συγγραφέας-καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς)

Παρακολουθήστε το βίντεο της συζήτησης:

Το βιβλίο «Ηγεσία» του Δημήτρη Μπουραντά κυκλοφορεί στη σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Η σειρά περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας.

 

 

 

 

 

 

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Μπουραντάς συζήτησαν «Τι είναι Ηγεσία»

Αφορμή η έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Μπουραντά με τίτλο «Ηγεσία» στη σειρά Μικρές Εισαγωγές που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής