heart-iconheart-icon
Τι είναι το πρόγραμμα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ανακοινώνουν και προσκαλούν εσάς και τους μαθητές σας να συμμετάσχετε στο νέο, διαδραστικό και διαθεματικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δημιουργικής Ανάγνωσης. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της χώρας και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενισχύσει στα παιδιά την καλή σχέση με την ανάγνωση η οποία είναι καθοριστικής σημασίας στην βελτίωση της γλωσσικής έκφρασης ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί την κρίση, διεγείρει τη φαντασία και τη συνδυαστική σκέψη. Παράλληλα, παρακινεί τα παιδιά στη γνωριμία με σύγχρονους και κλασικούς συγγραφείς, έλληνες και ξένους ενώ η δημιουργική ανάγνωση ενισχύει τη σύνδεση των παιδιών με τις σκέψεις, τα συναισθήματα, καθώς επίσης με κοινωνικά και προσωπικά θέματα που απασχολούν τα ίδια και τους συνομήλικούς τους.

Επίσης, μπορεί να λειτουργήσει άρτια ως ένα διαδραστικό και βιωματικό πρόγραμμα το οποίο καλλιεργεί στους μαθητές την ομαδική δημιουργία, την ικανότητα αξιοποίησης του συνόλου των γνωστικών αντικειμένων, τη σύνδεση της παλιάς με τη σύγχρονη εποχή, καθώς αντιλαμβάνονται ότι ένα λογοτεχνικό ανάγνωσμα μπορεί να αποτελέσει μεγάλη απόλαυση και εμπειρία.  

Στο παρόν πρόγραμμα δημιουργικής ανάγνωσης έχουν συμπεριληφθεί σημαντικά βιβλία, κλασικών και σύγχρονων δημιουργών με τις ιστορίες και τους ήρωες των οποίων τα παιδιά ταυτίζονται και αγαπούν. Κατά τη δημιουργική ανάγνωση των βιβλίων τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν με τους ήρωες, να τους συμπαθήσουν ακόμη περισσότερο, να ανατρέψουν τις ιστορίες τους, να μπουν στις ζωές τους, στους μύθους τους και να τους ζωντανέψουν.

Το πρόγραμμα αυτό στηρίζει και μπορεί να αποτελέσει μέρος του προγράμματος Φιλαναγνωσίας ενώ ταυτόχρονα είναι σε συνάρτηση με σημαντικά πεδία που μπορούν να αναλυθούν στην Ευέλικτη Ζώνη, λειτουργώντας βοηθητικά στο δικό σας έργο. Ταυτόχρονα γίνεται για τα παιδιά ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα που όμως δημιουργεί την οικειότητα και την άνεση με τα λογοτεχνικά βιβλία και τις βιωματικές δραστηριότητες.

ΠΟΙΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ
Τα τμήματα και όσοι μαθητές τμημάτων, από το νηπιαγωγείο έως την Στ’ τάξη Δημοτικού, επιθυμούν και δηλώσουν την συμμετοχή τους έως τις 30 Ιανουαρίου 2015. 

 

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γιάννης Σ. Παπαδάτος , επίκ. καθηγητή Παν/μίου Αιγαίου

‘Aντα Κατσίκη – Γκίβαλουομότιμη καθηγήτρια Παν/μίου Αθηνών

Λήδα Βαρβαρούση, Εικονογράφος – Συγγραφέα

Κατερίνα Τριανταφύλλου, Υπεύθυνη Εκδόσεων

 

ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ

Οι μαθητές α’ τάξης και του νηπιαγωγείου κερδίζουν από ένα βιβλίο χωρίς τη διαδικασία της κλήρωσης ενώ οι ζωγραφιές θα επιλεχθούν ώστε να γίνουν ηλεκτρονικά, συλλογική έκθεση ζωγραφικής στην ιστοσελίδα μετά από την σύμφωνη γνώμη σας. Οι μαθητές Β΄ – Στ΄ τάξεων θα μπουν στη διαδικασία της κλήρωσης και θα κληρωθεί ένας μαθητής από κάθε τάξη, όλων των σχολείων (εφόσον υπάρχουν σωστές απαντήσεις σε κάθε τμήμα) ο οποίος θα κερδίσει ένα βιβλίο της επιλογής του από τον κατάλογό μας ενώ όλοι οι μαθητές θα κερδίσουν διαδραστικές αφίσες και αναμνηστικά δώρα. Οι ομαδικές συμμετοχές θα μπουν στην κλήρωση, ώστε 5 τμήματα να κερδίσουν μεγάλα δώρα για την τάξη τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.epbooks.gr στην κατηγορία “1ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δημιουργικής Ανάγνωσης” ή επικοινωνήστε μαζί μας στα email (m.liakopoulos@epbooks.grm.gerosideri@epbooks.gr και στο τηλέφωνο 2102816134 (εσ. 826 & 817) με τον κο Μάριο Λιακόπουλο ή την κα Μαρία Γεροσίδερη.

Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής
kids reading

Δώρα για το παιδικό πάρτι

Ήρθε η ώρα του παιδικού πάρτι!
Όλοι ξέρουμε πόση οργάνωση χρειάζεται… δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό και –φυσικά– τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.
Αυτό το τελευταίο, αφήστε το πάνω μας!

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία, ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που έχετε καλέσει.
  2. Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα δώρων, με βιβλία επιλεγμένα από εμάς με φροντίδα και αγάπη.
  3. Στο τέλος του πάρτι μοιράστε τα δωράκια στα παιδιά, χαρίζοντας τους έτσι… ακόμα περισσότερη χαρά!

*Στο κάθε σετ περιλαμβάνονται τα βιβλία και χάρτινες σακούλες για τη συσκευασία δώρου.