Συγγραφέας

Lewis Michael

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Michael Lewis γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη το 1960. Σπούδασε ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Princeton και στη συνέχεια οικονομικά στο London School of Economics. Σε ηλικία 24 ετών προσελήφθη από τη Salomon Brothers και, ως πωλητής ομολόγων, βρέθηκε πολύ σύντομα να διαχειρίζεται λογαριασμούς εκατομμυρίων δολαρίων. Λίγα χρόνια αργότερα, ωστόσο, επιλέγει να αφήσει την καλά αμειβόμενη θέση του και, ως συγγραφέας πλέον, να μιλήσει ανοιχτά για τις εμπειρίες του στη Γουόλ Στριτ. 

Παράλληλα με το ιδιαίτερα επιτυχημένο συγγραφικό του έργο, ο Lewis εργάζεται ως αρθρογράφος, ειδικευμένος σε οικονομικά θέματα: στη χώρα μας αίσθηση προκάλεσε το άρθρο του με τίτλο  "Φοβού τους Έλληνες ομόλογα φέροντες" που δημοσιεύθηκε το 2010 στο περιοδικό Vanity Fair.
Έχοντας πλέον στο ενεργητικό του περισσότερα από 15 ευπώλητα βιβλία, όπως το Μεγάλο σορτάρισμα (έκδ. 2010) και Μπούμερανγκ (έκδ. 2011) (και τα δύο από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος), ο Lewis συνεχίζει να εστιάζει με το ίδιο πάντα αναλυτικό και κριτικό πνεύμα – αλλά και καυστικό χιούμορ – σε διάφορες πτυχές της σύγχρονης κοινωνίας και οικονομίας. Η Μεγάλη ανατροπή θεωρείται από κάποιους το καλύτερο έως τώρα βιβλίο του.
 

Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων