Συγγραφέας

Sandén Mårten

Ο MÅRTEN SANDÉN γεννήθηκε στη Στοκχόλμη το 1962 και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας στην πανεπιστημιούπολη Λουντ, στη νότια Σουηδία. Ασχολείται αποκλειστικά με το γράψιμο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, από τότε που έκλεισε τα είκοσι.
Ο Sandén ξεκίνησε ως επαγγελματίας τραγουδοποιός για δισκογραφικές εταιρείες στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α., κι άρχισε να γράφει παιδικά βιβλία στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Το 1999 κυκλοφόρησε η σειρά μυστηρίου The Petrini Detectives, για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Από τότε έχει γράψει γύρω στα τριάντα παιδικά βιβλία κάθε είδους, από εικονογραφημένα βιβλία έως βιβλία για παιδιά ηλικίας 13-18 ετών. Η δουλειά του έχει μεταφραστεί στα δανέζικα, τα γερμανικά, τα ρωσικά και τα αγγλικά.
Ο Mårten Sandén είναι μέλος της The Swedish Academy of Children’s Book Writers και της The Swedish Crime Writers’ Academy.  Ζει στη Στοκχόλμη με τη γυναίκα και την κόρη του. Το Νοέμβριο του 2015 κέρδισε το Αstrid Lindgren Prize για τα συμβολή του στην παιδική και εφηβική λογοτεχνία.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος