Η επίσημη παρουσίαση των νέων τίτλων της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ
Νέα | 15/10/2019


Μπορεί το βράδυ της 11ης Ιουλίου 2017 να ήταν ιδιαίτερα ζεστό, αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε τους πολλούς φίλους της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ να διαβούν το κατώφλι του κήπου του Νομισματικού Μουσείου και να βρεθούν στο café του για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των τεσσάρων νέων τίτλων της σειράς που αποτελεί το πιο φιλόδοξο εγχείρημα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος.

 Στο σύντομο χαιρετισμό του εκδότη Γιάννη Παπαδόπουλου ο οποίος εξέφρασε τη χαρά που η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ απέκτησε νέους, πιο εξειδικευμένης θεματολογίας, τίτλους και προανάγγειλε την έκδοση συνολικά 20 τίτλων μέχρι τις αρχές του 2018.
Στην έναρξη της παρουσίασης ο διευθυντής της σειράς, δημοσιογράφος και οικονομικός αναλυτής, Μπάμπης Παπαδημητρίου, αποκάλυψε στους παρευρισκόμενους πως η ιδέα των θεμάτων που πραγματεύονται τα βιβλία της σειράς προκύπτουν μέσα από συζητήσεις και πως σκοπός τους είναι να βοηθήσουν τους αναγνώστες να αφομοιώσουν γνώσεις και να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις τους προκειμένου να μπορέσουν να συμμετέχουν πιο ενεργά σε συζητήσεις, γι’αυτό και οι επόμενοι τίτλοι θα εξαπλωθούν σε περισσότερους τομείς γνώσης.

Ο πρώτος από τους συγγραφείς που έλαβαν το λόγο ήταν ο Γιάννης Κυριόπουλος ο οποίος ανέφερε πως το σημείο εκκίνησης για τη συγγραφή του βιβλίου του «Υγεία & Ιατρική Περίθαλψη» υπήρξε το δεδομένο πως ο τομέας των υπηρεσιών υγείας δεν μοιάζει με καμία άλλη αγορά και συνέχισε λέγοντας πως στόχος του ήταν να μπορέσει να προσφέρει μια οργανωμένη γνώση γύρω από τον τομέα της Υγείας. Κλείνοντας την παρουσίαση του ο Γιάννης Κυριόπουλος, τόνισε πως ένα από τα κύρια ερωτήματα που εξετάζει το βιβλίο του είναι το τι μας εμποδίζει να είμαστε αποδοτικοί στην ιατρική φροντίδα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αντιγόνη Λυμπεράκη, η οποία μίλησε για τη συγγραφή ενός βιβλίου διαφορετικού όπως είναι το «Γυναίκες στην Οικονομία». Δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για έναν τίτλο με μια θεματολογία για την οποία ‘’ο αναγνώστης θα πρέπει να προσελκυστεί στη γνώση’’, αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα που αναλύονται μέσα από το βιβλίο της όπως την ανατροπή των ρόλων αντρών – γυναικών μέσα στις τελευταίες πέντε δεκαετίες αλλά και τη διαφορά που υπάρχει ακόμα ανάμεσα στην ύπαρξη νομικού πλαισίου και στη μη πρακτική εφαρμογή του. Την παρουσίασης του δικού της τίτλου από τη σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ, η Αντιγόνη Λυμπεράκη την έκλεισε με ένα μήνυμα αφού μίλησε για μια σπατάλη δυνατοτήτων και ενέργειας, αν δεν δούμε το θέμα «Γυναίκες στην Οικονομία», αλλιώς.
Το δικό της βιβλίο «Δημόσιο Χρέος» παρουσίασε στη συνέχεια η Μιράντα Ξαφά, επισημαίνοντας πως για τη συγγραφή του χρειάστηκε να επιστρέψει στην αφετηρία, στην ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη καθώς ήταν απαραίτητο να παρουσιάσει όσα δεν βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, η συγγραφέας ανέφερε πως ένα από τα καίρια ερωτήματα που επιδιώκει να αναλύσει περιεκτικά και εμπεριστατωμένα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της είναι «Τι θα γινόταν ακόμα κι αν μας είχε χαριστεί το χρέος» και «Γιατί μπαίνουμε στον όγδοο χρόνο των Μνημονίων ενώ άλλες χώρες κατόρθωσαν να βγουν από αυτά στον τρίτο χρόνο».
Η Γιούλη Φωκά Καβαλιεράκη παρουσίασε τον τέταρτο από τους νέους τίτλους της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ, «Οικονομική Ψυχολογία». Θέλοντας να βοηθήσει στην πιο βαθιά κατανόηση του θέματος που πραγματεύεται το βιβλίο της τόνισε πόσο σημαντική είναι η μελέτη της συμπεριφοράς στα οικονομικά και σημείωσε πως για να κατανοηθεί η συμπεριφορά θα πρέπει να αναλυθούν κάποιοι παράγοντες που την καθορίζουν όπως η γνωστική πλάνη και οι προκαταλήψεις, αλλά και άλλοι που αποσαφηνίζονται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της.
Η παρουσίαση έκλεισε με την ανακοίνωση των επόμενων τίτλων και συγγραφέων της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν κατ’ιδίαν με τους συγγραφείς και να υπογραφούν τα βιβλία τους.


 

Όλα όσα έγιναν στην επίσημη παρουσίαση των νέων τίτλων της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής
kids reading

Δώρα για το παιδικό πάρτι

Ήρθε η ώρα του παιδικού πάρτι!
Όλοι ξέρουμε πόση οργάνωση χρειάζεται… δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό και –φυσικά– τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.
Αυτό το τελευταίο, αφήστε το πάνω μας!

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία, ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που έχετε καλέσει.
  2. Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα δώρων, με βιβλία επιλεγμένα από εμάς με φροντίδα και αγάπη.
  3. Στο τέλος του πάρτι μοιράστε τα δωράκια στα παιδιά, χαρίζοντας τους έτσι… ακόμα περισσότερη χαρά!

*Στο κάθε σετ περιλαμβάνονται τα βιβλία και χάρτινες σακούλες για τη συσκευασία δώρου.