ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΖΑΡΗΣ- ΔΑΝΑΗ ΔΑΣΚΑ: ΟΙ ΝΕΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!
Νέα | 18/10/2022


Στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος αγαπάμε και στηρίζουμε το καλό παιδικό βιβλίο και η έλευση νέων συγγραφέων αποτελεί πάντα σημαντικό γεγονός για εμάς. Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε δύο νέους, ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους συγγραφείς παιδικού εικονογραφημένου βιβλίου, τον Μάριο Μάζαρη και τη Δανάη Δάσκα, οι οποίοι φέρνουν νέες και φρέσκιες ιστορίες, γεμάτες φως, δροσιά, ελπίδα και φαντασία!

    Πιο συγκεκριμένα, η αρχή γίνεται με τον Μάριο Μάζαρη, τον  δάσκαλο που θα θέλαμε  να είχαμε όλοι! Όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει αστροναύτης αλλά ευτυχώς για εμάς, έγινε δάσκαλος. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση. “Ανήσυχος και δημιουργικός”, όπως περιγράφει ο ίδιος τον εαυτό του, τόλμησε να αλλάξει τα δεδομένα στην τάξη με τις φρέσκιες και ανατρεπτικές ιδέες του, την αγάπη και το ενδιαφέρον που δίνει απλόχερα στα παιδιά και τη μαγική επαφή που έχει με τον κόσμο που τον παρακολουθεί. 

   Το πρώτο βιβλίο του χαρισματικού δασκάλου ξεχειλίζει αγάπη, ενσυναίσθηση, τρυφερότητα… και λάμψη από αστέρια. Ένα μικρό κορίτσι, που θα ήθελε να είναι ψηλότερο, μια γιαγιά φύλακας- άγγελος και μια τάξη που μας δείχνει ότι με την αγάπη και την αποδοχή όλα είναι εφικτά. Ένα βιβλίο- αγκαλιά, όπως ο τίτλος του, για την αγάπη που σκορπάμε στους γύρω μας. Το βιβλίο ντύνει με την ονειρική εικονογράφησή της η Άρτεμις Πρόβου.

     Η Δανάη Δάσκα σκορπά δροσιά, χρώματα και αρώματα και μας παρακινεί να σκεφτούμε… “1.000 τρόπους να στύψουμε ένα λεμόνι”, φέρνοντας τα πάνω- κάτω στο παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο! Έχετε σκεφτεί ποτέ με πόσους τρόπους και σε ποια σημεία θα μπορούσαμε να στύψουμε ένα λεμόνι… και να κατεβάσουμε παράλληλα ένα σωρό νέες ιδέες; Η Δανάη Δάσκα έχει ανακαλύψει δεκάδες τρόπους να το κάνουμε και η Χρύσα Χαραλάμπους με τη μαγική της εικονογράφηση το αποδεικνύει! Η κορυφή μιας πυραμίδας, ο πύργος του Άιφελ αλλά και η παγωμένη  μύτη ενός χιονάνθρωπου είναι μόνο μερικά από αυτά! Ένα βιβλίο που οξύνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα!

     Η Δανάη Δάσκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πραγματοποίησε σπουδές Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό στη Λογοτεχνία και τη Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο χώρο της διαφήμισης και θεωρεί ότι η δημιουργικότητα είναι η φυσική υπερδύναμη που διαθέτουμε για να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο!

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής