heart-iconheart-icon
Οι ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ στο Delphi Economic Forum 2019


Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος έδωσαν το παρών στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με κεντρικό άξονα τη σειρά Μικρές Εισαγωγές, που περιλαμβάνει σύντομα βιβλία αναφοράς για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος.

Τέσσερις από τους συγγραφείς της σειράς, μαζί με τον καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Δημήτρη Τσομώκο, συμμετείχαν στο πάνελ που συντόνισε ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου, διευθυντής της σειράς: Η Αντιγόνη Λυμπεράκη, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγγραφέας του βιβλίου Γυναίκες στην Οικονομία, ο Μιχάλης Μπλέτσας, διευθυντής πληροφορικής του Media Lab στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) και συγγραφέας του βιβλίου Τεχνητή Νοημοσύνη, ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέας των βιβλίων Φιλελευθερισμός και Θεσμοί, και ο Πλάτων Τήνιος, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και συγγραφέας του βιβλίου Συντάξεις.

Έχοντας στο επίκεντρο την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, το θέμα του φετινού Οικονομικού Φόρουμ, οι συμμετέχοντες συζήτησαν και εντόπισαν τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην οικονομία στην Ελλάδα, αλλά και τα αξιακά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κοινωνία.

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη επεσήμανε και ανέπτυξε τη σημασία και την ανάγκη ένταξης των γυναικών αλλά και των μεταναστών στο παραγωγικό σύστημα της χώρας μας, στην τρέχουσα χρονική συγκυρία. Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Μπλέτσας ξεχώρισε τρεις τομείς που αποτελούν τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας (τουρισμός, περιβάλλον και η ιστορία της χώρας) και πρέπει να προστατευθούν και να αναδειχθούν ώστε να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη. Από τη μεριά του, ο Αριστείδης Χατζής επικεντρώθηκε στο άνοιγμα των αγορών που είχε διεθνώς ως αποτέλεσμα τη μείωση της παγκόσμιας φτώχειας και υποστήριξε πως πρέπει να επεκταθεί και στη χώρα μας. Την πεποίθηση πως το προσδόκιμο ζωής που αυξάνεται μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να μετέχουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην παραγωγή διαδικασία εξέφρασε ο Πλάτων Τήνιος.

Τέλος ο Δημήτρης Τσομώκος τόνισε την ανάγκη έλευσης νέων επενδύσεων, ακόμα και με τη μορφή ενός νέου χρηματοπιστωτικού σχήματος, που θα δώσει την απαραίτητη ρευστότητα και την ώθηση στην ανάπτυξη.

Ωστόσο, το συμπέρασμα για όλους τους ομιλητές ήταν κοινό: για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω, η επένδυση στην παιδεία είναι η αφετηρία. Σε μια εποχή που το διαδίκτυο καθιστά την πληροφορία και τη γνώση προσβάσιμη σε όλους, είναι απαραίτητο να δοθεί κίνητρο στους νέους ανθρώπους και στα παιδιά να την αναζητήσουν.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση παρακάτω

Τρόποι
Πληρωμής
Τρόποι Πληρωμής
kids reading

Δώρα για το παιδικό πάρτι

Ήρθε η ώρα του παιδικού πάρτι!
Όλοι ξέρουμε πόση οργάνωση χρειάζεται… δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό και –φυσικά– τα δωράκια για τους μικρούς καλεσμένους.
Αυτό το τελευταίο, αφήστε το πάνω μας!

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία, ανάλογα με την ηλικία και τον αριθμό των παιδιών που έχετε καλέσει.
  2. Επιλέξτε ανάμεσα σε πακέτα δώρων, με βιβλία επιλεγμένα από εμάς με φροντίδα και αγάπη.
  3. Στο τέλος του πάρτι μοιράστε τα δωράκια στα παιδιά, χαρίζοντας τους έτσι… ακόμα περισσότερη χαρά!

*Στο κάθε σετ περιλαμβάνονται τα βιβλία και χάρτινες σακούλες για τη συσκευασία δώρου.