Συγγραφέας

Spelman Cornelia Maude

Η Cornelia Maude Spelman εργάστηκε πολλά χρόνια ως παιδοψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός πριν στραφεί αποκλειστικά στο γράψιμο. Έχει γράψει 11 βιβλία σχετικά με τη σπουδαιότητα των συναισθημάτων στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών. Έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις και βραβεία, και τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, κινεζικά, κορεατικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ελληνικά, αραβικά. Η Spelman αντλεί υλικό για επεξεργασία από προσωπικές ιστορίες, αφηγήσεις και ημερολόγια –ειδικότερα γυναικών και κοριτσιών. Η ίδια κρατά ημερολόγιο ανελλιπώς εδώ και τριάντα δύο χρόνια (τώρα είναι στον τόμο 163), το οποίο, μαζί με εκείνο της μητέρας της, έχει κατατεθεί στα αρχεία στη βιβλιοθήκη Σλέσιντζερ στο τμήμα της Ιστορίας των Γυναικών στην Αμερική του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Είναι μητέρα ενός γιου και μιας κόρης, έχει τρία εγγόνια και ζει με τον άντρα της, συγγραφέα και καθηγητή πανεπιστημίου, στο Έβανστον του Ιλινόις.
Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία της Όταν μου λείπεις, Όταν φοβάμαι, Όταν θυμώνω, Όταν ζηλεύω, Όταν νοιάζομαι για τους άλλους, Όταν λυπάμαι και Όταν είμαι ο εαυτός μου, όλα έκδοση 2009, στη σειρά Τα Συναισθήματά Μου.

Προβάλλονται και τα 7 αποτελέσματα