ΤΟ ANIMATION ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΕΥΔΟΞΟΣ | 17/02/2018


Το animation, τέχνη αγαπητή και οικεία στα περισσότερα παιδιά, αποτελεί πρόκληση για το σχολείο του σύγχρονου κόσμου των παραστάσεων και της επικοινωνίας. Για την κατασκευή του χρησιμοποιούνται ετερόκλητα υλικά, εμπλέκονται ποικίλα μέσα και τρόποι, διαφορετικές τεχνικές και η τεχνολογία. Τελευταία, εμφανίζεται ως δράση σε τάξεις των μικρών παιδιών ενώ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ερευνητών.
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τη μελέτη της συμπερίληψης του animation στην εκπαιδευτική διαδικασία σε τρεις τάξεις του νηπιαγωγείου και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς, φοιτητές, ερευνητές και όλους όσους ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση των μικρών παιδιών σήμερα.
Διαδικασίες προσέγγισης της υλικότητας της καρέ-καρέ κινούμενης εικόνας και αξιοποίησής της για την κατασκευή νοήματος, την έκφραση και τη δημιουργία, καταγράφονται και ερμηνεύονται, βήμα βήμα, σε αφηγηματικά εργαλεία της ποιοτικής έρευνας. Σε 14 ιστορίες μάθησης οργανώνεται και διατυπώνεται η πρακτική εμπειρία, η σχέση της διδασκαλίας με τη μάθηση και την ανάπτυξη στην εξέλιξή τους, συνδέεται η πράξη με τη θεωρία, το animation με το πρόγραμμα. Το DVD που βρίσκεται στο βιβλίο περιέχει υλικό τεκμηρίωσης της αφήγησης, ταξινομημένο σε φακέλους: βιντεοσκοπημένες στιγμές μάθησης και δημιουργίες των παιδιών όπως πολυτροπικά κείμενα, ανιματίκ, flip books, storyboards, σενάρια, μικρές ταινίες animation

Κωδικός Ευδόξου: 10359

Το animation, τέχνη αγαπητή και οικεία στα περισσότερα παιδιά, αποτελεί πρόκληση για το σχολείο του σύγχρονου κόσμου των παραστάσεων και της επικοινωνίας.

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής