Συγγραφέας

Naziran & Mercier Célia

 
Η Ναζιράν είναι μια νεαρή γυναίκα από ένα χωριό του Πακιστάν. Η ζωή της θα γίνει πραγματική κόλαση όταν, στα δεκατρία της χρόνια, την παντρεύουν και πηγαίνει να ζήσει στο χωριό του άντρα της. Κάθε μέρα της είναι ένας εφιάλτης, με αποκορύφωμα τη στιγμή που, στα είκοσι δύο της χρόνια, θα δεχτεί επίθεση με βιτριόλι από τον δεύτερο σύζυγό της. Με τη στήριξη του Ιδρύματος Επιζώντων από Επιθέσεις με Οξύ, η υπόθεση της Ναζιράν θα φτάσει στο δικαστήριο. Εντούτοις, δεν έχει εκδικαστεί ακόμη.
Η Célia Mercier είναι Γαλλίδα δημοσιογράφος. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Αίγυπτο, στην Τουρκία και στην Ινδονησία. Σπούδασε στο Παρίσι και κατόπιν ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου με την ιδιότητα της δημοσιογράφου. Το 2003 ανακάλυψε το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, όπου εγκαταστάθηκε. Δούλεψε για τις εφημερίδες Le Soir και Liberation. Γράφει σε διάφορα έντυπα και επίσης ετοιμάζει τηλεοπτικά ρεπορτάζ με αντικείμενο αυτές τις δύο χώρες.
Το βιβλίο Ναζιράν – Καμένη από οξύ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος (έκδ. 2012), είναι το πρώτο της βιβλίο.
Πηγή: Βιβλιονέτ 

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος