Εικονογράφος

Palacio R.J.

Η Raquel J. Palacio είναι η συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ σέλερ Θαύμα, ενός μυθιστορήματος που μεταφράστηκε σε σαράντα πέντε γλώσσες και πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ιστορία του δεκάχρονου Όγκι Πούλμαν, ενός αγοριού που γεννήθηκε με μια σοβαρή παραμόρφωση στο πρόσωπο, κέρδισε περισσότερα από είκοσι πολιτειακά βραβεία καθώς και το E.B. White Read Aloud Award και βρέθηκε στη βραχεία λίστα του Carnegie Medal Award. Το Θαύμα διέδωσε παντού ένα μήνυμα καλοσύνης και ανεκτικότητας και ενέπνευσε το κίνημα «Διαλέγω καλοσύνη» που υιοθετήθηκε από σχολεία και σχολικές τάξεις στις ΗΠΑ. Το Θαύμα έγινε επίσης κινηματογραφική ταινία.
Η R.J. Palacio γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη όπου με την ελπίδα να βαδίσει στα βήματα των αγαπημένων της συγγραφέων-εικονογράφων, του Antoine de Saint-Exupery, του Maurice Sendak και της Ingri D’ Aulaire, σπούδασε εικονογράφηση βιβλίων στο High School of Art and Design και στο Parsons School of Design. Πριν γράψει το Θαύμα εργαζόταν ως καλλιτεχνική διευθύντρια και σχεδιάστρια εξώφυλλων. Με το Είσαι ένα θαύμα, που βασίζεται στο μυθιστόρημά της, εκπληρώνει το όνειρό της να γράψει και να εικονογραφήσει ένα δικό της βιβλίο.
Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ κυκλοφορούν επίσης το Θαύμα και το Ο Όγκι & εγώ: τρεις ΘΑΥΜΑσιες ιστορίες. Ζει στο Μπρούκλιν, όπου περιτριγυρίζεται από μαγικούς υδάτινους πύργους, μαζί με τον άντρα της, τα δυο αγόρια τους και τα δυο σκυλιά τους.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος