Συγγραφέας

Said S. F.

Ο SF Said γεννήθηκε στον Λίβανο το 1967 αλλά ζει στο Λονδίνο από τα 2 του χρόνια. Ολοκλήρωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, Varjak Paw, το 2003, όσο εργαζόταν μεταξύ άλλων ως συντάκτης ομιλιών για τον πρίγκιπα διάδοχο της Ιορδανίας και ως δημοσιογράφος καλλιτεχνικής ύλης. Το ντεμπούτο του έχει πλέον μεταφραστεί σε 14 γλώσσες, έχει διασκευαστεί σε θεατρικό έργο και σε όπερα, ενώ η κινηματογραφική του μεταφορά βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Ακολούθησαν τα The Outlaw Varjak Paw (2005) και Phoenix (2013), το καθένα συνοδευόμενο από διακρίσεις και βραβεία.
Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει το πρόσφατό του Tyger ως το καλύτερο βιβλίο του μέχρι στιγμής. Οι κριτικοί φαίνεται να συμφωνούν και να επαυξάνουν, αφού οι Guardian, Times και Sunday Times το ξεχώρισαν ως βιβλίο της χρονιάς για το 2022.
Ενεργός στον ευρύτερο κόσμο της λογοτεχνίας και των τεχνών, ο SF έχει διατελέσει μέλος κριτικής επιτροπής βραβείων όπως αυτό της Guardian για την παιδική λογοτεχνία και έχει εκφωνήσει ομιλίες στο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και στο BBC Radio 4. Εκτενέστατα, τέλος, έχει αρθρογραφήσει περί παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας για λογαριασμό της Guardian και της Daily Telegraph.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος