Η παρουσίαση του βιβλίου Γυναίκες στην Οικονομία της Αντιγόνης Λυμπεράκη
Νέα | 15/10/2019


Στο IANOS Café στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 22ας Νοεμβρίου 2017, η παρουσίαση του βιβλίου Γυναίκες στην Οικονομία που εντάσσεται στη σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Εκτός από τη συγγραφέα του, καθηγήτρια οικονομικών Αντιγόνη Λυμπεράκη, για το βιβλίο μίλησαν ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η επιχειρηματίας Κάλλια Καμπουρίδου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη.

Στην εισαγωγή της η Ξένια Κουναλάκη σημείωσε πως η Αντιγόνη Λυμπεράκη παραθέτει στο βιβλίο της μικρές προσωπικές εμπειρίες και στάθηκε στον όρο «χάσμα των φύλλων», που χρησιμοποιεί συχνά η συγγραφέας, χαρακτηρίζοντας τον ως «ιδιαίτερα ποιητικό» για κάτι τόσο οδυνηρό.

Τον λόγο πήρε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος για την πρωτοβουλία να εκδώσουν την σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ, μία σειρά με μικρά βιβλία που όπως δήλωσε, ανοίγουν θέματα πάρα πολύ χρήσιμα για τον δημόσιο διάλογο. Στη συνέχεια, τόνισε πως δεν δέχεται τη θεωρία των βιολογικά καθορισμένων διαφορών μεταξύ ανδρών και γυναικών και επιπλέον, βρίσκει πολύ ευεργετική την ύπαρξη φεμινιστικών κινημάτων που δρουν ως μοχλοί πίεσης για την εφαρμογή ενός νόμου σημαντικού για την ισότητα των δύο φύλων που έχει ήδη ψηφιστεί.


Στη δική της τοποθέτηση η Κάλλια Καμπουρίδου, θέλησε να μοιραστεί τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ίδια σαν επιχειρηματίας, τονίζοντας πόσο χαμηλότερες είναι οι προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας για τη γυναίκα επιχειρηματία. Αναφερόμενη στο βιβλίο Γυναίκες στην Οικονομία, ανέφερε πως η επιτυχία του οφείλεται στη σύντομη και περιεκτική μορφή και ξεκάθαρη δομή του, στην απόλυτη τεκμηρίωση του, ενώ ταυτόχρονα το διέπει το συναίσθημα και τα βιωματικά στοιχεία.

 

(από αριστερά προς δεξιά: Αντιγόνη Λυμπεράκη, Ξένια Κουναλάκη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κάλλια Καμπουρίδου)

Τη συζήτηση ολοκλήρωσε η συγγραφέας του βιβλίου η οποία αφού ευχαρίστησε τους συνομιλητές για την παρουσία, τις απόψεις και τα καλά τους λόγια, θέλησε να υπογραμμίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το φεμινιστικό κίνημα ακόμα.


Η πετυχημένη σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ μετρά ήδη εφτά τίτλους ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσουν οι τρεις νέοι τίτλοι, Συντάξεις του Πλάτωνα Τήνιου, Ηγεσία του Δημήτρη Μπουραντά και Η Μέτρηση της Κοινής Γνώμης του Γιώργου Σιάκα.
 

Η παρουσίαση του βιβλίου Γυναίκες στην Οικονομία της Αντιγόνης Λυμπεράκη με συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της επιχειρηματία Κάλλια Καμπουρίδου

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής