heart-iconheart-icon
Η τελευταία αρκούδα – Hannah GoldΚατερίνα Σιδέρη | 25/01/24


Η Έιπριλ είναι μια 11χρονη νεαρή που ζει με τον πατέρα της. Σε ηλικία 4 ετών έχασε τη μητέρα της, μια μητέρα που ο μπαμπάς ισχυρίζεται ότι ήταν φτιαγμένη από ουράνιο τόξο. Είναι ευαίσθητη σαν τη μαμά της και προτιμά τα ζώα από τους ανθρώπους. Ο μπαμπάς της εργάζεται πολλές ώρες, δεν μπορεί να ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας του και η σχέση του με την Έιπριλ είναι φτωχή και περιορισμένη.

Μια πρόταση για το μικρό νησί της Νορβηγίας τον Αρκτικό Κύκλο ή αλλιώς το Νησί των Αρκούδων, θα αλλάξει τη ζωή τους, θα τους φέρει κοντά και θα καταφέρει να ξυπνήσει τον πατέρα από τον λήθαργο που χρόνια έχει υποπέσει.

Η αγάπη της Έιπριλ για μια μικρή αλεπού, το ταξίδι που αποφάσισαν να κάνουν ενάντια σε κάθε λογική, ο Τουρ γιος του καπετάνιου που τους μεταφέρει, η μετεωρολογική έρευνα διάρκειας αρκετών μηνών στην οποία θα ενδώσει ο πατέρας και η ενασχόληση της νεαρής με την εξερεύνηση του άγνωστου τόπου, είναι η εισαγωγή του αναγνώστη στον όμορφο και συναισθηματικό κόσμο του βιβλίου.

Η συνέχεια είναι συναρπαστική. Μια συνάντηση γεμάτη δέος, ένα πεινασμένο, τραυματισμένο, ταλαιπωρημένο και απελπισμένο άγριο ζώο, ο καθαρισμός της ακτής από σκουπίδια και πλαστικά, τα μπισκότα με φυστικοβούτυρο που ξετρελαίνουν τον Αρκούδο, η επικίνδυνη αφαίρεση του πλαστικού από το πόδι που του προκαλεί πόνο και μια δυνατή φιλία που γεννιέται μεταξύ τους, θα συγκινήσουν τον αναγνώστη.

Μπορεί να γεννηθεί φιλιά ανάμεσα σε ένα άγριο ζώο και ένα παιδί;

Είναι εύκολο να επικοινωνήσουν και αν ναι με ποιον τρόπο;

Ο ήλιος του μεσονυκτίου, ένα ξέσπασμα ξέχειλο από θυμό από την πλευρά του πατέρα, ο καλπασμός πάνω στη ράχη του άγριου ζώου που θα μείνει στην Έιπριλ αξέχαστη, οι χιλιάδες εικόνες που θα καταγραφούν στη μνήμη της, η εξάσκηση στους βρυχηθμούς, η ανιδιοτελής μεταξύ τους αγάπη που τους τυλίγει όλο και περισσότερο, η αίσθηση ότι πετά στα σύννεφα κάθε φορά που σκαρφάλωνε στην πλάτη του αγαπημένου της φίλου και η για πολλούς αδύνατη κατάκτηση της κορυφής του βουνού, προκαλούν δέος και χαρά στον αναγνώστη που αδημονεί για τη συνέχεια.

Οι μήνες περνούν και η επιστροφή τους στο άλλοτε σπίτι τους, πλησιάζει. Το τέλος του βιβλίου είναι άκρως συναισθηματικό, μιας και πατέρας και κόρη αλλάζουν ρότα στην κοινή ζωή τους γράφοντας μια νέα σελίδα στις αναμνήσεις τους, ένα ζώο επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε, μια παιδική φιλία ανθίζει και πολλά μηνύματα σχετικά με τη διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος κατακλύζουν τον αναγνώστη, ελπίζοντας στην ευαισθητοποίηση και τον σεβασμό του.

Προτείνεται για παιδιά ηλικίας από 9 και άνω.

Η Hannah Gold μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου τα βιβλία, τα ζώα και η ομορφιά της φύσης ήταν πάντα παρόντα, κι έτσι τώρα γράφει με πάθος ιστορίες που αφηγούνται την αγάπη της για τον πλανήτη. Μια φορά έτρεξε στον μαραθώνιο του Λονδίνου, μια άλλη φορά είδε να γεννιούνται γατάκια κάτω από κρεβάτι της και δίδασκε για πάνω από δέκα χρόνια σε διάφορα μέρη του κόσμου.Η Χάνα ζει τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη χελώνα της, τη γάτα της και τον σύζυγό της και, όταν δεν γράφει, αναζητά τη νέα της ιστορία με ήρωα κάποιο μεγάλο ζώο και βέβαια κάνει εξάσκηση στον βρυχηθμό της.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Πηγή: tovivlio.net

Tags:
Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής
kids reading

Δώρα για το παιδικό πάρτι

Ήρθε η ώρα του παιδικού πάρτι!
Όλοι ξέρουμε πόση οργάνωση χρειάζεται… δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό και –φυσικά– τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.
Αυτό το τελευταίο, αφήστε το πάνω μας!

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία, ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που έχετε καλέσει.
  2. Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα δώρων, με βιβλία επιλεγμένα από εμάς με φροντίδα και αγάπη.
  3. Στο τέλος του πάρτι μοιράστε τα δωράκια στα παιδιά, χαρίζοντας τους έτσι… ακόμα περισσότερη χαρά!

*Στο κάθε σετ περιλαμβάνονται τα βιβλία και χάρτινες σακούλες για τη συσκευασία δώρου.