Συγγραφέας

Μπότσιου Ε. Κωνσταντίνα

Η Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου είναι διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Tübingen της Γερμανίας (magna cum laude).

Δίδαξε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Ειδική Επιστήμων και ως Λέκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας.

Από το 2008 διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το 2011-12 υπηρέτησε ως Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος. Από το 2012 έως το 2015 διετέλεσε Αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Διηύθυνε ερευνητικά και επιστημονικά προγράμματα στην Έδρα Jean Monnet για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση του Πανεπιστημίου Tübingen, στο ΕΛΙΑΜΕΠ, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου υπηρέτησε ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια, στο Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Διηύθυνε τη σύνταξη του περιοδικού Φιλελεύθερη Έμφαση (2001-2011) και τις σειρές Yearbook και European and International Affairs του εκδοτικού οίκου Springer (2009-2011). Έχει συνεργαστεί ως συντονίστρια εκδόσεων και κριτής με πολλλά ελληνικά και διεθνή περιοδικά, ενώ έχει επίσης συμμετάσχει σε ιστορικά ντοκυμαντέρ για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διδάξει στη Σχολή Ναυτικού Πολέμου, στη Σχολή Εθνικής ‘Aμυνας και στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Έχει συμμετάσχει ως μέλος στο Εφορευτικό Συμβούλιο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών και στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Kοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής διετέλεσε συντονίστρια Εκδόσεων και Ερευνητικών προγραμμάτων (2001-2009), Γενική Διευθύντρια (2009-2011) και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (2011-2014).

Έχει τιμηθεί με το βραβείο «Στρατής Ανδρεάδης» και το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών.

Έχει διατελέσει μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Centre for European Studies (2011-2014) και εταίρος του Προγράμματος Διεθνών Σχέσεων Νότιας Ευρώπης των Ερευνητικών Κέντρων IDEAS, Διεθνών Σχέσεων, Διπλωματίας και Στρατηγικής του London School for Economics.

Μιλά αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά.

Η Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου διευθύνει από το 2017 τη σειρά βιβλίων ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ των Εκδόσεων Παπαδόπουλος.

Δεν βρέθηκε κανένα προϊόν που να ταιριάζει με την επιλογή σας.