Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, Τόμος Α:1942- 1974 – Ξεκινά η σειρά ντοκιμαντέρ με τις συνεντεύξεις στις οποίες βασίστηκε το βιβλίο
Νέα | 15/10/2019


Το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουνίου, στις 00.30 θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε στον ΣΚΑΙ το πρώτο μέρος (από τα τέσσερα επεισόδια) της σειράς συνεντεύξεων που παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Αλέξη Παπαχελά με σκοπό να προβληθούν μετά το θάνατό του και καταγράφησαν στο βιβλίο των Εκδόσεων Παπαδόπουλος με τίτλο Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, τόμος Α: 1942-1974.

 

Το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ των τεσσάρων επεισοδίων περιλαμβάνει μια ανεκτίμητη ιστορική καταγραφή, τις αφηγήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του τελευταίου της γενιάς των μεγάλων ηγετών, που σημάδεψε τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα επί επτά δεκαετίες. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλάει στον Αλέξη Παπαχελά, για όλα τα ζητήματα της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, τα οποία έζησε ως πρωταγωνιστής, υπό τον όρο να δημοσιοποιηθούν μόνο μετά τον θάνατό του.

Στο πρώτο μέρος, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ξετυλίγει το συναρπαστικό αφήγημα της πορείας του, από τη συμβολή του στην αποφυγή του Εμφυλίου στην Κρήτη το 1943, την πρώτη είσοδό του στη Βουλή το 1946, τη γνωριμία του με τον εκδότη της Ελευθερίας Πάνο Κόκκα και την αντιπαλότητά του με τον Δημήτρη Λαμπράκη, την πρώτη του υπουργοποίηση, την γνωριμία του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τη σχέση του με το Γεώργιο Παπανδρέου, μέχρι την νίκη του Εθνικού Συναγερμού και την Πρωθυπουργοποίηση του Στρατάρχη Παπάγου. Μιλάει επίσης για τα παρασκήνια της εποχής, τα ρουσφέτια, τον ρόλο του Τύπου και των Εκδοτών, το ρόλο του Παλατιού και των Αμερικανών.

Το βράδυ της Δευτέρας, στις 00.30, στον ΣΚΑΙ.

Το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουνίου, στις 00.30 θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε στον ΣΚΑΙ το πρώτο μέρος (από τα τέσσερα επεισόδια) της σειράς συνεντεύξεων που παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Αλέξη Παπαχελά με σκοπό να προβληθούν μετά το θάνατό του και καταγράφησαν στο βιβλίο των Εκδόσεων Παπαδόπουλος.

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής