Δύο Βραβεία στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
Νέα | 15/10/2019


Δύο βραβεία απέσπασαν οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για βιβλία που εκδόθηκαν το 2017, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 
 
Για το 2018 το Βραβείο «Βίτω Αγγελοπούλου» σε συγγραφέα βιβλίου με πληροφοριακά κείμενα (γνώσεων) για παιδιά απονεμήθηκε ομόφωνα στο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Δρ. Σταμάτη Κριμιζή για το βιβλίο Ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα: Από τον Ερμή στον Πλούτωνα σε 50 χρόνια, το οποίο έγραψε σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Πρατικάκη. Το βιβλίο αφηγείται τη διαδρομή του Δρ. Σταμάτη Κριμιζή ο οποίος διατέλεσε επικεφαλής επιστήμονας και αργότερα διευθυντής του τμήματος Διαστημικής στο φημισμένο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και διαδραμάτισε κορυφαίο ρόλο σε ιστορικές αποστολές της NASA όπως τα Voyager 1 και 2, Galileo, Ulysses, Cassini και New Horizons, μεταξύ πολλών άλλων.
 
 
Το βραβείο σε ξένο συγγραφέα, Έλληνα εκδότη και μεταφραστή βιβλίου μεταφρασμένου στα ελληνικά, για παιδιά ή νέους για το 2018 απονεμήθηκε στους William Kamkwamba και Bryan Mealer (συγγραφή) και Αργυρώ Πιπίνη (μετάφραση) για το βιβλίο Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο. Το μυθιστόρημα αναφέρεται στην πραγματική ιστορία του Willian Kamkwamba (Γουίλιαμ Καμκγουάμπα), οποίος γεννήθηκε στο Μαλάουι, σε μια χώρα και σε μια εποχή στην οποία η επιστήμη αποτελούσε μυστήριο και η πείνα και η ξηρασία ήταν καθημερινή πραγματικότητα. Οπλισμένος αποκλειστικά με κάποια ξεχασμένα εγχειρίδια δανεισμένα από τη βιβλιοθήκη του χωριού του και με οδηγό την απίστευτη αποφασιστικότητά του, ο Γουίλιαμ κυνήγησε το πάθος του για την επιστήμη κι έφτιαξε μόνος του μια ανεμογεννήτρια, φέρνοντας για πρώτη φορά ηλεκτρικό ρεύμα στο μικρό χωριό του.
 
Συγχαρητήρια στους συγγραφείς και τη μεταφράστρια για τη βράβευσή τους η οποία επισφραγίζει την μακρά αφοσίωση των Εκδόσεων Παπαδόπουλος στις ποιοτικές εκδόσεις παιδικών βιβλίων.
 

 

Δύο Βραβεία στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για βιβλία που εκδόθηκαν το 2017.

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής