heart-icon heart-icon
Η παρουσίαση του τίτλου «Κλιματική Αλλαγή» της Εμμανουέλα Δούση από τη σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ
Νέα | 15/10/2019


KLIMΗ πρώτη μέρα του Μαρτίου – του πρώτου μήνα της ‘Ανοιξης – ήταν η πλέον κατάλληλη για να πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του τίτλου Κλιματική Αλλαγή της Εμμανουέλα Δούση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που έλαβε χώρα στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Παρά το γεγονός πως ήταν μια δύσκολη μέρα για τις μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας, οι περιβαλλοντολογικά ανήσυχοι αναγνώστες γέμισαν το café του Ιανού για να παρακολουθήσουν τον πρώην Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ε.Ε., Σταύρο Δήμα, τον πρώην Υφυπ. Εξωτερικών/ Περιβαλλοντολόγο, Σπύρο Κουβέλη, τη δημοσιογράφο – περιβαλλοντική συντάκτρια του ΣΚΑΪ, Κατερίνα Χριστοφιλίδου και τη συγγραφέα του τίτλου, Αν. Καθηγήτρια Διεθνών Θεσμών ΕΚΠΑ, Εμμανουέλα Δούση, να συζητούν για την ανάγκη ύπαρξης ενός βιβλίου που να εξηγεί με απλό τρόπο το κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Όπως επισήμανε η Κατερίνα Χριστοφιλίδου το εν λόγω βιβλίο ‘’αποτελεί μια Μικρή Εισαγωγή με μεγάλη αξία που συμπυκνώνει το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής σε όλες τις πτυχές του’’. Την ίδια άποψη είχε και ο Σπύρος Κουβέλης που ανέφερε πως η Εμμανουέλα Δούση κατόρθωσε να μαζέψει μέσα σε ένα κείμενο 112 σελίδων ένα χαοτικό θέμα, να ξεκοκαλίσει πληροφορίες και εντέλει να παραδώσει ένα βιβλίο με απαντήσεις σε όλα όσα θα ήθελε να ρωτήσει ένας αναγνώστης για την κλιματική αλλαγή.

Ο Σταύρος Δήμας χαρακτήρισε τον τίτλο Κλιματική Αλλαγή ως ένα εξαιρετικό, απόλυτα ενημερωμένο έργο που είναι κατάλληλο τόσο για τον ακαδημαϊκό, όσο και για τον φοιτητή και τον μέσο αναγνώστη.

 

Στο τέλος της παρουσίασης, η Εμμανουέλα Δούση μοιράστηκε με όλους πως αποφάσισε να γράψει το εν λόγω βιβλίο για να απλοποιήσει την ορολογία της κλιματικής αλλαγής αλλά και για να συμβάλλει στην ομολογουμένως φτωχή συζήτηση γύρω αυτό το ζήτημα στην Ελλάδα, τονίζοντας πως οι τίτλοι της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ στοχεύουν στο να επικοινωνήσουν με έναν κατανοητό τρόπο την επιστήμη στην κοινωνία.

Περισσότερα για το βιβλίο Κλιματική Αλλαγή μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ

Περισσότερα για τη σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ

 

Όλα όσα έγιναν στην επίσημη παρουσίαση του τίτλου “Κλιματική Αλλαγή” από τη σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής
kids reading

Δώρα για το παιδικό πάρτι

Ήρθε η ώρα του παιδικού πάρτι!
Όλοι ξέρουμε πόση οργάνωση χρειάζεται… δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό και –φυσικά– τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.
Αυτό το τελευταίο, αφήστε το πάνω μας!

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία, ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που έχετε καλέσει.
  2. Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα δώρων, με βιβλία επιλεγμένα από εμάς με φροντίδα και αγάπη.
  3. Στο τέλος του πάρτι μοιράστε τα δωράκια στα παιδιά, χαρίζοντας τους έτσι… ακόμα περισσότερη χαρά!

*Στο κάθε σετ περιλαμβάνονται τα βιβλία και χάρτινες σακούλες για τη συσκευασία δώρου.