Συγγραφέας

Barbeau Philippe

Ο Philippe Barbeau γεννήθηκε στο Μπλουά της Γαλλίας το 1952. Ολοκλήρωσε σχεδόν όλες τις σπουδές του εκεί και εργάστηκε ως δάσκαλος για πολλά χρόνια. Τρέφοντας μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και τον αυθορμητισμό τους, η δουλειά του τον έφερε ακόμα πιο κοντά σε αυτά.
Πρωτοεμφανίστηκε στον χώρο του παιδικού βιβλίου το 1986 και έκτοτε έχει γράψει δεκάδες βιβλία. Με τις ιστορίες του απευθύνεται στα παιδιά που τόσο αγαπά, με την ελπίδα ότι θα τα κάνει να γελάσουν, να σκεφτούν, να συγκινηθούν. Για τον Philippe, η παιδική λογοτεχνία είναι μια ατέλειωτη χώρα προς εξερεύνηση. Γι’ αυτό, ψάχνοντας διαρκώς την επόμενή του περιπέτεια, γράφει παραμύθια, μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, κοινωνικές ιστορίες, κατασκοπικές, διηγήματα κάθε είδους… ακόμα και ποίηση!
Η συγγραφή, φυσικά, καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του, ωστόσο αγαπά επίσης το ποδήλατο, τα τριαντάφυλλα, τα ψάρια, τη φωτογραφία… Πάνω από όλα, όμως, αγαπά τους ανθρώπους, και η δουλειά του του επιτρέπει να γνωρίζει πολλούς∙ γι’ αυτό είναι ευγνώμων.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος