heart-iconheart-icon
VISITS

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος προτείνουν επισκέψεις συγγραφέων, εικονογράφων και θεατρικών εμψυχωτών που βασίζονται σε νέες αλλά και παλαιότερες εκδόσεις μας. Οι παρουσιάσεις αυτές είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη αναγνωστική εμπειρία στους συμμετέχοντες μέσα από ευφάνταστες δραστηριότητες και ουσιαστική διαδραστική επικοινωνία ανάμεσα στον συντονιστή και τους μαθητές. Ο σκοπός των παρουσιάσεων είναι διττής σημασίας, αφενός συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης μέσα από την επαφή με το κείμενο, αφετέρου δημιουργώντας καλλιτεχνικά ερεθίσματα μέσα από την επαφή και την ανάλυση των στοιχείων της εικονογράφησης. Κύριο μέλημά μας είναι η κάθε εκδήλωση να αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία για το παιδί, που θα δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον έκφρασης και δημιουργίας κατά τη διάρκεια της επαφής με τον συντονιστή αλλά και θα ανοίξει τον δρόμο ώστε το σημερινό παιδί να γίνει ένας μελλοντικός αναγνώστης.

Είναι σημαντικό πριν προσκαλέσετε έναν συγγραφέα, εικονογράφο ή παιδαγωγό στο σχολείο σας να γνωρίζετε το έργο του δημιουργού. Πέρα από την επιλογή ενός αγαπημένου συγγραφέα ή βιβλίου, βασικός παράγοντας για μια επιτυχημένη επίσκεψη είναι τα βιβλία να ταιριάζουν ηλικιακά με τα παιδιά της τάξης σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και βιβλία για συγκεκριμένα θέματα που θα θέλατε να προσεγγίσετε με τα παιδιά λόγω της δυναμικής της τάξης σας, της εκπαιδευτικής ύλης ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο εσείς θεωρείτε ιδιάζουσας σημασίας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε τις ανάγκες της τάξης σας και να σχεδιάσουμε από κοινού την επίσκεψη του αγαπημένου σας δημιουργού.

εικόνα
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η επίσκεψη ενός συγγραφέα, εικονογράφου, εμψυχωτή;

Μέσα από δημιουργικές, διαδραστικές δραστηριότητες τα παιδιά ανακαλύπτουν το βιβλίο και μαθαίνουν τον συγγραφέα και το έργο του. Ο κάθε συγγραφέας έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να επικοινωνεί το έργο του με τους αναγνώστες, έτσι αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σάς προτρέπουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να λυθούν τυχόν απορίες σας σχετικά με την εκδήλωση. Η φιλοσοφία μας είναι κάθε εκδήλωση να πλαισιώνεται με ευφάνταστες δράσεις από παιχνίδια γνώσεων ή θεατρικό παιχνίδι αλλά και να εμπλουτίζεται η ανάγνωση με άλλα είδη τεχνών όπως η μουσική, η ζωγραφική κ.ά.

Τι πρέπει να κάνει το σχολείο πριν την εκδήλωση;

Προτείνουμε πάντα στα σχολεία να έχουν έρθει οι μαθητές σε επαφή με το βιβλίο ή τα βιβλία του συγγραφέα για τον οποίο γίνεται η εκδήλωση, είτε διαβάζοντας ολόκληρο ένα ή περισσότερα έργα του είτε κάποια αποσπάσματα από το έργο του, καθώς επίσης και να προσεγγίσουν τη θεματική του κάθε βιβλίου μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Όσο μεγαλύτερη είναι η επαφή με το έργο του συγγραφέα πριν την εκδήλωση τόσο πιο επιτυχημένη θα είναι και η επαφή των παιδιών με τον δημιουργό ή τον εμψυχωτή.

Υπάρχει κάποιο κόστος;

Όλες οι εκδηλώσεις σε σχολεία οργανώνονται χωρίς κάποιο κόστος με εξαίρεση τα σχολεία στα οποία ο συγγραφέας/εικονογράφος/εμψυχωτής διαμένει σε άλλη πόλη.

Αν σας ενδιαφέρει να οργανώσετε επίσκεψη συγγραφέα, εικονογράφου ή θεατρικού εμψυχωτή ή έχετε κάποια άλλη ιδέα που θα θέλατε να συζητήσουμε, επικοινωνήστε με το  Τμήμα MARKETING – Εκπαιδευτικές Δράσεις:

Τηλ. 2102816134 (εσωτ. 817) / email: e.dermitzaki@epbooks.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΚΟΡΩΠΙΟΥ-ΕΧΩ-ΓΙΑ-ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ-ΕΝΑΝ-ΠΕΙΡΑΤΗ-1

 

Οδηγίες για μια επιτυχημένη εκδήλωση

1) Όσο νωρίτερα στείλετε το αίτημά σας τόσο πιο πιθανό είναι να είναι διαθέσιμος ο δημιουργός/εμψυχωτής που επιθυμείτε να σας επισκεφτεί.
2) Αν δουλέψετε με τα παιδιά μια σειρά βιβλίων συγκεκριμένης θεματικής ή τα βιβλία ενός συγκεκριμένου δημιουργού, προσφέρετε στους μαθητές μια πιο ολοκληρωμένη αναγνωστική εμπειρία.
3) Προετοιμάστε τα παιδιά για το περιεχόμενο και τους συντελεστές του βιβλίου πριν από την εκδήλωση.
4) Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν απορίες ή και ιδέες που μπορεί να έχετε.

Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής
kids reading

Δώρα για το παιδικό πάρτι

Ήρθε η ώρα του παιδικού πάρτι!
Όλοι ξέρουμε πόση οργάνωση χρειάζεται… δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό και –φυσικά– τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.
Αυτό το τελευταίο, αφήστε το πάνω μας!

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία, ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που έχετε καλέσει.
  2. Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα δώρων, με βιβλία επιλεγμένα από εμάς με φροντίδα και αγάπη.
  3. Στο τέλος του πάρτι μοιράστε τα δωράκια στα παιδιά, χαρίζοντας τους έτσι… ακόμα περισσότερη χαρά!

*Στο κάθε σετ περιλαμβάνονται τα βιβλία και χάρτινες σακούλες για τη συσκευασία δώρου.