Εικονογράφος

Γιοβάνης Τόμεκ

Εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Γεννήθηκε στην Πολωνία και είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, με ειδικότητα το animation.

Δημιουργός του άλμπουμ Ωχ Θεέ Μου!!! και της κόμικς σειράς Κουλούρι (Jemma Press) (βραβείο ΕΒΓΕ). Εικονογράφησε το μυθιστόρημα …και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα της Μυρτώς Γεωργίου-Νίλσεν (βραβείο ΕΒΓΕ). Εικονογραφεί βιβλία για παιδιά και νέους. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα έργα του έχουν βραβευθεί στα ΕΒΓΕ, στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς και σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Ιδρυτικό μέλος της ομάδας The Very Closed Circle.

Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο χώρο του animation σαν animator, storyboard artist, layout supervisor και σκηνοθέτης συμμετέχοντας σε σειρές κινούμενων σχεδίων, ταινίες μεγάλου μήκους, διαφημιστικά και τίτλους τηλεοπτικών σειρών και προγραμμάτων.

Έχει εικονογραφήσει τη σειρά Πριγκίπισσα Αθηνά της Στέλλας Κάσδαγλη, Ο Γάμος του Κοντοπίθαρου (έπαινος ΕΒΓΕ) και Ο Κοντοπίθαρος και η εξαφάνιση των διδύμων της Σοφίας Νέμα, Ο Γουργούρης της Τασούλας Επτακοίλη, Το Κόκκινο Θηρίο της Αγάπης Παπουτσάκη και Τα Πέντε Αδέρφια του Γιάννη Σερβετά (Βραβείο Public), όλα για τις Εκδόσεις Πατάκη. Έχει εικονογραφήσει επίσης τα βιβλία Θησέας για Μία Εβδομάδα του Πάμου Ιωαννίδη (Εκδόσεις Κέδρος) και Πως Λες «Μπορώ» Όταν το Γράφεις Λάθος του Γιώργου Καβούκα (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).

Σχεδιάζει επίσης τις κόμικ στριπ σειρές Οι Αναγνώστες (Εκδόσεις Πατάκη) και την Αστυνόμο Νιανιά (Ταλκ free press). Και τα δύο βραβεύθηκαν στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2022.

Το 2022 άνοιξε τον προσωπικό του πολυχώρο Tomek*SPACE όπου εργάζεται, δημιουργεί / εκθέτει τα έργα του και παραδίδει μαθήματα κόμικς για παιδιά και νέους.

Website: www.tomek.gr
Facebook: https://www.facebook.com/TomekGiovanisAthens
Instagram: https://www.instagram.com/tomekgiovanis/

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος