Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου - 2 Απριλίου 2018

Αγαπητοί μας φίλοι,

Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, οι βόλτες στην πόλη και οι εκδρομές στην εξοχή πληθαίνουν, και ο καλύτερος σύντροφος σε κάθε είδους εξόρμηση είναι ένα βιβλίο.
Στις νέες μας κυκλοφορίες θα βρείτε τους καινούργιους τίτλους των αγαπημένων σειρών ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ και ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ αλλά και δύο ανατρεπτικά δοκίμια: Στο ιστορικό βιβλίο Το καπέλο του Βερμέερ διερευνώνται οι απαρχές της παγκοσμιοποίησης μέσα από την ανάλυση των πινάκων του ξακουστού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ, ενώ στο νέο του βιβλίο Η μεγάλη ανατροπή ο Michael Lewis παρουσιάζει μια αληθινή ιστορία που ανέτρεψε τα δεδομένα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και οδήγησε σε ένα Νόμπελ Οικονομικών. Στο παιδικό βιβλίο οι ήρωες Ζαχρά και Νικόλας βιώνουν μια παράλληλη, κοινή και συνάμα τόσο διαφορετική πραγματικότητα, σε μια πρωτότυπη και ευαίσθητη ιστορία για το προσφυγικό ζήτημα, η Μπερνίς τα θέλει όλα δικά της, η Φοίβη προσπαθεί να καταλάβει πώς ορίζεται το άπειρο και ο Πολ μας παρουσιάζει έναν κόσμο πολύχρωμων συναισθημάτων.
Ακολουθούν αναλυτικά οι προτάσεις μας:

Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και τις εκδηλώσεις μας μπορείτε να βρείτε στο site αλλά και στο παιδικό blog μας. Για πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram.

Μικρές Εισαγωγές

Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας.
Διευθυντής της σειράς είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Μικρασιατική Καταστροφή - Ιάκωβος Μιχαηλίδης

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Ιάκωβος Μιχαηλίδης
Σχήμα: 13x20,5, Σελίδες: 112,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99€

Η Μικρασιατική Καταστροφή αποτελεί, δίχως αμφιβολία, τη μεγαλύτερη τραγωδία που γνώρισε ο νεότερος ελληνισμός. Σε αυτή την ανά χείρας μελέτη δεν πραγματοποιείται μια εξαντλητική περιγραφή της μικρασιατικής περιπέτειας, αλλά γίνεται προσπάθεια να δοθούν τεκμηριωμένες απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα όπως: Πώς ερμηνεύεται η Μικρασιατική Εκστρατεία, ποιος ήταν ο ρόλος του Βενιζέλου και τι άλλαξε με την πολιτική μεταβολή της 1ης Νοεμβρίου του 1920. Ποια ήταν η τύχη των αμάχων και ως ποιο σημείο εμπλέκονταν οι δυο στρατοί στις ωμότητες. Ποιος ήταν ο ρόλος των ξένων και τι πραγματικά έγινε στην προκυμαία της Σμύρνης.

Ένα χρήσιμο δοκίμιο που επιχειρεί να συμφιλιώσει τον αναγνώστη με την πιο τραγική στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Μικρά Διαχρονικά

Στη σειρά ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ φιλοξενούνται σημαντικά κείμενα μεγάλων στοχαστών, πρωτοπόρων, ριζοσπαστών και οραματιστών, που οι ιδέες τους συγκλόνισαν τις κοινωνίες, αναστάτωσαν τα πολιτισμικά δεδομένα της εποχής τους και διαμόρφωσαν τον κόσμο όπως τον βιώνουμε σήμερα. Οι εισαγωγές των βιβλίων και η συνολική επιμέλεια της σειράς ανήκουν στην Κατερίνα Σχινά

Η επιστροφή του Ζαρατούστρα - Herman Hesse

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ
Hermann Hesse
Μετάφραση: Νάσος Ταρκαζίνης
Σχήμα: 11x18, Σελίδες: 88,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 7,99€

Έναν αιώνα μετά την αρχική έκδοσή του, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν σε νέα μετάφραση το μνημειώδες έργο του Έρμαν Έσσε Η επιστροφή του Ζαρατούστρα, που χαρακτηρίστηκε ως «μια συλλογή αντιπολεμικών κειμένων ενός απολιτικού συγγραφέα». Όντας πασιφιστής, διεθνιστής και υπέρμαχος της ιδέας περί ατομικής ηθικής ευθύνης, ο Έσσε μέσα από το δοκίμιο αυτό καλούσε τη γερμανική νεολαία της εποχής να απομακρυνθεί από τους κίβδηλους θεούς του εθνικισμού και του μιλιταρισμού. Η προφητική του φωνή αγνοήθηκε τελείως και ο ίδιος έλαβε το χαρακτηρισμό του «προδότη». Η πραγματεία της Επιστροφής του Ζαρατούστρα παραμένει συγκλονιστικά διαχρονική καθώς προάγει το ηθικό προβάδισμα του ατόμου που βρίσκεται πάνω και πέρα από κάθε ιδεολογική ή κομματική κατάχρηση της πολιτικής.

Η συγκεκριμένη έκδοση συμπληρώνεται με δύο ακόμη αντιπολεμικά κείμενα του Έσσε, που δίνουν το μέτρο της τόλμης και της πνευματικής ανεξαρτησίας του.

Ο Ζωγράφος της Μοντέρνας Ζωής - Charles Baudelaire

Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΖΩΗΣ
Charles Pierre Baudelaire
Μετάφραση: Ειρήνη Βλαβιανού
Σχήμα: 11x18, Σελίδες: 88,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 7,99€

Το 1852 το Παρίσι μπαίνει σε φάση ριζικής ανοικοδόμησης. Η αδιάκοπη μεταμόρφωση του μητροπολιτικού τοπίου και ο τρόπος που αναπαρίσταται στην τέχνη εξάπτει την κριτική σκέψη του Σαρλ Πιερ Μπωντλαίρ και οδηγεί στη συγγραφή του δοκιμίου Ο ζωγράφος της μοντέρνας ζωής. Εστιάζοντας στο έργο του ζωγράφου Constantin Guys (στο κείμενο χρησιμοποιείται το μυστηριώδες προσωνύμιο κ. Γκ), ο Γάλλος ποιητής και ριζοσπαστικός κριτικός τέχνης αντανακλά την κοινωνική και αισθητική αναστάτωση του Παρισιού κατά τη διάρκεια του «εκσυγχρονισμού» της πόλης και εξετάζει τις έννοιες της ομορφιάς, τον ρόλο του καλλιτέχνη και τον νέο σκοπό της τέχνης που εξισορροπεί ανάμεσα στο ρομαντικό ιδεώδες της «τέχνης για την τέχνη» και την αντικειμενική αντανάκλαση της πραγματικότητας.
 
Με το έργο Ο ζωγράφος της μοντέρνας ζωής, ο Μπωντλαίρ παραδίδει ένα θεμελιώδες δοκίμιο για την Ιστορία της Τέχνης αλλά και μια ολοκληρωμένη έκφραση του δράματος της μοντέρνας ζωής.+

Δοκίμια

Το Καπέλο του Βέρμεερ - Timothy Brook

ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ ΒΕΡΜΕΕΡ: Ο 17ος ΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
Timothy Brook
Μετάφραση: Ρηγούλα Γεωργιάδου
Σχήμα: 14,5x20,5, Σελίδες: 320,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 17,99€

Οι πίνακες του Γιοχάνες Βερμέερ (1632-1675) μας σαγηνεύουν με την ομορφιά και το μυστήριο που τους περιβάλλει. O κάτοχος της Έδρας Κινεζικών Σπουδών Shaw στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Timothy Brook διαπίστωσε παρατηρώντας τους πίνακες του Ολλανδού ζωγράφου πως κάθε οικεία εικόνα και κάθε αντικείμενο που απεικονίζεται σε αυτούς επιβεβαιώνει το γεγονός πως τον 17ο αιώνα οι αποβάθρες στις Κάτω Χώρες αποτελούσαν έναν «κατάλογο πιθανοτήτων». Έχοντας στο επίκεντρο της μελέτης του την ανάλυση πέντε έργων του Βερμέερ, ο Brook συνθέτει το συναρπαστικό βιβλίο ιστορίας Το καπέλο του Βερμέερ μέσα από το οποίο φανερώνονται οι εκρηκτικές, μεταμορφωτικές και –μερικές φορές– καταστρεπτικές αλλαγές που σημειώθηκαν στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο όταν ξεκίνησε η παγκοσμιοποίηση.

Η έκδοση περιλαμβάνει έγχρωμο ένθετο με φωτογραφίες και βασικά στοιχεία για όλα τα έργα που αναλύονται από τον συγγραφέα.

Η Μεγάλη Ανατροπή - Michael Lewis

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΗΝΕΜΑΝ & TVERSKY: Μια φιλία που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε Michael Lewis
Μετάφραση: Νίκος Ρούσσος
Σχήμα: 13x20,5, Σελίδες: 432,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 19,99€

Μετά το Μεγάλο σορτάρισμα, ο συγγραφέας των best seller Michael Lewis επιστρέφει με μια αληθινή ιστορία που οδήγησε στο Νόμπελ Οικονομικών 2002. Σαράντα χρόνια πριν, δύο ψυχολόγοι με εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες, ο Amos Tversky και ο Daniel Kahneman, σφυρηλάτησαν μια δυνατή φιλία και άρχισαν να δημοσιεύουν μια σειρά από έρευνες που παρουσίαζε με ποιους τρόπους μπορεί το ανθρώπινο μυαλό να κάνει λάθη όταν πρέπει να πάρει αποφάσεις σε καταστάσεις αβεβαιότητας. Το έργο τους δημιούργησε ένα νέο πεδίο μελέτης των συμπεριφορικών οικονομικών, έφερε επανάσταση στην αναλυτική των Μεγάλων Δεδομένων και οδήγησε σε καινοτόμες προσεγγίσεις στη διαδικασία λήψης των κυβερνητικών αποφάσεων.
 
Στο νέο του βιβλίο ο Michael Lewis κατορθώνει να εξηγήσει με απλό τρόπο σύνθετες έννοιες αλλά και να δώσει αφηγηματική διάσταση σε μία από τις σημαντικότερες συνεργασίες στην ιστορία της επιστήμης.

Εικονογραφημένα Βιβλία για Παιδιά

Ζαχρά και Νικόλας - Σοφία Πανίδου

ΖΑΧΡΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΣ, οι ιστορίες τους
Σοφία Πανίδου
Εικονογράφηση: Mariona Cabassa 
Σχήμα: 24x28, Σελίδες: 32, 
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99€

Στη μια σελίδα ειρήνη, στην άλλη πόλεμος. Δύο παιδιά αντικριστά: η Ζαχρά και ο Νικόλας. Το καθένα βιώνει τη δική του πραγματικότητα, όμως τα λόγια τους είναι κοινά, όπως κοινές –αλλά ταυτόχρονα τόσο διαφορετικές– είναι και οι συνήθειές τους. Και αν οι δρόμοι τους είναι παράλληλοι, κάποια στιγμή θα συναντηθούν.

Ένα πρωτότυπο παιδικό βιβλίο που αγγίζει με ευαισθησία και μέτρο το προσφυγικό ζήτημα, προσφέροντας ταυτόχρονα μια νότα αισιοδοξίας.
Για αναγνώστες 4+

Όλα δικά μου - Hannah E. Harrison

ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
Κείμενο & Εικονογράφηση: Hannah E. Harrison 
Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος
Σχήμα: 21x26,5, Σελίδες: 40, 
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99€

Η Μπερνίς περνάει χάλια στο πάρτι στο δάσος, αφού ούτε το κομμάτι τούρτας που της δίνουν είναι αυτό που θέλει, ούτε προλαβαίνει να πιει την παγωμένη βυσσινάδα που λιγουρεύεται. Η διάθεσή της πάει απ’ το κακό στο χειρότερο, ώσπου αντικρίζει ένα μάτσο μπαλόνια. Αυτή τη φορά δεν θα μείνει τελευταία, αυτή τη φορά όλα τα μπαλόνια θα γίνουν δικά της! Τότε όμως κάτι απρόσμενο θα συμβεί. Κάτι που στην αρχή θα φανεί ως αναποδιά, όμως θα φτιάξει τη διάθεση της Μπερνίς αλλά και των υπόλοιπων παιδιών!
Για αναγνώστες 4+

 

Το άπειρο και εγώ - Kate Hosford

ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΓΩ
Kate Hosford
Εικονογράφηση: Gabi Swiatkowska 
Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος
Σχήμα: 23Χ28, Σελίδες: 40, 
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99€

Η οχτάχρονη Φοίβη κοιτάζει ένα βράδυ τον ουρανό και συνειδητοποιεί πως ο αριθμός των αστεριών πρέπει να είναι μεγάλος σαν το «άπειρο». Μόνο που η Φοίβη δεν μπορεί να προσδιορίσει τι ακριβώς είναι το «άπειρο» και έτσι ζητά από όλους γύρω της να της δώσουν τον δικό τους ορισμό.
Μέχρι να μπορέσει να φτιάξει τον ορισμό που ταιριάζει περισσότερο σε εκείνη, θα αποκτήσει νέες γνώσεις και ιδέες, θα βιώσει πολλά συναισθήματα και θα αναρωτηθεί αν η αγάπη για κάποιον μπορεί να διαρκέσει για πάντα…

Μια πρωτότυπη και τρυφερή ιστορία για την προσωπική αίσθηση του «άπειρου» όπως τη συλλαμβάνει το μυαλό ενός μικρού παιδιού.

Το Χρώμα της Καρδιάς μου - Alice Haquet-Brière

TO ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ MOY
Alice Haquet-Brière
Εικονογράφηση: Csil 
Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά
Σχήμα: 24Χ25,5, Σελίδες: 36, 
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99€

Μετά την Κυρία Άιφελ, το δημιουργικό δίδυμο των Alice Brière-Haquet και Csil μας συστήνουν τον Πολ έναν ήρωα που όλοι νομίζουν ντροπαλό αφού ό,τι συμβαίνει στην καρδιά του φαίνεται στα μάγουλά του! Ροζ απόχρωση αποκτούν για τη χαρά, κόκκινα όταν δέχονται φιλιά. Μπλε μπορεί να γίνουν από ντροπή και γκρίζα αν κάτι λυπητερό συμβεί. Ο Πολ αποφασίζει να γυρίσει τον κόσμο για να βρει το χρώμα που μεταμορφώνει σε μεγάλους τα παιδιά και έτσι, το πιο πολύχρωμο, συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά…

Το χρώμα της καρδιάς μου είναι μια ονειρική, γεμάτη χρώματα ιστορία για τα συναισθήματα, την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία.

Βιβλία με Κινούμενες Εικόνες - Καρτονέ

Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Τα παραμυθάκια μου: Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ Σχήμα: 18x18, Σελίδες: 10,
Carton, Τιμή: 6,99€

Η Πεντάμορφη γέμισε το κάστρο με γέλια και χαρά!
Ένα βιβλίο με γερές χαρτονένιες λαβές και κινούμενες ροδέλες, που ζωντανεύει στα χεράκια των παιδιών καθώς ακούνε τα πρώτα τους παραμύθια.

Στην Πόλη

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Σχήμα: 18x18, Σελίδες: 10,
Carton, Τιμή: 6,99€

Πόσο συναρπαστική μπορεί να είναι μια μέρα στην πόλη!

Ένα βιβλίο με γερές χαρτονένιες λαβές και κινούμενες ροδέλες, που ζωντανεύει στα χεράκια των μικρών παιδιών και τα βοηθά να μάθουν τι γίνεται μέσα σε μια πόλη.

Για παιδιά βρεφικής - προσχολικής ηλικίας

Τουρκία Ισλάμ Ερντογάν - Κωνσταντίνος Φίλης
Facebook
Twitter
Google Plus
Linkedin
Instagram
You Tube

Αν θέλετε να ΜΗ λαμβάνετε αυτό το newsletter, πατήστε ΕΔΩ. ή στείλτε e-mail στο selides@epbooks.gr Σύμφωνα με το Νόμο 2472/97 το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Καποδιστρίου 9, 14452 Μεταμόρφωση Αττικής, Τηλ.: 210-2816134, fax: 210-2817127