Συγγραφέας

Δαρλάση Αγγελική

 Η Αγγελική Δαρλάση γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα, όπου και ζει. Ακολούθησε θεατρικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές στις παραστατικές τέχνες στο Central School of Speech and Drama, του Λονδίνου. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα συγγραφής στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Το 2000 πραγματοποίησε το συγγραφικό της ντεμπούτο γράφοντας αρχικά θεατρικά έργα και ήδη με το πρώτο της θεατρικό κείμενο, Η μυστική συνταγή της Φραντσέσκα Ντρίμερ, βραβεύτηκε στον Διαγωνισμό Συγγραφής για Νέους Έλληνες Θεατρικούς Συγγραφείς, ενώ άλλο έργο της, η Πόλη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, διακρίθηκε με έπαινο στον Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου του ΚΘΒΕ.

Το 2005 κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας με το πρώτο της μυθιστόρημα για μεγάλα παιδιά, ενώ το 2010 το δεύτερο μυθιστόρημά της τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Βιβλίου για μεγάλα παιδιά και εφήβους το οποίο απονέμει ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα, IBBY).
Έχει σκηνοθετήσει θέατρο, μεικτά θεάματα, μουσικές συναυλίες και είναι από τα ιδρυτικά μέλη της «ομάδας θεάματος Η ¶λλη ΠΛεΥρΑ’» και της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας Puzzlemusik.
Διδάσκει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το μάθημα «Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής». Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το βιβλίο της Το δέντρο που είχε φτερά (2010).

 

Δεν βρέθηκε κανένα προϊόν που να ταιριάζει με την επιλογή σας.