ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
ΕΥΔΟΞΟΣ | 17/02/2018


Για πολλά χρόνια η ζωή στην Ελλάδα κυλούσε αµέριµνα. Ή σχεδόν αµέριµνα. Και µετά, το 2009, λίγα χρόνια µετά τη θριαµβευτική ένταξή µας στην ευρωζώνη, ήρθε η κρίση. Ή τουλάχιστον έτσι νοµίζαµε στην αρχή. Όµως αυτό που ακολούθησε δεν ήταν απλώς µια οικονοµική κρίση, αλλά µια άνευ προηγουµένου κοινωνικοοικονοµική καταστροφή.
 
Τι ακριβώς συνέβη; Γιατί δεν µπορέσαµε να αντιµετωπίσουµε την κρίση; Γιατί η χώρα βρέθηκε εκτός ελέγχου;
 
Εφτά χρόνια άρνησης της πραγµατικότητας, εφτά χρόνια τυφλής δηµαγωγίας, εφτά χρόνια αστάθειας και αβεβαιότητας που έφεραν την Ελλάδα ένα βήµα πριν την ταπεινωτική εκδίωξή της από την Ευρώπη.
 
Ένα βιβλίο που εξηγεί πώς και γιατί από την κρίση φτάσαµε στην κατάρρευση, καταδεικνύοντας τις µεγάλες ευθύνες του πολιτικού προσωπικού και τις µοιραίες επιλογές της ηγεσίας. Περιγράφει τη διαδροµή από το «λεφτά υπάρχουν» το 2009, στο «δεν συναινώ στο λάθος» το 2011 και το «σκίσιµο των µνηµονίων» το 2015.
 

Κωδικός Ευδόξου: 59377878

Το παρόν βιβλίο ξεδιπλώνει τα περιστατικά των τελευταίων δεκαετιών που μας οδήγησαν αρχικά στην οικονομική κρίση, που γρήγορα εξελίχθηκε σε μια πολύ βαθιά ύφεση και εν τέλει σε μια άνευ προηγουμένου κοινωνική, πολιτική και οικονομική κατάρρευση

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής