Συγγραφέας

Αλεξοπούλου-Πετράκη Φραντζέσκα

Η Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Σκηνογραφίας- ενδυματολογίας, της Ανωτέρας Σχολής Κινηματογράφου Λ. Σταυράκου, όπου και τιμήθηκε με το Α’ βραβείο ενδυματολογίας για τη μικρού μήκους ταινία ΑΜΟ-AMAS-AMAT.
Επίσης, έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Παιδαγωγών-Νηπιαγωγών του ΙΕΚ Σωτηροπούλου. Εργάστηκε ως σκηνογράφος – ενδυματολόγος και βοηθός σκηνοθέτη για αρκετά χρόνια στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο. Ειδικότερα, οργάνωσε τα σκηνικά – κοστούμια για παιδικές παραστάσεις, ανέλαβε τα σκηνικά για εορταστικές εκπομπές του τηλεοπτικού καναλιού Mega και έκανε την οργάνωση παραγωγής της ρόκ όπερας του Μίμη Πλέσσα “Ορφέας και Ευριδίκη”, που ανέβηκε στο θέατρο Λυκαβητού. Τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια εργάστηκε στο χώρο του παιδικού βιβλίου (Εκδόσεις Παπαδόπουλος) ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ.
Κατοικεί στην Πεύκη με τον σύζυγο και τους δύο γιούς της και στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την Ικεμπάνα (ιαπωνική παραδοσιακή ανθοδετική τέχνη).

Το πρώτο της εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο “Φίλοι; Φως-Φανάρι!” (2005), τιμήθηκε με το βραβείο Πηνελόπης Μαξίμου (προσχολικής -πρωτοσχολικής ηλικίας) από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού και το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης (εικονογράφος : Μαρία Τζαμπούρα). Ακόμα, το συγκεκριμένο βιβλίο έχει την τιμή να αναφέρεται στο 2ο κατάλογο βιβλίων της “Σταυροφορίας” ενημέρωσης εκπαιδευτικών με θέμα “Η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας”, δηλαδή στον κατάλογο για “Παιδικά και Εφηβικά βιβλία που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στην αναπηρία”
(http://www.disabled.gr/lib/?p=19472#more-19472)  που βρίσκεται στο site “Αναπηρία ΤΩΡΑ” – www.disabled.gr.
Το δεύτερό της βιβλίο με τίτλο “Θέλω να γίνω ήρωας!” (2007) ήταν ένα από τα εννιά παιδικά βιβλία της short list των βραβείων του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω.  

Το τρίτο της βιβλίο (Οκτώβριος 2008) με τον τίτλο “Δωροβροχή” είναι χριστουγεννιάτικο και έχει επενδυθεί μουσικά (με ειδικά γραμμένους στίχους και μουσική) από την Μαρία Ευαγγελάτου.
Το τέταρτο, οικολογικό (2009) με τίτλο “Ο πλανήτης εκπέμπει SOS” και συνοδεύεται από ένα κείμενο με τις σκέψεις της Ελένης Σβορώνου για το θέμα.

Το πέμπτο βιβλίο της “Ένα, δύο, τρία, ζήτω η οικονομία” μοιράστηκε σε πάνω από 30.000 παιδιά από την AlphaBank και έχει θέμα την οικονομία και αποταμίευση.
Το έκτο βιβλίο της “Όνειρα και Ελπίδες” είναι μια Ειδική Έκδοση του Σύλλογου Φροντίδα (για παιδιά με εγκεφαλικές παθήσεις www.frodida.gr) έχει θέμα τα SpecialOlympics και φτιάχτηκε ειδικά για τους μικρούς αυτούς ήρωες. Έχει ήδη ξεπεράσει τα 15.000 αντίτυπα. Και το επόμενο βιβλίο της, το “Μια πιο ωραία πεταλούδα” που είναι παραγωγής των Εκδόσεων Παπαδόπουλος, κυκλοφόρησε από τον Σύλλογο Φροντίδα τον Δεκέμβριο του 2013. Το βιβλίο της “Φίλοι; Φως φανάρι”, αγοράστηκε από την Ελβετία και κυκλοφορεί (Μάιος 2013) στη γερμανική γλώσσα.
Επίσης από 1/3/13, στο βραβευμένο blog της Φιλαναγνωσίας φιλοξενείται η ιστορία “Ταξίδι στ’ άστρα”. (http://filanagnosiaprogram.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7.html)
Το νέο της βιβλίο “Θέλω πάντα να γελάς” κυκλοφορεί από τον Μάιο του 2014.

Συμμετείχε επίσης στο συλλογικό έργο της GreekIbby «Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο» (2015).

“Ονειρεύομαι με μάτια ανοικτά ”(Σεπτ.2015). Λατρεύει τα παιδιά, τα όνειρα και τον ήλιο.
 

Προβολή όλων των 5 αποτελεσμάτων