Συγγραφέας

Markopolos Harry

 
Ο Χάρι Μαρκόπολος, Έλληνας τρίτης γενιάς, γεννήθηκε το 1956 στην Πενσιλβάνια. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Loyola College του Μέριλαντ, απ’ όπου αποφοίτησε το 1981, και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα χρηματοοικονομικά στο Boston College. Υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό όπου πήρε τον βαθμό του ανθυπολοχαγού πεζικού και είναι απόφοιτος πολλών μεταπτυχιακών στρατιωτικών σχολών. Το 1996 έλαβε τον τίτλο του ορκωτού χρηματοοικονομικού Αναλυτή και το 2008 την ιδιότητα του πιστοποιημένου ερευνητή χρηματοοικονομικής απάτης. Από το 2002 έως το 2003 χρημάτισε πρόεδρος της Ένωσης Χρηματιστηριακών Αναλυτών Βοστόνης, η οποία αριθμεί τέσσερις χιλιάδες μέλη. Συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών Διαχείρισης Κινδύνων και της Συμμαχίας Ποσοτικών Αναλυτών για τα Εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά, την Παιδεία και τη Γνώση.
Για ένα διάστημα εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία ανήκε μεγάλη αλυσίδα εστιατορίων, και από το 1987, με την πρόσληψή του στην εταιρεία Makefield Scurities, αρχίζει η πορεία του στον κόσμο της αμερικανικής χρηματοοικονομικής αγοράς. Το 2004 αποφάσισε να εγκαταλείψει τον κλάδο, θέτοντας αποκλειστικό σκοπό του τη διερεύνηση υποθέσεων απάτης σε εταιρείες του χρηματοοικονομικού και του υγειονομικού κλάδου που περιλαμβάνονται στο Fortune 500, τη λίστα των 500 μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ. Ο Χάρι Μαρκόπολος φέρνει ενώπιον του υπουργείου Δικαιοσύνης, της εφορίας και άλλων αρμόδιων φορέων υποθέσεις απάτης που υπάγονται σε προγράμματα πληροφοριοδοτών.
Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το βιβλίο του Κανείς δεν ήθελε ν’ ακούσει (έκδ. 2010), το οποίο περιγράφει την εμπειρία του από την πολύκροτη υπόθεση χρηματιστηριακής απάτης που έγινε γνωστή, το 2000, ως «υπόθεση Μάντοφ».

 

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος